Rechtswinkel Amersfoort of gratis gesprek advocaat

Rechtswinkel Amersfoort of pro deo advocaat

Ga naar een rechtswinkel in Amersfoort of vraag een gratis gesprek aan met een pro deo advocaat.

Rechtswinkels Amersfoort

  • Er is op dit moment helaas geen rechtswinkel in Amersfoort

Gratis gesprek met een pro deo advocaat

Selecteer een pro deo advocaat voor een gratis gesprek. Binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal die:

  • Uw kwestie met u doornemen en uw vragen beantwoorden
  • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
  • Het verloop van de procedure met u doornemen
  • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: Ga naar een rechtswinkel in Amersfoort of vraag een gratis en vrijblijvend een gesprek aan met een pro deo advocaat zodat u daarna weloverwogen uw vervolgstappen kunt bepalen.


Waarom rechtswinkel Amersfoort?

Raadpleeg een medewerker bij een rechtswinkel in Amersfoort, wanneer u antwoord wilt op een relatief simpele juridische vraag. Een rechtswinkel moet juridische hulp toegankelijker maken voor burgers. Immers, bij een vraag over de afstand tussen het erf van de buren en de boom die u wilt gaan poten wilt u niet direct een dure advocaat inschakelen. Een rechtswinkel in Amersfoort helpt u niet alleen bij vragen over het poten van een boom. Ook helpt men u er bij het opstellen van documenten en bijvoorbeeld het interpreteren van passages uit een contract of arbeidsovereenkomst. Met welke juridische vraag zit u momenteel?


Dienstverlening van rechtswinkel in Amersfoort

Een rechtswinkel in Amersfoort biedt hulp bij simpele vraagstukken. Mogelijk kocht u in het verleden speelgoed voor uw kinderen, maar is dit inmiddels meermaals kapot gegaan. In zo’n geval wilt u weten welke rechten u als consument heeft. Mag ik eisen dat de verkopende partij mijn geld terugbetaalt? Ook kan het voorkomen dat u wilt weten welke rechten u als medewerker heeft bij een aanstaande reorganisatie binnen de organisatie waar u voor werkt. Mag een werkgever mij ontslaan? Kan een werkgever bepalen dat ik een andere functie uit moet oefenen? Enzovoorts.


Documenten interpreteren en opstellen

Eerder las u al dat een rechtswinkel in Amersfoort niet alleen antwoord geeft op juridische vragen waar u mee zit. U kunt hier ook terecht voor de interpretatie van lastige passages uit een contract welke u gesloten heeft. Vaak komen de juridische termen die in deze contracten gebruikt worden de leesbaarheid ervan bepaald niet ten goede. Een medewerker van de rechtswinkel in Amersfoort kan u ondersteunen bij het correct interpreteren hiervan. Ook voor het opstellen van nieuwe stukken kunt u bij de rechtswinkel terecht. Mogelijk bent u het niet eens met een beslissing van een overheidsinstelling in uw nadeel. In dat geval kunt u schriftelijk bezwaar aantekenen tegen dit besluit. De rechtswinkel vertelt u meer over de termijn waarbinnen u dit dient te doen.


Werkwijze bij een rechtswinkel in Amersfoort

Bij een rechtswinkel in Amersfoort werkt men vaak met een inloopspreekuur. Afhankelijk van de vraag naar laagdrempelige juridische hulp wordt gekozen voor een eenmalig spreekuur in de week of voor meerdere losse momenten. U hoeft niet altijd een afspraak te maken voor juridisch advies. Het alternatief voor het bezoeken van een fysiek inloopspreekuur is het gebruik van een telefoonlijn. Let op, vaak zitten er aan zo’n telefonisch consult wel kosten verbonden. U leest er meer over op de website van de rechtswinkel in Amersfoort.


Pro deo advocaat i.p.v. rechtswinkel Amersfoort bij verhoor of rechtszitting

Een rechtswinkel in Amersfoort draait op de hulp van studenten. Het gaat hierbij vaak om studenten die een universitaire opleiding Rechten volgen. Deze studenten worden tijdens het geven van advies enigszins ondersteund door een aantal afgestudeerden. Het kan voorkomen dat ze het antwoord op uw vraag niet kunnen geven. In zo’n situatie wordt u doorverwezen naar een advocatenkantoor. Het is verstandig zelf naar een pro deo advocaat te zoeken. Dit is vaak voordeliger. Een pro deo advocaat biedt daarnaast ondersteuning bij een verhoor of rechtszitting.


Vraag en antwoord

Wanneer is de hulp van een rechtswinkel wenselijk?

Ik ben erg benieuwd naar de juridische situaties die ik voor kan leggen aan een rechtswinkel in Amersfoort. Kunnen jullie mij hier meer over vertellen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Schakel de hulp van een rechtswinkel in Amersfoort in bij simpele juridische vraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan een vraag over de rechten die u als consument heeft, wanneer een product niet aan uw verwachtingen voldoet. Ook voor het interpreteren van een contract of overeenkomst kan het advies van een rechtswinkel in Amersfoort wenselijk zijn. Een rechtswinkel legt de gebruikte juridische termen aan u uit. Dit maakt het contract beter te begrijpen. Andersom kan een rechtswinkel hulp bieden bij het opstellen van een juridisch document, zoals een schriftelijk bezwaar tegen een besluit van een overheidsinstantie. Voor lastigere zaken heeft u de hulp van een (pro deo) advocaat nodig.

Werken er alleen studenten bij een rechtswinkel?

Ik las dat er voornamelijk studenten bij een rechtswinkel in Amersfoort werken. Zijn er ook advocaten die hier actief zijn? Wat zegt het over de kwaliteit van het advies? 

Antwoord Eerste Rechtshulp

Het is correct dat een rechtswinkel in Amersfoort voornamelijk draait op de hulp van studenten. Dit zijn universitaire studenten die een opleiding Rechten volgen en alvast ervaring opdoen in het geven van advies. Hoewel de studenten hun uiterste best doen om kwalitatief goede adviezen te geven, zal het advies doorgaans niet te vergelijken zijn met het advies van een (pro deo) advocaat. Een pro deo advocaat heeft zich vaak gespecialiseerd in een bepaald rechtsgebied. Studenten hebben dat nog niet. Naast de studenten werken er vaak ook een aantal afgestudeerden bij een rechtswinkel in Amersfoort. Advocaten zijn er niet werkzaam.