Dwangbevel belastingdienst - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Gratis gesprek met een advocaat over dwangbevel belastingdienst 

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio bij een dwangbevel belastingdienst en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen

  1. Klik op Gratis gesprek advocaat
  2. Selecteer uw plaats 
  3. Als u minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient klik op Pro deo
  4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
  5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Wat is een dwangbevel belastingdienst?

Een dwangbevel belastingdienst krijgt u als u een aanmaning niet (op tijd) heeft betaald. Er worden dan extra kosten in rekening gebracht. De belastingdienst heeft in het verleden fouten gemaakt door teveel extra kosten te berekenen bij een dwangbevel. 

Waarom een (pro deo) advocaat bij dwangbevel belastingdienst

U kunt het geld dat teveel bij u in rekening is gebracht bij het dwangbevel belastingdienst terugvragen. De belastingdienst is een hele grote organisaties waar processen niet altijd klantvriendelijk zijn ingericht. Als u er niet doorheen komt kan een (pro deo) advocaat u helpen het teveel betaalde geld terug te krijgen. 

Vergoeding advocaatkosten door overheid of verzekering 

Bij een dwangbevel belastingdienst heeft u recht op rechtsbijstand. Wie minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient, krijgt financiële hulp van de Nederlandse overheid. Dit wordt gesubsidieerde rechtsbijstand genoemd. Een advocaat die cliënten ook pro deo bijstaat, heet een pro deo advocaat. Bij gesubsidieerde rechtsbijstand worden niet alle kosten vergoed. Afhankelijk van uw inkomen en vermogen betaalt u bij gesubsidieerde rechtsbijstand in de meeste gevallen een eigen bijdrage. Een pro deo advocaat kan dit gratis voor u uitzoeken.

Als u een rechtsbijstandverzekering heeft afgesloten, valt uw kwestie mogelijk onder uw dekking. Een advocaat kan dit voor u uitzoeken. Na het gratis gesprek met de advocaat is het belangrijk om contact op te nemen met uw verzekering en hen op de hoogte te stellen van uw situatie. Een rechtsbijstandverzekering vergoedt namelijk alleen de advocaatkosten als zij op de hoogte zijn gebracht voordat de advocaat voor u aan het werk gaat. 

Wat houdt een gratis gesprek over een dwangbevel belastingdienst in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied uitkering, belasting en overheid hebben veel ervaring met zaken die over een dwangbevel belastingdienst gaan. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de (pro deo) advocaat:

  • Uw wensen met u doornemen en vragen beantwoorden
  • Het verloop van de procedure met u doornemen
  • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of een echtscheiding onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat bij een dwangbevel belastingdiens. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.