Smartengeld letselschade - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Gratis gesprek met een advocaat over vergoeding of smartengeld

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio als u smartengeld wilt voor geleden letselschade en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen

  1. Klik op Gratis gesprek advocaat
  2. Selecteer uw plaats 
  3. Als u minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient klik op Pro deo
  4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
  5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Verschil advocaat en pro deo advocaat

U heeft recht op rechtsbijstand als u smartengeld wilt voor geleden letselschade. Wie minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient, krijgt financiële hulp van de Nederlandse overheid. Dit wordt gesubsidieerde rechtsbijstand genoemd. Een advocaat die cliënten ook pro deo bijstaat, heet een pro deo advocaat. Bij gesubsidieerde rechtsbijstand worden niet alle kosten vergoed. Afhankelijk van uw inkomen en vermogen betaalt u bij gesubsidieerde rechtsbijstand in de meeste gevallen een eigen bijdrage. Een pro deo advocaat kan dit gratis voor u uitzoeken.

Vergoeding advocaatkosten door verzekering 

Als u een verzekering heeft afgesloten, valt uw kwestie mogelijk onder uw dekking. Een advocaat kan dit voor u uitzoeken. Na het gratis gesprek met de advocaat is het belangrijk om contact op te nemen met uw verzekering en hen op de hoogte te stellen van uw situatie. Een rechtsbijstandverzekering vergoedt namelijk alleen de advocaatkosten als zij op de hoogte zijn gebracht voordat de advocaat voor u aan het werk gaat. 

Smartengeld letselschade - Gratis gesprek (pro deo) advocaat

Er zijn verschillende soorten letselschade. Als u letselschade heeft geleden waar een ander aansprakelijk voor is, dan zal uw schade door die ander vergoed moeten worden. De onderhandelingen omtrent de letselschade schadevergoeding zult u doorgaans niet met de aansprakelijke persoon zelf voeren, maar met diens verzekeraar. Er moet uiteraard wel van te voren worden vastgesteld dat de ander aansprakelijk is voor uw schade. Het kan voorkomen dat u niet alle door u geleden schade vergoed krijgt. Dit doet zich bijvoorbeeld voor als er sprake is van eigen schuld.

Materiële- en immateriële schade

Er zijn verschillende soorten schadeposten. Zo kunt u denken aan kosten van herstel, verlies van arbeidsvermogen, schade door studievertraging, kosten van een advocaat (de redelijke advocaatkosten dienen volgens de wet door de aansprakelijke partij betaald te worden), kosten voor huishoudelijke hulp en kosten voor het verblijf in het ziekenhuis. De wet onderscheidt materiële en immateriële schade. Materiële schade wordt ook wel aangeduid als vermogensschade en immateriële schade als smartengeld. Dit is elk ander nadeel dan vermogensschade dat u ondervindt.

U komt niet alleen in aanmerking voor vergoeding van de reeds ingetreden schade, maar ook van de toekomstige schade. Het berekenen van toekomstige schade kan erg lastig zijn. Als toekomstige schade eerder wordt uitgekeerd, dan wordt deze gekapitaliseerd. Het kapitaliseren van schade houdt in dat er rekening wordt gehouden met rendement en inflatie. Schadeposten uit het verleden worden daarentegen vermeerderd met de wettelijke rente. Kapitaliseren van schade kan eigenlijk worden gezien als het tegenovergestelde daarvan. Via het Nederlands Rekencentrum Letselschade kan het kapitaliseren van toekomstige schade berekend worden. (Link: http://nrl.nl/rekentool-contante-waarde/ )

Het is verstandig de hulp van een advocaat in te schakelen die namens u alle schadeposten kan berekenen. Het berekenen van voornamelijk toekomstige schade kan erg ingewikkeld zijn. Uw advocaat zal er op toezien dat er geen schadeposten worden vergeten.

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat als u smartengeld wilt voor geleden letselschade. 

Vraag en antwoord

Smartengeld letselschade - Regelen van een schadevergoeding

Ik heb letselschade opgelopen en wil een schadevergoeding. Ik wil ook smartengeld voor de geleden emotionele schade. Wat moet ik hier allemaal voor regelen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Het verkrijgen van een schadevergoeding/smartengeld naar aanleiding van letselschade kunt u beter aan iemand overlaten die op de hoogte is van de meest recente wetgeving en regels. Zelf beschikt u waarschijnlijk niet over voldoende kennis om een maximale (rechtvaardige) schadevergoeding te kunnen realiseren. Wilt u smartengeld voor geleden letselschade? vraag dan via deze website een advocaat om gratis juridisch advies.

Smartengeld letselschade - Emotionele schade

Zou u voorbeelden kunnen geven van emotionele schade?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Emotionele schade is hetzelfde als immateriële schade en wordt veroorzaakt door gemis, smart of verdriet. De schadevergoeding die n.a.v. emotionele schade wordt uitgeleerd wordt ook wel smartengeld genoemd. Wilt u smartengeld voor geleden letselschade? vraag dan via deze website een advocaat om gratis juridisch advies.