Verblijfsvergunning gezinshereniging - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Gratis gesprek over een verblijfsvergunning gezinshereniging met een advocaat

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat bij aanvragen verblijfsvergunning gezinshereniging. Binnen 24 uur contact.

  1. Klik op Gratis gesprek advocaat
  2. Selecteer uw plaats 
  3. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
  4. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Verblijfsvergunning gezinshereniging - Gratis gesprek advocaat

Wanneer u een duurzame partner of echtgenoot heeft die al legaal in Nederland verblijft, kunt u een verblijfsvergunning gezinshereniging aanvragen. Het wordt ook wel een verblijfsvergunning gezinsvorming genoemd. Verschil tussen beide verzoeken zit in het moment waarop uw relatie tot stand kwam. Wanneer dit al voor het moment was dat uw partner zich in Nederland vestigde, dan spreekt men van gezinshereniging. Gaat het om een relatie die gestart is toen uw partner al in Nederland woonde, dan spreekt men van een gezinsvorming. In de procedure rond de aanvraag van beide verblijfsvergunningen zit geen verschil.

Procedure aanvragen verblijfsvergunning gezinshereniging

Houd er rekening mee, dat u slechts een verblijfsvergunning gezinshereniging aan kunt vragen wanneer u tenminste 21 jaar oud bent. Ook dient u het Nederlandse inburgeringexamen te behalen. In dit examen wordt gekeken wat u weet over de Nederlandse samenleving en cultuur. Ook de taal wordt tijdens dit examen getoetst. Het is om deze reden raadzaam om u vooraf goed voor te bereiden op het inburgeringexamen. Wanneer u meer wilt weten over de procedure rond de aanvraag van een verblijfsvergunning gezinshereniging, is het raadzaam om u hierover te laten adviseren door een advocaat. Deze kan u ook van hulp voorzien, wanneer uw aanvraag wordt afgewezen.

Kortom: vraag een advocaat om een gratis juridisch gesprek bij aanvragen verblijfsvergunning gezinshereniging.

Vraag en antwoord

Verblijfsvergunning gezinshereniging - Wat is het verschil tussen gezinshereniging en gezinsvorming?

Ik zie dat de begrippen gezinshereniging en gezinsvorming door elkaar worden gebruikt. Wat is het verschil?

Antwoord Eerste Rechtshulp

De termen gezinshereniging en gezinsvorming worden door elkaar gebruikt, omdat de procedure rond de aanvraag van een verblijfsvergunning op dezelfde wijze verloopt. Een verblijfsvergunning gezinshereniging wordt afgegeven wanneer u al samen was voordat uw partner naar Nederland kwam. Is de relatie gestart op het moment dat uw partner al in Nederland woonde? In dat geval spreekt men van een gezinsvorming. Voorheen zat er een verschil in de procedure tussen de aanvraag voor beide verblijfsvergunningen. Dat is tegenwoordig echter niet meer het geval. Raadpleeg een juridisch specialist, wanneer u meer wilt weten over het indienen van een verzoek voor een verblijfsvergunning gezinshereniging. Deze advocaat kan u bij deze procedure begeleiden om de kans op toekenning van de verblijfsvergunning zo groot mogelijk te maken.

Verblijfsvergunning gezinshereniging - Hoe oud moet ik zijn voor een verblijfsvergunning?

Mijn partner woont momenteel al in Nederland. Ik wil nu ook naar Nederland komen om samen met hem te leven. Hoe oud moet ik zijn?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Op het moment dat uw partner al in Nederland woont, kunt u een verblijfsvergunning gezinshereniging indienen. Het indienen van dit verzoek is mogelijk wanneer u tenminste 18 jaar oud bent. Daarbij moet het gaan om een duurzame en exclusieve relatie. Het kan best ingewikkeld zijn om aan te tonen dat hier in uw situatie sprake van is. Zo dient u foto’s en bijvoorbeeld aan elkaar verstuurde brieven in te dienen. Raadpleeg een juridisch specialist, wanneer u het lastig vindt om een verzoek voor een verblijfsvergunning gezinshereniging in te dienen. Een advocaat kan met u meekijken en u adviseren over de wijze waarop u uw duurzame en exclusieve relatie aan kunt tonen.