Rechtswinkel Dordrecht of gratis gesprek advocaat

Rechtswinkel Dordrecht of pro deo advocaat

Ga naar een rechtswinkel in Dordrecht of vraag een gratis gesprek aan met een pro deo advocaat.

Rechtswinkels Dordrecht

  • Er is op dit moment helaas geen rechtswinkel in Dordrecht

Gratis gesprek met een pro deo advocaat

Selecteer een pro deo advocaat voor een gratis gesprek. Binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal die:

  • Uw kwestie met u doornemen en uw vragen beantwoorden
  • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
  • Het verloop van de procedure met u doornemen
  • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: Ga naar een rechtswinkel in Dordrecht of vraag een gratis en vrijblijvend een gesprek aan met een pro deo advocaat zodat u daarna weloverwogen uw vervolgstappen kunt bepalen.


Waarom rechtswinkel Dordrecht?

De rechtswinkel in Dordrecht maakt juridische hulp toegankelijk. Als burger schakelt u niet voor ieder juridisch vraagstuk een dure advocaat in. Denk bijvoorbeeld aan een vraag over de maximale hoogte van een schutting, de plek in de tuin waar u een boom mag poten, enzovoorts. Tegelijkertijd wilt u conflicten voorkomen. Leg dergelijke vragen voor aan een rechtswinkel in Dordrecht om al op korte termijn uitsluitsel te hebben. Niet alleen voor het beantwoorden van juridische vragen kunt u bij een rechtswinkel terecht.


Diensten van een rechtswinkel in Dordrecht

Naast het advies wat een rechtswinkel in Dordrecht geeft bij juridische vraagstukken, helpt men u hier ook bij bijvoorbeeld het opstellen van een schriftelijk bezwaar. Als burger heeft u het recht om in beroep te gaan tegen een besluit van een gemeente, een uitkeringsinstantie, enzovoorts. Let op, het indienen van zo’n schriftelijk bezwaar dient u vaak binnen zes weken te hebben gedaan. Een rechtswinkel in Dordrecht helpt u aan de hand van een voorbeeldbrief met het opstellen hiervan. Ook kunnen zij u adviseren over de wijze waarop u helder kunt omschrijven om welke redenen u het niet eens bent met het besluit van de overheidsorganisatie.


Ingebrekestelling van een verkoper of opdrachtnemer

Wanneer u een product meermaals heeft laten repareren, wilt u uw geld terug. Een medewerker van de rechtswinkel in Dordrecht kan u hierbij adviseren over uw rechten. Wanneer heeft u de mogelijkheid om uw geld terug te vragen van de verkoper of opdrachtnemer? Hoe stelt u een verkoper in gebreke? Niet alleen adviseert de rechtswinkel u in zo’n situatie, ook kan de rechtswinkel helpen bij het opstellen van de ingebrekestelling. Net als een schriftelijk bezwaar, liggen er ook voor zo’n ingebrekestelling sjablonen. Het helpt u structuur te geven aan het document. Vergelijkbaar met het opstellen van een ingebrekestelling is het uitwerken van een brief om een andere partij aansprakelijk te stellen voor schade.


Advies over verschillende rechtsgebieden

Bij een rechtswinkel in Dordrecht werken mensen veelal op vrijwillige basis. Dit verklaart ook waarom de hulp die men u hier biedt gratis is. Het gaat vaak om studenten, die nog bezig zijn met hun universitaire opleiding. Doordat ze breed opgeleid worden, kunnen ze u bij vragen over vrijwel ieder rechtsgebied helpen. Let we, het gaat hierbij alleen om de relatief simpele juridische vraagstukken. Bij een vraag die niet direct beantwoord kan worden, zal men u doorverwijzen naar een advocatenkantoor. Afhankelijk van het probleem kan ook een doorverwijzing naar een mediator volgen.


Hulp van een pro deo advocaat i.p.v. rechtswinkel Dordrecht

Wanneer een rechtswinkel in Dordrecht u niet kan helpen in uw situatie, kunt u een pro deo advocaat in de arm nemen. Een pro deo advocaat geeft u niet alleen advies. Ook helpt de pro deo advocaat u bijvoorbeeld bij een verhoor door de politie of een rechtszitting. Iets wat medewerkers van een rechtswinkel in Dordrecht niet zullen doen. Gebruik de zoekmachine op deze website om naar een pro deo advocaat in uw woonplaats te zoeken.


Vraag en antwoord

Over welke rechtsgebieden adviseert men?

Zijn er specifieke rechtsgebieden waarover men bij een rechtswinkel in Dordrecht adviseert, of adviseren zij over alle rechtsgebieden?

Antwoord Eerste Rechtshulp

In veel gevallen adviseert men u bij een rechtswinkel in Dordrecht over alle rechtsgebieden. U kunt er vragen stellen over juridische kwesties die spelen op het gebied van wonen, familie, belastingen en toeslagen, schulden en incassoprocedures, enzovoorts. Men biedt gratis juridisch advies aan bij simpele vraagstukken. Mede door het feit, dat de studenten die voor een rechtswinkel werken vaak nog geen specialisatie hebben gevolgd. Mocht een vraag te specifiek zijn, dan zal men u bij een rechtswinkel in Dordrecht doorverwijzen naar een advocaat. U kunt in dit geval zelf een pro deo advocaat zoeken in uw woonplaats.

Kan men mij meer vertellen over mijn rechten als consument?

Ik vind dat een verkoper van een bepaald product mij niet eerlijk behandeld heeft. Kan iemand mij meer vertellen over mijn rechten als consument?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Vragen over uw rechten als consument zijn een goed voorbeeld van de juridische kwesties die u voor kunt leggen bij een rechtswinkel in Dordrecht. Men vertelt u meer over uw rechten en plichten. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat u een verkoper mogelijk in gebreke moet stellen. Niet alleen adviseert men u hierover, ook kan men u direct een sjabloon aanbieden voor een ingebrekestelling. Het helpt u de juiste informatie in zo’n document te verwerken. Mocht uw kwestie toch complexer zijn dan vooraf gedacht, dan kan men u doorverwijzen naar een (pro deo) advocaat.

Product niet geleverd, helpt de Rechtswinkel mij?

Er doet zich een vervelende situatie voor; een product wat ik recent bestelde is niet geleverd. Kan de Rechtswinkel in Dordrecht mij helpen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Op het moment dat een product niet geleverd is, kunt u verschillende stappen overwegen. Kiest u voor een juridische procedure? In dat geval kan de Rechtswinkel in Dordrecht u niet van dienst zijn. U kiest voor de ondersteuning van een (pro deo) advocaat. Wilt u weten welke alternatieven er zijn? In dat geval kunt u wel contact zoeken met de Rechtswinkel in Dordrecht. Hier legt men de opties aan u voor op het moment dat een product niet is afgeleverd na uw betaling.

Contract niet goed leesbaar, wie kan mij helpen?

Recent heb ik een nieuw contract aangeboden gekregen van mijn baas. Nu staan hier termen in die ik niet begrijp. Kan de Rechtswinkel in Dordrecht mij helpen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Breng een bezoek aan de Rechtswinkel in Dordrecht, wanneer u ondersteuning wenst bij het naar begrijpelijke taal vertalen van juridische termen in uw contract. Een medewerker van de Rechtswinkel in Dordrecht helpt u goed te doorgronden waar u voor tekent met het plaatsen van uw handtekening onder het document. Is er een conflict ontstaan over een passage uit het contract? In dat geval heeft u meer baat bij de hulp van een (pro deo) advocaat. Een medewerker van de Rechtswinkel in Dordrecht beantwoordt uitsluitend relatief simpele juridische vraagstukken.