Verblijfsvergunning EU burger - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Gratis gesprek over een verblijfsvergunning als EU burger met een advocaat

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat bij het aanvragen van een verblijfsvergunning als EU burger. Binnen 24 uur contact.

  1. Klik op Gratis gesprek advocaat
  2. Selecteer uw plaats 
  3. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
  4. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Verblijfsvergunning EU burger - Gratis gesprek advocaat 

U wordt gezien als een EU burger, wanneer u burger bent van een land welke behoort tot de Europese Unie. U kunt bijvoorbeeld ook een Nederland onderdaan zijn. Een verblijfsvergunning als EU burger aanvragen is makkelijker, dan wanneer u van een land buiten de EU komt. Overigens is het niet alleen voor EU onderdanen mogelijk om een verblijfsvergunning voor een duurzaam verblijf aan te vragen. Dit geldt ook voor mensen afkomstig uit EER-landen en Zwitserland. Evenals dat het aanvragen van zo’n verblijfsvergunning mogelijk is voor de echtgenoot van een EU burger.

Voorwaarden verblijfsvergunning EU burger

Het is afhankelijk van uw persoonlijke situatie, wanneer u een vergunning voor een duurzaam verblijf als EU burger aan kunt vragen. In de meeste gevallen dient u minimaal vijf jaar in Nederland te wonen. Dit betekent dat u ook staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen. Daarbij moet u beschikken over een geldig paspoort of identiteitsbewijs uit een EU-land, een EER-land of Zwitserland. Het aanvragen van een vergunning voor een duurzaam verblijf is ook mogelijk wanneer u een gehuwd of ongehuwd partner bent van iemand uit een EU-, EER-land of Zwitserland, of wanneer u een familielid bent in opgaande- of neergaande lijn.

Kortom: vraag een advocaat om een gratis juridisch gesprek bij het aanvragen van een verblijfsvergunning als EU burger.

Vraag en antwoord

Verblijfsvergunning EU burger - Waar vraag ik een verblijfsvergunning als EU burger aan?

Inmiddels woon ik meer dan vijf jaar in Nederland. Ik wil een verblijfsvergunning voor EU onderdanen aanvragen om hier te mogen blijven wonen. Waar doe ik dit?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Het aanvragen van een verblijfsvergunning als EU burger doet u eenvoudig online, via de website van de IND. Op de website van de IND vindt u precies welke informatie u nodig heeft bij het aanvragen van een vergunning voor een duurzaam verblijf als EU burger. Zorg dat u vooraf gecontroleerd heeft of u aan de voorwaarden voor deze verblijfsvergunning voldoet. Minimaal vijf jaar onafgebroken in Nederland wonen is er een onderdeel van. Een advocaat kan u helpen, wanneer u het lastig vindt te toetsen of u aan de voorwaarden voor een verblijfsvergunning voor EU onderdanen voldoet. U kunt de documenten ook printen en deze per post naar de IND sturen.

Verblijfsvergunning EU burger - Wanneer vraag ik een verblijfsvergunning als EU burger aan?

Ik wil graag in Nederland blijven wonen, maar mij is onduidelijk wanneer ik een verblijfsvergunning als EU burger aan kan vragen.

Antwoord Eerste Rechtshulp

Een verblijfsvergunning als EU burger aanvragen voor een duurzaam verblijf is in de basis na vijf jaar mogelijk. Let op, u moet deze vijf jaar onafgebroken in Nederland hebben gewoond en ingeschreven staan in de Basisregistratie Personen. Ook dient u in het bezit te zijn van een paspoort of soortgelijk document uit een EU-, EER-land of Zwitserland. In sommige gevallen is het mogelijk om een verblijfsvergunning eerder aan te vragen als EU burger. Dit geldt bijvoorbeeld voor mensen die minimaal drie jaar in Nederland wonen, hier de laatste twaalf maanden hebben gewerkt en nu met vervroegd pensioen gaan. Raadpleeg een advocaat om uit te zoeken welke regels voor u gelden.