Letselschade arbeidsongeval - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Gratis gesprek met een advocaat over letselschade arbeidsongeval

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio als u letselschade heeft na een arbeidsongeval en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen

  1. Klik op Gratis gesprek advocaat
  2. Selecteer uw plaats 
  3. Als u minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient klik op Pro deo
  4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
  5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Verschil advocaat en pro deo advocaat

U heeft recht op rechtsbijstand als u letselschade heeft na een arbeidsongeval. Wie minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient, krijgt financiële hulp van de Nederlandse overheid. Dit wordt gesubsidieerde rechtsbijstand genoemd. Een advocaat die cliënten ook pro deo bijstaat, heet een pro deo advocaat. Bij gesubsidieerde rechtsbijstand worden niet alle kosten vergoed. Afhankelijk van uw inkomen en vermogen betaalt u bij gesubsidieerde rechtsbijstand in de meeste gevallen een eigen bijdrage. Een pro deo advocaat kan dit gratis voor u uitzoeken.

Vergoeding advocaatkosten door verzekering 

Als u een verzekering heeft afgesloten, valt uw kwestie mogelijk onder uw dekking. Een advocaat kan dit voor u uitzoeken. Na het gratis gesprek met de advocaat is het belangrijk om contact op te nemen met uw verzekering en hen op de hoogte te stellen van uw situatie. Een rechtsbijstandverzekering vergoedt namelijk alleen de advocaatkosten als zij op de hoogte zijn gebracht voordat de advocaat voor u aan het werk gaat. 

Letselschade arbeidsongeval - Gratis gesprek (pro deo) advocaat

Indien u op uw werk een ongeluk krijgt en daardoor schade oploopt, dan kunt u die schade in veel gevallen vergoed krijgen. Voor schadevergoeding bedrijfsongeval gelden een aantal voorwaarden. Zo moet het arbeidsongeval gebeurd zijn tijdens het uitvoeren van werkzaamheden die u met uw werkgever overeengekomen bent. Daarnaast moet het zo zijn dat uw werkgever onvoldoende maatregelen genomen heeft om het arbeidsongeval te voorkomen. Een werkgever is namelijk verplicht om voor voldoende veiligheid op de werkvloer te zorgen.

Het kan raadzaam zijn om, in geval van een conflict over de schadevergoeding van de door u geleden schade, u te laten bijstaan door een advocaat die uw belangen kan behartigen. Uw werkgever zal zich in de meeste gevallen ook laten bijstaan door een advocaat of een bedrijfsjurist.

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat als u letselschade heeft na een arbeidsongeval. 

Vraag en antwoord

Letselschade arbeidsongeval - Maximale schadevergoeding

Wat is de maximale vergoeding die ik kan eisen na letselschade door een arbeidsongeval?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Bij letselschade door een arbeidsongeval is er geen maximum bedrag vastgesteld (ook geen minimum bedrag). Door de aansprakelijke partij dient de schade (ongeacht de hoogte van de schade) vergoed te worden.