Letselschade verkeersongeval - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Gratis gesprek met een advocaat over letselschade verkeersongeval

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio als u letselschade heeft na een verkeersongeval en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen

  1. Klik op Gratis gesprek advocaat
  2. Selecteer uw plaats 
  3. Als u minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient klik op Pro deo
  4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
  5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Verschil advocaat en pro deo advocaat

U heeft recht op rechtsbijstand als u letselschade heeft na een verkeersongeval. Wie minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient, krijgt financiële hulp van de Nederlandse overheid. Dit wordt gesubsidieerde rechtsbijstand genoemd. Een advocaat die cliënten ook pro deo bijstaat, heet een pro deo advocaat. Bij gesubsidieerde rechtsbijstand worden niet alle kosten vergoed. Afhankelijk van uw inkomen en vermogen betaalt u bij gesubsidieerde rechtsbijstand in de meeste gevallen een eigen bijdrage. Een pro deo advocaat kan dit gratis voor u uitzoeken.

Vergoeding advocaatkosten door verzekering 

Als u een verzekering heeft afgesloten, valt uw kwestie mogelijk onder uw dekking. Een advocaat kan dit voor u uitzoeken. Na het gratis gesprek met de advocaat is het belangrijk om contact op te nemen met uw verzekering en hen op de hoogte te stellen van uw situatie. Een rechtsbijstandverzekering vergoedt namelijk alleen de advocaatkosten als zij op de hoogte zijn gebracht voordat de advocaat voor u aan het werk gaat. 

Letselschade verkeersongeval - Gratis gesprek (pro deo) advocaat 

Om na te gaan of u recht heeft op een schadevergoeding na een verkeersongeval, is nodig dat wordt vastgesteld hoe het ongeluk gebeurd is en of er daarbij fouten gemaakt zijn. Degene die claimt dat hij schade heeft ondervonden door het verkeersongeval is degene die moet bewijzen dat het ongeval te wijten is aan de andere partij. Op deze regel bestaat echter een aantal uitzonderingen. Zo hoeft een voetganger of fietser die betrokken geraakt is bij een ongeval met een gemotoriseerd voertuig niet zelf te bewijzen dat het ongeluk aan een ander te wijten is. Dit is ook het geval bij kinderen. De rechter kan ook afwijken van de regel indien de betrokkene te veel alcohol gedronken heeft.

Indien u als passagier betrokken bent bij een verkeersongeval dan krijgt u bijna in alle gevallen uw schade vergoed. De verzekeringsmaatschappij van het gemotoriseerde voertuig is verplicht uw schade te vergoeden. U kunt dan namelijk een beroep doen op het Verbond van Verzekeraars. Dit is een belangenvereniging van verzekeraars. Een beroep doen op het verbond wordt ook wel de Schaderegeling schuldloze derde genoemd. Er zijn gevallen denkbaar waarin u uw schade niet of niet volledig vergoed krijgt. Dit is het geval indien u zelf deels schuldig bent aan het ontstaan van de schade. Bijvoorbeeld wanneer u als bijrijder in een auto uw gordel niet om heeft gehad of dat u, terwijl u dat wist, bij iemand in- of opgestapt bent die onder invloed was van alcohol en/of drugs.

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat als u letselschade heeft na een verkeersongeval. 

Vraag en antwoord

Letselschade verkeersongeval - Waar ligt de bewijslast

Ik heb letselschade bij een verkeersongeval opgelopen. Moet ik bewijzen dat de bestuurder die mij heeft aangereden fout is geweest of moet de bestuurder van de auto die mij heeft aangereden bewijzen dat het ongeluk niet door hem is veroorzaakt? Waar ligt de bewijslast?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Als u vindt dat u letselschade heeft opgelopen door een verkeersongeval ligt te bewijslast bij u. Er zijn echter een aantal uitzonderingen. Als u te voet of op de fiets bent aangereden door een gemotoriseerd voertuig hoeft u dit niet zelf te bewijzen. Bij kinderen is dit ook het geval.

Letselschade verkeersongeval - Wanneer recht op schadevergoeding

Ik ben aangereden door een auto terwijl ik op de fiets voor een stoplicht aan het wachten was. Wanneer heb je als slachtoffer recht op een schadevergoeding?

Antwoord Eerste Rechtshulp

U heeft bij letselschade bij een verkeersongeval recht op een schadevergoeding als iemand anders aansprakelijk is voor de door u geleden schade.