Schulden en incasso - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Gratis gesprek met een advocaat over schulden en incasso 

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio bij schulden en incassoproblemen en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen

  1. Klik op Gratis gesprek advocaat
  2. Selecteer uw plaats 
  3. Als u minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient klik op Pro deo
  4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
  5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Schulden en incasso - Gratis gesprek (pro deo) advocaat

Als u rekeningen niet betaalt, kan degene bij wie u een schuld heeft lopen een incassobureau inschakelen. In dat geval moet u bovenop de nog openstaande rekening incassokosten en een wettelijke rente betalen. Als u ook na de aanmaning van het incassobureau de rekening niet voldoet, dan kan de schuldeiser zich tot de rechter wenden. De rechter kan u dan veroordelen tot het betalen van de rekening, de incassokosten en de wettelijke rente. De schuldeiser kan met een rechterlijk vonnis naar een deurwaarder om de betaling af te dwingen. Dit kan bijvoorbeeld door beslag te leggen op uw eigendommen of uw bankrekening.

Indien u niet betaalt omdat u het niet eens bent met de rekening dan is het van belang de schuldeiser dit zo snel mogelijk te laten weten. Dit kan door middel van een brief waarin u zowel aangeeft dat u het niet eens bent met de rekening als welke redenen u daarvoor heeft. Als de schuldeiser inmiddels een incassobureau heeft ingeschakeld, dan kunt de brief richten aan het incassobureau. Een incasso advocaat kan u helpen bij eventuele onderhandelingen of het opstellen van een brief.

Vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat bij schulden en incassoproblemen

Vraag en antwoord

Schulden en incasso – Inschakelen incassobureau

Verschillende mensen hebben bij mij schulden en ik zou daarom een incassobureau willen inschakelen om de schuldenaars tot betalen te laten overgaan. Mijn vraag is vanaf wanneer ik een incassobureau kan inschakelen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Het is mogelijk om een incassobureau in te schakelen wanneer u wilt dat uw schuldenaren hun schulden gaan betalen. Een belangrijke voorwaarde die bij het inschakelen van een incassobureau geldt is dat er minimaal één schriftelijke aanmaning is gedaan na het verstrijken van de ‘redelijke’ betalingstermijn. Vanaf het moment dat de termijn die in de aanmaning is gesteld verstreken is kunt u een incassobureau inschakelen. Wilt u een incassobureau inschakelen of heeft u hier vragen over die u wilt bespreken met een deskundige? Selecteer dan een van de pro deo advocaten van Eerste Rechtshulp voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Schulden en incasso - Door mijn schuldeiser een incassobureau ingeschakeld

Ik heb al enige tijd een schuld bij iemand lopen die ik eigenlijk niet kan afbetalen. Nu is mij door de schuldeiser medegedeeld dat hij een incassobureau heeft ingeschakeld. Mijn vraag is wat een incassobureau bij mij kan doen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Een incassobureau is een bedrijf die voor anderen de schulden int. Vanaf het moment dat een incassobureau is ingeschakeld zal het contact met hen verlopen en niet meer met de schuldeiser. Doordat het incassobureau werkzaamheden verricht zullen die kosten hiervan voor rekening van de schuldenaar komen. Een incassobureau zal beginnen met het sturen van brieven met het verzoek om te betalen. Wanneer u niet reageert op die brieven, dan kan een incassobureau naar de rechter gaan om te laten bevelen dat er wordt betaald. Is door uw schuldeiser een incassobureau ingeschakeld of heeft u hier vragen over die u wilt bespreken met een deskundige? Selecteer dan een van de pro deo advocaten van Eerste Rechtshulp voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.