Verzekeringsgeschil - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Gratis gesprek met een advocaat bij een verzekeringsgeschil

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio bij een verzekeringsgeschil en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen

 1. Klik op Gratis gesprek advocaat
 2. Selecteer uw plaats 
 3. Als u minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient klik op Pro deo
 4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
 5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Vergoeding advocaatkosten door overheid 

Bij een verzekeringsgeschil heeft u recht op rechtsbijstand. Wie minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient, krijgt financiële hulp van de Nederlandse overheid. Dit wordt gesubsidieerde rechtsbijstand genoemd. Een advocaat die cliënten ook pro deo bijstaat, heet een pro deo advocaat. Bij gesubsidieerde rechtsbijstand worden niet alle kosten vergoed. Afhankelijk van uw inkomen en vermogen betaalt u bij gesubsidieerde rechtsbijstand in de meeste gevallen een eigen bijdrage. Een pro deo advocaat kan dit gratis voor u uitzoeken.

Vergoeding advocaatkosten door verzekering

Als u een verzekering heeft afgesloten, valt uw kwestie mogelijk onder uw dekking. Een advocaat kan dit voor u uitzoeken. Na het gratis gesprek met de advocaat is het belangrijk om contact op te nemen met uw verzekering en hen op de hoogte te stellen van uw situatie. Een rechtsbijstandverzekering vergoedt namelijk alleen de advocaatkosten als zij op de hoogte zijn gebracht voordat de advocaat voor u aan het werk gaat. 

Waarom een (pro deo) advocaat bij een verzekeringsgeschil 

Een (pro deo) advocaat kan uw belangen behartigen bij een verzekeringsgeschil. Het komt vaak voor dat een verzekeraar een vergoeding niet of niet volledig wil uitkeren. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. 

 • Omdat zij niet willen betalen omdat u uw premie niet of niet tijdig betaald heeft
 • Omdat de polis de geleden schade niet dekt
 • Omdat de schade onder uw eigen risico valt
 • Omdat de schade groter is dan de dekking van de polis
 • Omdat u niet als verzekerde onder de polis geregistreerd stond.

Als u een geschil heeft met uw verzekeraar omtrent de uit te keren vergoeding  kunt u het beste een (pro deo) advocaat raadplegen. Een (pro deo) advocaat kan voor u in overleg treden met de verzekeraar.

Wat houdt een gratis gesprek over een verzekeringsgeschil in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied Contract en aansprakelijkheid hebben veel ervaring met zaken die over een verzekeringsgeschil gaan. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de (pro deo) advocaat:

 • Uw kwestie met u doornemen en uw vragen beantwoorden
 • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
 • Het verloop van de procedure met u doornemen
 • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
 • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat bij een verzekeringsgeschil. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.