Visum Kort Verblijf afgewezen

Gratis gesprek advocaat als Visum kort Verblijf is afgewezen

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio als uw Visum kort Verblijf is afgewezen en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen.

  1. Klik op Gratis gesprek advocaat
  2. Selecteer uw plaats 
  3. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
  4. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Wat is een Visum Kort Verblijf?

Een Visum Kort Verblijf, welke ook wel een bezoekvisum of toeristenvisum genoemd wordt, is bedoeld voor mensen die maximaal drie maanden in Nederland willen verblijven. Het gaat hierbij om mensen die uit een land komen, welke niet onder de Schengenlanden vallen. Dit betekent dat u bijvoorbeeld als Belg voor een langdurig bezoek aan Nederland geen Visum Kort Verblijf nodig heeft. 


Waarom een (pro deo) advocaat als Visum Kort Verblijf afgewezen is?

Wanneer uw verzoek tot een Visum Kort Verblijf afgewezen wordt, is het raadzaam een pro deo advocaat te raadplegen. Om dit visum toegekend te krijgen, dient u aan verschillende voorwaarden te voldoen. Een pro deo advocaat kan u meer vertellen over deze voorwaarden en de mogelijke reden dat uw verzoek voor een Visum Kort Verblijf afgewezen is.

Uw visum kan bijvoorbeeld afgewezen zijn, omdat u geen geldig paspoort heeft in uw land van herkomst of geen ziektekostenverzekering heeft afgesloten. Ook is een Visum Kort Verblijf enkel bedoeld voor toeristen of mensen die hun familie bezoeken. Het is geen verblijfsvergunning en kan ook niet als zodanig worden gebruikt. Een bezwaarprocedure bij de IND kan hoge kosten met zich meebrengen. Het is om ook deze reden verstandig om u vooraf te laten adviseren door een advocaat. Deze kan u meer vertellen over uw kansen bij een bezwaarprocedure.


Wat houdt een gratis gesprek in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied Vreemdeling en asiel kunnen namens u bezwaar maken als uw Visum Kort Verblijf afgewezen is. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal die:

  • Uw kwestie met u doornemen en uw vragen beantwoorden
  • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
  • Het verloop van de procedure met u doornemen
  • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Als dit niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat als uw Visum Kort Verblijf afgewezen is.


Vraag en antwoord

Heb ik als Belg een Visum Kort Verblijf nodig?

Mijn Belgische familie woont gedeeltelijk in Nederland. Heb ik een Visum Kort Verblijf nodig als ik hen meerdere maanden wil bezoeken?

Antwoord Eerste Rechtshulp

België behoort tot de Schengenlanden. Dit betekent dat u als Belg geen Visum Kort Verblijf nodig heeft, wanneer u een familielid in Nederland voor meerdere maanden wilt bezoeken. Zou u uit een niet-Schengenland komen, dan heeft u dit visum wel nodig. Een verzoek voor een Visum Kort Verblijf kan afgewezen worden als men geen geldig paspoort heeft in het land van herkomst of hier bijvoorbeeld geen ziektekostenverzekering heeft afgesloten. Raadpleeg een juridisch specialist wanneer u twijfelt of het aanvragen van een Visum Kort Verblijf voor andere mensen uit uw omgeving mogelijk wel noodzakelijk is, of wanneer een reeds ingediend visumverzoek is afgewezen door de IND.

Kan ik in beroep gaan als mijn verzoek is afgewezen?

Ik heb een verzoek ingediend voor een Visum Kort Verblijf in Nederland. Kan ik in beroep gaan als dit verzoek afgewezen is?

Antwoord Eerste Rechtshulp

U heeft altijd een mogelijkheid om in beroep te gaan, wanneer uw verzoek voor een Visum Kort Verblijf afgewezen is. Houd er echter rekening mee, dat er hoge kosten verbonden zitten aan een dergelijke bezwaarprocedure. Mogelijk is uw verzoek voor een Visum Kort Verblijf om terechte redenen afgewezen. Het maakt dat u onnodig veel geld kwijt bent. Het kan verstandig zijn om een juridisch specialist te raadplegen, wanneer u een bezwaar wilt indienen tegen het afgewezen visumverzoek. De advocaat kan samen met u vaststellen om welke redenen dit verzoek is afgewezen en wat uw kansen zijn bij een eventuele bezwaarprocedure.