Huurverhoging - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Gratis gesprek met een advocaat over een huurverhoging 

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio bij een conflict over een huurverhoging en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen

 1. Klik op Gratis gesprek advocaat
 2. Selecteer uw plaats 
 3. Als u minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient klik op Pro deo
 4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
 5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Wat is een huurverhoging? 

Een huurverhoging is een verhoging van de huur die de huurder aan de verhuurder moet betalen. U hoeft een huurverhoging niet zomaar accepteren. Een verhuurder mag maar één keer per jaar een huurverhoging doorvoeren en de huurverhoging dient de verhuurder twee maanden van tevoren schriftelijk aan de huurder kenbaar te maken. De regering stelt jaarlijks een percentage vast voor de huurverhoging. Dit percentage is gelijk aan de inflatie. De huurverhoging die de verhuurder wil doorvoeren mag niet hoger zijn dan dit percentage. 

De verhuurder kan de huur echter ook verhogen als er dusdanige verbeteringen aan de woning worden verricht, waardoor het huurgenot vergroot wordt. Daarbij mag het niet gaan om onderhoud van de woning. 

Waarom een (pro deo) advocaat bij een huurverhoging

Een (pro deo) advocaat kan uw belangen behartigen bij een geschil over een huurverhoging. Als u het als huurder niet eens bent met de huurverhoging kunt u daartegen schriftelijk bezwaar maken bij de huurcommissie. Dit bezwaar dient voor de ingangsdatum van de verhoging binnen te zijn bij de huurcommissie. De huurcommissie kijkt dan of de huurverhoging gerechtvaardigd is en doet daarover een uitspraak. Indien u het niet eens bent met de uitspraak van de huurcommissie kunnen u en de verhuurder binnen acht weken na de uitspraak naar de rechter stappen. Een (pro deo) advocaat kan u hierbij helpen. Indien u dit niet binnen acht weken doet  is de uitspraak van de huurcommissie bindend.

Vergoeding advocaatkosten door overheid of verzekering

Bij een conflict over een huurverhoging heeft u recht op rechtsbijstand. Wie minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient, krijgt financiële hulp van de Nederlandse overheid. Dit wordt gesubsidieerde rechtsbijstand genoemd. Een advocaat die cliënten ook pro deo bijstaat, heet een pro deo advocaat. Bij gesubsidieerde rechtsbijstand worden niet alle kosten vergoed. Afhankelijk van uw inkomen en vermogen betaalt u bij gesubsidieerde rechtsbijstand in de meeste gevallen een eigen bijdrage. Een pro deo advocaat kan dit gratis voor u uitzoeken.

Als u een rechtsbijstandverzekering heeft afgesloten, valt uw kwestie mogelijk onder uw dekking. Een advocaat kan dit voor u uitzoeken. Na het gratis gesprek met de advocaat is het belangrijk om contact op te nemen met uw verzekering en hen op de hoogte te stellen van uw situatie. Een rechtsbijstandverzekering vergoedt namelijk alleen de advocaatkosten als zij op de hoogte zijn gebracht voordat de advocaat voor u aan het werk gaat. 

Wat houdt een gratis gesprek over een huurverhoging in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied 'huren, wonen en buren' hebben veel ervaring met zaken en conflicten die over een huurverhoging gaan. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de (pro deo) advocaat:

 • Uw kwestie met u doornemen en uw vragen beantwoorden
 • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
 • Het verloop van de procedure met u doornemen
 • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
 • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat bij een conflict over een huurverhoging. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.