Opgelicht - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Gratis gesprek met een advocaat als u bent opgelicht 

Vraag als u bent opgelicht een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen

 1. Klik op Gratis gesprek advocaat
 2. Selecteer uw plaats 
 3. Als u minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient klik op Pro deo
 4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
 5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Wanneer bent u opgelicht? 

U bent opgelicht als een product of dienst niet wordt geleverd of niet voldoet aan wat van tevoren duidelijk is afgesproken. U bent opgelicht als u bijvoorbeeld een product heeft gekocht en het product komt nooit aan, of u heeft bijvoorbeeld een geldbedrag overgemaakt en de verkopende partij levert niet en reageert niet meer op uw berichten. 

Waarom een (pro deo) advocaat als u bent opgelicht

Een (pro deo) advocaat kan uw belangen behartigen als u bent opgelicht. Als u bent opgelicht kunt u aangifte doen. U kunt met uw aangifte proberen om het aankoopbedrag terug te krijgen bij uw verzekering. Lukt dit niet of gaat het om grote bedragen dan kunt u het beste de hulp inschakelen van een (pro deo) advocaat. Het is van belang dat u zich goed laat informeren over uw rechten.

Vergoeding advocaatkosten door overheid of verzekering 

Als u bent opgelicht heeft u recht op rechtsbijstand. Wie minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient, krijgt financiële hulp van de Nederlandse overheid. Dit wordt gesubsidieerde rechtsbijstand genoemd. Een advocaat die cliënten ook pro deo bijstaat, heet een pro deo advocaat. Bij gesubsidieerde rechtsbijstand worden niet alle kosten vergoed. Afhankelijk van uw inkomen en vermogen betaalt u bij gesubsidieerde rechtsbijstand in de meeste gevallen een eigen bijdrage. Een pro deo advocaat kan dit gratis voor u uitzoeken.

Als u een rechtsbijstandverzekering heeft afgesloten, valt uw kwestie mogelijk onder uw dekking. Een advocaat kan dit voor u uitzoeken. Na het gratis gesprek met de advocaat is het belangrijk om contact op te nemen met uw verzekering en hen op de hoogte te stellen van uw situatie. Een rechtsbijstandverzekering vergoedt namelijk alleen de advocaatkosten als zij op de hoogte zijn gebracht voordat de advocaat voor u aan het werk gaat. 

Wat houdt een gratis gesprek als u bent opgelicht? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied Consument, aankopen en garantie hebben veel ervaring met oplichtingszaken en hierbij veel mensen bijgestaan die opgelicht zijn. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de (pro deo) advocaat:

 • Uw zaak met u doornemen en uw vragen beantwoorden
 • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
 • Het verloop van de procedure met u doornemen
 • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
 • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag als u bent opgelicht een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.