Overheidsmediation - Gratis gesprek mediator in uw regio

Gratis gesprek met een mediator over overheidsmediation

Vraag een gratis gesprek aan met een mediator uit uw regio als u een conflict met de overheid wilt oplossen met overheidsmediation en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen.

 1. Klik op Gratis gesprek mediator.
 2. Selecteer uw plaats 
 3. Als u minder dan € 29.600 bruto per jaar verdient klik op pro deo
 4. Selecteer uit verschillende profielen een mediator voor een gratis gesprek
 5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de mediator contact met u op!

Waarom overheidsmediation?

Als burgers een conflict met de overheid hebben worden ze vaak van het kastje naar de muur gestuurd. Dit leidt enerzijds tot frustratie bij de burger en anderzijds mogelijk tot imagoschade bij de overheid. Overheidsmediation kan uitkomst bieden en dient zowel uw als het publieke belang. Door overheidsmediation zal als eerste de communicatie verbeteren. Van daaruit wordt er naar een oplossing gezocht waar beide partijen tevreden mee zijn.


Voordelen overheidsmediation

 • Als u met overheidsmediation het conflict oplost dan is mediaton goedkoper en sneller dan een gerechtelijke procedure. Echter komt u er met de overheid niet uit, dan moet u alsnog een gerechtelijke procedure voeren.
 • Bij overheidsmediaton onder leiding van een overheidsmediator hebben u en de overheid beide evenveel invloed om samen tot een oplossing komen. Bij een rechtszitting wordt de uiteindelijke beslissing door een rechter genomen
 • Overheidsmediaton is minder formeel dan een gerechtelijke procedure. U heeft één of een aantal informele gesprekken onder leiding van een mediator.

Vergoeding vanuit overheid bij overheidsmediation 

De kosten die aan u berekend worden bij de keuze voor overheidsmediation, hoeft u niet in alle gevallen zelf te betalen. Het komt voor dat deze kosten grotendeels vergoed worden door de overheid. Om aanmerking te komen voor deze gesubsidieerde mediation mag uw bruto jaarinkomen niet hoger dan 29.600 euro zijn. Wanneer uw inkomen boven dit bedrag ligt, betaalt u de kosten zelf. Ook wordt er een maximum gesteld aan uw eigen vermogen. Een mediator kan u tijdens een eerste gratis kennismaking meer vertellen over deze voorwaarden. Samen zoekt u uit of u hiervoor in aanmerking komt.


Kostenvergoeding via verzekeraar 

Wanneer u over een lopende rechtsbijstandverzekering beschikt, worden de kosten voor overheidsmediation mogelijk gedekt door uw verzekeraar. Lees de polisvoorwaarden nog eens na, om te zien welk deel van de kosten vergoed wordt. U betaalt vrijwel altijd een eigen risico. Houd bij het declareren van kosten aan uw verzekeraar rekening met het feit, dat u deze vooraf om toestemming moet vragen voor het inschakelen van een mediator. 


Wat houdt een gratis gesprek in? 

Selecteer een mediator voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze mediator contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal die:

 • Uw conflict met u doornemen en vragen beantwoorden
 • Aangeven wat de stappen van een mediationtraject zijn
 • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde mediation
 • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag als u een conflict met de overheid wilt oplossen met overheidsmediation gratis en vrijblijvend een gesprek aan met een overheidsmediator.

Andere onderwerpen die mogelijk interessant voor u zijn