Contractenrecht - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Wat is contractenrecht?

Het contractenrecht is een rechtsgebied dat alle regels omvat met betrekking tot de totstandkoming, inhoudseisen en naleving  van overeenkomsten. Bij het opmaken van een overeenkomst zijn de belangrijkste vragen om uzelf te stellen, waar moet de overeenkomst aan voldoen en wat er gebeurt als een overeenkomst niet wordt nageleefd. Overeenkomsten kunnen veel verschillende vormen aannemen. Zo is bijvoorbeeld ook het kopen van een product/dienst een overeenkomst die wordt afgesloten. Andere vormen van overeenkomsten in het contractenrecht zijn arbeidsovereenkomsten, huurovereenkomsten en huwelijksovereenkomsten.

Vraag een gratis gesprek aan bij contractenrecht kwesties

Heeft u vragen die betrekking hebben op het contractenrecht, bijvoorbeeld als u een conflict heeft over een overeenkomst, selecteer dan een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de (pro deo) advocaat:

  • Uw kwestie met u doornemen en uw vragen beantwoorden
  • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
  • Het verloop van de procedure met u doornemen
  • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat bij contractenrecht kwesties. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.

Vraag en antwoord

Contractenrecht - Wie kan mij helpen bij het opstellen van een contract?

Ik ben bezig met het uitwerken van een overeenkomst en wil er straks zeker van zijn dat deze rechtsgeldig is. Wie kan mij hierbij adviseren? 

Antwoord Eerste Rechtshulp

Kies voor de hulp van iemand met veel expertise op het gebied van contractenrecht, wanneer u een overeenkomst opstelt en deze door anderen laat tekenen. Een overeenkomst moet aan verschillende voorwaarden voldoen, om deze rechtsgeldig te maken. Zou een contract niet rechtsgeldig zijn, dan kan dit grote gevolgen hebben bij discussies tussen u en een wederpartij in de toekomst. Het contractenrecht kan best ingewikkeld zijn, waardoor advies van iemand met veel ervaring op dit vlak wenselijk is. Een (pro deo) advocaat met veel expertise in contractenrecht kan u helpen.