Gratis gesprek advocaat over misleiding 

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio als u bent misleid en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen.

 1. Klik op Gratis gesprek advocaat
 2. Selecteer uw plaats 
 3. Als u minder dan € 29.600 bruto per jaar verdient klik op pro deo
 4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
 5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Wat is misleiding? 

Er is sprake van misleiding als de verkopende partij oneerlijk is bij een verkoop. Misleiding kan ook plaatsvinden via een website of via reclame. Voorbeelden van misleiding zijn:  een hoger totaalbedrag dan verwacht door bijkomende kosten die niet vooraf gecommuniceerde zijn, keurmerken die onterecht op een website staan of het aanbieden van gratis producten waar u na een periode vervolgens voor moet betalen.


Waarom een (pro deo) advocaat bij misleiding

Een (pro deo) advocaat kan uw belangen behartigen bij misleiding. Als u bent misleid zijn er verschillende mogelijkheden om uw geld terug te krijgen. Het is afhankelijk van de koopovereenkomst en situatie of u de overeenkomst kunt ontbinden of vernietigen en een (schade)vergoeding kunt eisen op grond van dwaling of wanprestatie. Wij raden u aan een (pro deo) advocaat te raadplegen en u goed te laten informeren over uw rechten.


Advocaatkosten bij misleiding vergoed krijgen via overheid 

In Nederland kunt u kiezen voor pro deo rechtshulp, wanneer uw bruto-inkomen op jaarbasis onder de €29.600 ligt. Daarnaast wordt er een maximum gesteld aan uw eigen vermogen. Met pro deo rechtshulp blijft juridische ondersteuning bij conflicten op het gebied van misleiding voor iedere burger toegankelijk. Houd rekening met het feit, dat niet iedere advocaat pro deo rechtshulp aanbiedt. Vink de optie “PRO DEO” aan binnen de zoekmachine op deze website.


Vergoeding kosten advocaat via rechtsbijstandverzekering 

Heeft u eerder een rechtsbijstandverzekering afgesloten? Mogelijk worden de gemaakte kosten voor de ondersteuning van een advocaat bij een zaak rond misleiding in dat geval vergoed door uw verzekeraar. Lees uw polisvoorwaarden nog eens na, om te zien of uw dekking toereikend is. Mogelijk had u extra modules af moeten sluiten. Een advocaat kan u helpen uit te zoeken of diens hulp binnen de gekozen dekking valt. 


Wat houdt een gratis gesprek in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied Consument, aankopen en garantie hebben veel ervaring met het terugvorderen van geld of verkrijgen van een schadevergoeding bij misleiding. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal die:

 • Uw zaak met u doornemen en uw vragen beantwoorden
 • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
 • Het verloop van de procedure met u doornemen
 • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
 • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat als u bent misleid. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.


Vraag en antwoord

Meer betalen dan afgesproken

Ik ben een overeenkomst aangegaan maar betaal veel meer dan is afgesproken. Voor mijn gevoel ben ik misleid. Wat kan ik hier tegen doen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

U bent misleid als u meer moet betalen dan waar u akkoord mee bent gegaan. Wij raden u aan om eerst goed de algemene voorwaarden te bekijken. Als de extra kosten wel in de algemene voorwaarden worden vermeld kunt u de verkopende partij hiermee confronteren en een vergoeding voorstellen op basis van onvolledige communicatie. Hier hoeft de verkopende partij echter niet mee akkoord te gaan. Als de extra kosten niet in de algemene voorwaarden staan kunt u de verkoper vragen het afgesproken bedrag als uitgangspunt te nemen en in rekening te brengen. Mocht u er niet met de verkopende partij uitkomen dan raden wij u aan om een advocaat te raadplegen. Het is van belang dat u zich goed laat informeren over uw rechten.