Rechtswinkel Den Bosch of gratis gesprek advocaat

Rechtswinkel Den Bosch of pro deo advocaat

Ga naar een rechtswinkel in Den Bosch of vraag een gratis gesprek aan met een pro deo advocaat.

Rechtswinkels Den Bosch

  • Er is op dit moment helaas geen rechtswinkel in Den Bosch

Gratis gesprek met een pro deo advocaat

Selecteer een pro deo advocaat voor een gratis gesprek. Binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal die:

  • Uw kwestie met u doornemen en uw vragen beantwoorden
  • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
  • Het verloop van de procedure met u doornemen
  • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: Ga naar een rechtswinkel in Den Bosch of vraag een gratis en vrijblijvend een gesprek aan met een pro deo advocaat zodat u daarna weloverwogen uw vervolgstappen kunt bepalen.


Waarom rechtswinkel Den Bosch?

Mag ik een schutting van twee meter hoog in de voortuin zetten? Kan ik voor een concurrent van mijn huidige werkgever gaan werken? Heb ik het recht om mijn geld terug te eisen, als ik een product niet mooi genoeg vind na levering? Een rechtswinkel in Den Bosch kan u het antwoord op dergelijke relatief simpele juridische vraagstukken geven. Het voordeel van een bezoek aan de rechtswinkel in Den Bosch is het feit, dat u hier gratis juridisch advies krijgt. De rechtswinkel draait nagenoeg volledig op de hulp van vrijwilligers. Het maakt juridische hulp heel toegankelijk voor burgers. Zeker voor simpele vragen wilt u niet direct een advocaat of jurist inschakelen.


Werkwijze van een rechtswinkel in Den Bosch

Zoals reeds genoemd werkt een rechtswinkel in Den Bosch voornamelijk met vrijwilligers. Dit zijn voor een groot deel studenten, die nog bezig zijn met een universitaire opleiding Rechten. Het werk in de rechtswinkel biedt hun de mogelijkheid om alvast enige ervaring op te doen. Naast deze studenten werken er vaak een aantal afgestudeerden in een rechtswinkel in Den Bosch. Zij bieden ondersteuning aan de studenten. Houd er rekening mee, dat een rechtswinkel niet kan worden vergeleken met een advocatenkantoor. Doordat studenten nog niet volledig opgeleid zijn, zullen zij niet alle vragen kunnen beantwoorden. Bij ingewikkelde juridische vraagstukken verwijzen ze u door naar een advocatenkantoor.


Hulp bij opstellen schriftelijk bezwaar

Naast het advies wat een rechtswinkel in Den Bosch u kan geven in verschillende situaties, biedt men u hulp bij het opstellen van een schriftelijk bezwaar. Heeft de gemeente uw vergunningsaanvraag voor het plaatsen van een aanbouw aan uw woning afgewezen? In dat geval heeft u altijd het recht om een schriftelijk bezwaar in te dienen. Mogelijk bent u het niet eens met de reden van afwijzing. Wanneer u niet eerder een schriftelijk bezwaar heeft ingediend, kan het lastig zijn om zo’n brief op te stellen. Een medewerker van een rechtswinkel in Den Bosch kan u aan de hand van een sjabloon op weg helpen bij het opstellen hiervan.


Inloopspreekuur bij een rechtswinkel in Den Bosch

Het is gebruikelijk dat een rechtswinkel in Den Bosch een inloopspreekuur aanbiedt. Het is afhankelijk van de vraag naar juridisch advies, hoe vaak deze inloopspreekuren georganiseerd worden. Soms gaat het om een inloopspreekuur welke u eens per week kunt bezoeken, in andere gevallen is men vaker open. U kunt het inloopspreekuur gratis bezoeken. Ook het maken van een afspraak is over het algemeen niet noodzakelijk wanneer u gratis juridisch advies wenst van een rechtswinkel in Den Bosch. Soms wordt er ook een telefonisch consult aangeboden. Aan een telefonisch consult zitten vaak wel kosten verbonden.


Pro deo advocaat i.p.v. rechtswinkel in Den Bosch voor verhoor of rechtszitting

Een belangrijk verschil tussen een rechtswinkel in Den Bosch en een pro deo advocaat zit in het feit, dat een pro deo advocaat u ondersteunt bij een verhoor of rechtszitting. Dit doet een medewerker van een rechtswinkel in Den Bosch niet. Wel kan men u in de rechtswinkel adviseren over hetgeen u te wachten staat tijdens een verhoor en de rechten die u hierbij heeft. Gebruik de zoekmachine op deze website om een geschikte pro deo advocaat te vinden.


Vraag en antwoord

Kan ik een rechtswinkel altijd bezoeken?

Ik moet voor morgen een antwoord hebben op een juridisch vraagstuk waar ik mee zit. Kan ik op ieder moment van de dag een rechtswinkel bezoeken?

Antwoord Eerste Rechtshulp

De meeste rechtswinkels werken met een inloopspreekuur, mede doordat de rechtswinkel draait op de hulp van vrijwilligers. Zij zijn beperkt beschikbaar. Afhankelijk van de vraag naar juridische hulp wordt dit inloopspreekuur eens per week of meerdere keren per week georganiseerd. Kijk op de website van de rechtswinkel in Den Bosch wanneer u deze kunt bezoeken om advies te krijgen. Het bezoek aan een rechtswinkel in Den Bosch is gratis. Soms wordt er ook een telefonisch consult aangeboden. In dat geval betaalt u daar een klein bedrag voor. Dit verschilt per rechtswinkel. Mocht u direct hulp nodig hebben, dan kunt u ook een pro deo advocaat inschakelen.

Waar vind ik een indicatie van de kosten?

Iemand vertelde mij dat ik niet altijd een advocatenkantoor hoef te benaderen. Een rechtswinkel in Den Bosch schijnt mij ook te kunnen helpen. Wat zijn de kosten hiervan?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Voor de hulp van een rechtswinkel in Den Bosch betaalt u niets. Een rechtswinkel biedt gratis juridisch advies aan, waarmee het juridische hulp voor burgers heel toegankelijk maakt. Houd er rekening mee, dat een rechtswinkel voornamelijk draait op de hulp van vrijwilligers. Dit zijn in veel gevallen studenten. Het maakt dat de kwaliteit van het advies wat men u hier geeft iets minder goed zal zijn, dan het advies wat u krijgt bij een advocatenkantoor. Ook lastige juridische kwesties zullen niet door een rechtswinkel in Den Bosch beantwoord worden. Schakel hier een pro deo advocaat voor in.

Product bestelt maar nooit gekregen, waar kan ik terecht voor advies?

Ik wil graag advies over de stappen die ik moet zetten als ik een besteld product nooit gekregen heb. Helpt de Rechtswinkel in Den Bosch mij?

Antwoord Eerste Rechtshulp

U beschrijft dat u advies wenst over de stappen die u kunt zetten in uw situatie. Voor dit advies kunt u terecht bij de Rechtswinkel in Den Bosch. Een medewerker van deze Rechtswinkel in Den Bosch zal u eenmalig vertellen welke opties u heeft. Wenst u een juridische procedure te starten en daarbij begeleid te worden? In dat geval schakelt u zelf een (pro deo) advocaat in voor ondersteuning. De medewerker van de Rechtswinkel in Den Bosch kan u hier niet bij helpen.

Waar kan ik terecht als ik een contract niet goed begrijp?

Er is mij een nieuw contract voorgelegd door mijn leidinggevende. Nu begrijp ik sommige passages niet goed. Waar kan ik terecht voor hulp in zo’n geval?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Het is belangrijk dat u de inhoud van een contract goed begrijpt, alvorens u deze ondertekent. Het ondertekenen van een contract kan immers grote gevolgen voor u hebben. Vindt u het lastig om de juridische terminologie in het contract te vertalen naar praktijksituaties? Ga in dat geval eens langs bij de Rechtswinkel in Den Bosch, waar een medewerker u hierbij kan ondersteunen. Is er onenigheid ontstaan over specifieke passages uit een al eerder ondertekend contract? Schakel in dat geval een (pro deo) advocaat in.