Slachtofferzaken - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Gratis gesprek met een advocaat over slachtofferzaken

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio bij slachtofferzaken en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen

  1. Klik op Gratis gesprek advocaat
  2. Selecteer uw plaats 
  3. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
  4. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Slachtofferzaken - Gratis gesprek advocaat

Nadat u te maken heeft gehad met een geweldsmisdrijf of zedenmisdrijf, volgt in veel gevallen een strafproces. De verdachten staan tijdens zo’n proces terecht en horen welke straf zij krijgen voor de strafbare feiten die ze tegen u gepleegd hebben. Rond zo’n strafrechtelijke procedure komt er veel op u af als slachtoffer. U heeft de mogelijkheid om iets tegen de verdachten te zeggen in veel gevallen, u zal mogelijk gevraagd worden om te beschrijven wat er op het moment dat het strafbare feit gepleegd werd precies is gebeurd, enzovoorts. Voor deze slachtofferzaken kan de hulp van een pro deo advocaat die gespecialiseerd is in slachtofferzaken wenselijk zijn.

Hulp bij slachtofferzaken tijdens gerechtelijke procedure

Een gerechtelijke procedure kan veel emoties bij u oproepen. Daarbij maakt dit dat het verwerken van een heftig moment vaak lang op zich laat wachten. U wordt er tijdens het proces steeds weer aan herinnerd. Om deze procedure zo goed mogelijk door te komen, kan een advocaat hulp bieden. De advocaat vertelt u meer over hetgeen u van een gerechtelijke procedure mag verwachten, wat er van u als slachtoffer wordt verwacht, enzovoorts. Ook nabestaanden van een slachtoffer komen in aanmerking voor hulp bij deze slachtofferzaken. Een voorbeeld van hulp die geboden kan worden is hulp bij het aanvragen van een vordering tot schadevergoeding.

Kortom: neem contact op met een advocaat voor een gratis gesprek bij slachtofferzaken. U staat er niet alleen voor! 

Vraag en antwoord

Slachtofferzaken - Wie vraagt een schadevergoeding aan voor het slachtoffer?

Na een heftig incident wil ik een schadevergoeding eisen als slachtoffer. Kan ik dit zelf doen, of is het verstandig een advocaat in te schakelen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Nadat u slachtoffer bent geworden van een strafbaar feit, heeft u recht op hulp bij slachtofferzaken. Een (pro deo) advocaat kan u deze hulp bieden. Onderdeel van de hulp van een advocaat is het indienen van een vordering tot schadevergoeding. Een schadevergoeding kan aangevraagd worden bij materiële schade, maar bijvoorbeeld ook bij medische kosten na lichamelijk letsel. Niet alleen helpt een advocaat slachtoffers van strafbare feiten bij het indienen van zo’n schadevergoeding. Ook kan deze u vooraf meer vertellen over de wijze waarop een gerechtelijke procedure tegen de verdachte(n) verloopt.

Slachtofferzaken - Wanneer hulp van een advocaat inschakelen?

Ik ben slachtoffer geworden van een vechtpartij, waarbij iemand mij rake klappen heeft uitgedeeld. Moet ik een advocaat voor slachtofferzaken inschakelen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Slachtofferzaken is een brede term. In de basis wordt deze term gebruikt voor de hulp die een (pro deo) advocaat kan bieden tijdens een gerechtelijke procedure tegen de verdachte(n). Een advocaat kan u onder meer helpen bij het indienen van een vordering tot schadevergoeding na een incident. Zeker wanneer u lichamelijk letsel opgelopen heeft, komt u vaak in aanmerking voor een dergelijke financiële schadevergoeding. Ook kan de advocaat u vooraf meer vertellen over hetgeen er tijdens de gerechtelijke procedure op u af zal komen. Het maakt de hele procedure minder spannend voor u.