Pesten op de werkvloer - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Gratis gesprek met een advocaat bij pesten op de werkvloer 

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio bij pesten op de werkvloer en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen

 1. Klik op Gratis gesprek advocaat
 2. Selecteer uw plaats 
 3. Als u minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient klik op Pro deo
 4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
 5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Pesten op de werkvloer - Wat zegt de wet?

Pesten op de werkvloer kan leiden tot lichamelijke- of psychische klachten, ziekteverzuim of zelfs tot het besluit om een andere baan te zoeken. Volgens de Arbowet valt pesten onder ‘psychosociale arbeidsbelasting’. Indien u gepest wordt, kunt u een klacht indienen bij uw werkgever. Uw werkgever is verplicht om een dergelijke klacht zorgvuldig te behandelen. Werkgevers zijn verplicht om beleid te voeren om pesten op de werkvloer te voorkomen. 

Waarom een (pro deo) advocaat bij pesten op de werkvloer

Een (pro deo) advocaat kan uw belangen behartigen bij pesten op de werkvloer. In bepaalde gevallen kan het noodzakelijk zijn dat uw werkgever aangifte doet bij de politie. Bijvoorbeeld indien sprake is van lichamelijk geweld. Als u vindt dat uw werkgever uw klacht onvoldoende behandeld, dan kunt u zich tot de rechter wenden. De rechter zal de werkgever vragen aan te tonen wat hij heeft gedaan om de klacht af te handelen. Het is raadzaam u te laten bijstaan door een gespecialiseerde (pro deo) advocaat. 

Vergoeding advocaatkosten door overheid of verzekering bij pesten op de werkvloer

Bij pesten op de werkvloer heeft u recht op rechtsbijstand. Wie minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient, krijgt financiële hulp van de Nederlandse overheid. Dit wordt gesubsidieerde rechtsbijstand genoemd. Een advocaat die cliënten ook pro deo bijstaat, heet een pro deo advocaat. Bij gesubsidieerde rechtsbijstand worden niet alle kosten vergoed. Afhankelijk van uw inkomen en vermogen betaalt u bij gesubsidieerde rechtsbijstand in de meeste gevallen een eigen bijdrage. Een pro deo advocaat kan dit gratis voor u uitzoeken.

Als u een rechtsbijstandverzekering heeft afgesloten, valt uw kwestie mogelijk onder uw dekking. Een advocaat kan dit voor u uitzoeken. Na het gratis gesprek met de advocaat is het belangrijk om contact op te nemen met uw verzekering en hen op de hoogte te stellen van uw situatie. Een rechtsbijstandverzekering vergoedt namelijk alleen de advocaatkosten als zij op de hoogte zijn gebracht voordat de advocaat voor u aan het werk gaat. 

Wat houdt een gratis gesprek over pesten op de werkvloer in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied 'werk en ontslag' hebben veel ervaring met zaken die over pesten op de werkvloer gaan. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de (pro deo) advocaat:

 • Uw zaak met u doornemen en uw vragen beantwoorden
 • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
 • Het verloop van de procedure met u doornemen
 • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
 • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat bij pesten op de werkvloer. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.