Rechtswinkel Eindhoven of gratis gesprek advocaat

Rechtswinkel Eindhoven of pro deo advocaat

Ga naar een rechtswinkel in Eindhoven of vraag een gratis gesprek aan met een pro deo advocaat.

Rechtswinkels Eindhoven

Gratis gesprek met een pro deo advocaat

Selecteer een pro deo advocaat voor een gratis gesprek. Binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal die:

  • Uw kwestie met u doornemen en uw vragen beantwoorden
  • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
  • Het verloop van de procedure met u doornemen
  • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: Ga naar een rechtswinkel in Eindhoven of vraag een gratis en vrijblijvend een gesprek aan met een pro deo advocaat zodat u daarna weloverwogen uw vervolgstappen kunt bepalen.


Waarom rechtswinkel Eindhoven?

Heeft u een vraag over uw arbeidsovereenkomst, of wilt u weten hoe hoog een schutting in de voortuin maximaal mag zijn? Het zijn voorbeelden van juridische vraagstukken die u voor kunt leggen aan een rechtswinkel in Eindhoven. Een rechtswinkel in Eindhoven biedt u gratis juridisch advies bij simpele kwesties. Mocht een vraagstuk niet direct te beantwoorden zijn, dan zult u worden doorverwezen naar een advocatenkantoor waarmee de rechtswinkel samenwerkt. Met een rechtswinkel in Eindhoven moet juridische hulp toegankelijker worden voor burgers.


Hulp van een rechtswinkel in Eindhoven

Een rechtswinkel in Eindhoven kan u met sterk uiteenlopende juridische kwesties helpen. Niet alleen een vraag over uw arbeidsovereenkomst of bijvoorbeeld uw positie in een burenruzie kan besproken worden. U heeft er ook de mogelijkheid om vragen te stellen over de rechten die u als consument heeft, bij een probleem met een gekocht product. Moet ik de verkoper steeds weer de mogelijkheid geven het product te vervangen, of kan ik eisen dat deze mijn geld terugstort?


Brieven laten schrijven door rechtswinkel

Niet alleen beantwoordt een rechtswinkel in Eindhoven juridische vragen. Ook voor bijvoorbeeld het opstellen van een bezwaarschrift kunt bij een rechtswinkel in uw woonplaats terecht. Vaak wordt hierbij gewerkt met vaste sjablonen voor deze brieven. Het vergroot de kans dat men meegaat in uw bezwaren. Als burger heeft u standaard de mogelijkheid om binnen zes weken na een besluit van bijvoorbeeld uw gemeente bezwaar tegen dat besluit aan te tekenen. Ook voor het opstellen van een beroepschrift of een dagvaarding kunt u vaak bij een rechtswinkel in Eindhoven terecht.


Werkwijze van rechtswinkel in Eindhoven

Het juridisch advies wat een rechtswinkel in Eindhoven u geeft, wordt aangeboden door studenten. Zij werken op vrijwillige basis voor de rechtswinkel, om zo alvast ervaring op te doen in het geven van juridisch advies. Het feit dat studenten hun opleiding nog niet hebben afgerond, maakt dat de kwaliteit van een rechtswinkel in Eindhoven soms minder is dan dat van bijvoorbeeld een pro deo advocaat. De meeste rechtswinkels werken met een inloopspreekuur. Op vaste momenten in de week kunt u zich laten adviseren over juridische zaken. Houd er rekening mee, dat een medewerker van een rechtswinkel in Eindhoven u in geen geval zal ondersteunen tijdens een rechtszitting. Er wordt dus enkel advies aangeboden.


Pro deo advocaat inschakelen bij lastige kwesties i.p.v. rechtswinkel Eindhoven

Zoals eerder genoemd werd kan een rechtswinkel in Eindhoven u doorverwijzen naar een advocatenkantoor, wanneer de vraag niet beantwoord kan worden. Verstandiger is het om zelf op zoek te gaan naar een pro deo advocaat in uw woonplaats. Dit is voordeliger, mits uw inkomen en eigen vermogen vallen binnen de limieten die gesteld worden aan de hulp van een pro deo advocaat. Op deze website vindt u een zoekmachine die u kunt gebruiken om een pro deo advocaat in uw woonplaats te vinden.


Vraag en antwoord

Wie werken er eigenlijk bij een rechtswinkel?

Als ik juridisch advies vraag bij een rechtswinkel in Eindhoven, wie geeft mij dat advies dan? Met andere woorden, wie werken er eigenlijk bij de rechtswinkel?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Bij een rechtswinkel kunt u gratis juridisch advies krijgen van studenten. Deze studenten volgen de opleiding Rechten. De ervaring die zij opdoen in een rechtswinkel in Eindhoven helpt hen later direct goed van start te gaan als advocaat of bijvoorbeeld rechter. Overigens is het niet per definitie zo dat er uitsluitend studenten voor een rechtswinkel werken. In sommige rechtswinkels zijn ook afgestudeerden actief. Mocht een vraag bij de rechtswinkel niet beantwoord kunnen worden, dan zal de rechtswinkel u doorverwijzen naar een advocatenkantoor waarmee zij samenwerken. Het is aan u om te bepalen of u op dat aanbod in wilt gaan. Vaak is het inschakelen van een zelf gekozen pro deo advocaat goedkoper.

Met welke vragen kan ik bij een rechtswinkel terecht?

Ik heb een vraag over de maximale hoogte van een schutting. Mijn buren vinden de schutting nu te hoog. Is dit een vraag voor een rechtswinkel in Eindhoven?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Een rechtswinkel in Eindhoven is bedoeld voor juridisch advies bij simpele kwesties. Vragen over de maximale hoogte van een schutting zijn daar een voorbeeld van. Ook voor vragen over bepalingen in uw arbeidsovereenkomst of bijvoorbeeld een vraag over uw rechten als consument kunt u bij een rechtswinkel in Eindhoven terecht. Het gratis juridisch advies wat een rechtswinkel in Eindhoven aanbiedt, wordt u in veel gevallen gegeven door studenten. Mocht een juridisch vraagstuk niet door de student te beantwoorden zijn, dan zal deze u doorverwijzen naar een advocaat. Specifieke kennis is nodig om uw vraagstuk te kunnen beantwoorden.

Onenigheid over bepalingen in een overeenkomst, waar vind ik hulp?

Er is onenigheid ontstaan over de juiste interpretatie van een passage uit een reeds gesloten overeenkomst. Waar kan ik terecht voor ondersteuning in zo’n situatie?

Antwoord Eerste Rechtshulp

In de door u beschreven situatie is het verstandig om voor ondersteuning van een (pro deo) advocaat te kiezen, in plaats van voor hulp van een medewerker van de Rechtswinkel in Eindhoven. U wilt weten of u in uw recht staat en zo ja, wat logische vervolgstappen zijn. De Rechtswinkel in Eindhoven geeft slechts antwoord op eenmalige, simpele juridische vraagstukken. Twijfelt u over de wijze waarop u specifieke terminologie uit een overeenkomst moet interpreteren? In dat geval bent u bij de Rechtswinkel in Eindhoven aan het juiste adres. Het inschakelen van een (pro deo) advocaat is hierbij niet nodig.

Wat betekent het wanneer een product niet geleverd is door een faillissement?

Ik kreeg vanochtend te horen dat een verkoper waar ik nog een openstaande bestelling heb failliet is. Wat betekent dit voor mijn order? Kan de Rechtswinkel in Eindhoven mij helpen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

In uw situatie kan een medewerker van de Rechtswinkel in Eindhoven u van dienst zijn, door u te informeren over het proces dat volgt. De kans dat het product alsnog geleverd wordt of dat u het aankoopbedrag automatisch terugkrijgt is relatief klein bij een faillissement. Gebruikelijk is het dat een curator wordt aangesteld, waar u zich vervolgens als schuldeiser kunt melden. Afhankelijk van de bezittingen van het failliete bedrijf wordt gekeken of u uw aankoopbedrag terugkrijgt. Blijkt het faillissement nergens te zijn vastgelegd? Schakel in dat geval zo snel mogelijk een (pro deo) advocaat in. Deze helpt u bij het nemen van juridische stappen.