​Ouderlijk gezag vader - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Gratis gesprek met een advocaat over ouderlijk gezag vader 

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio als u als vader ouderlijk gezag over uw kind wilt verkrijgen en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen

  1. Klik op Gratis gesprek advocaat
  2. Selecteer uw plaats 
  3. Als u minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient klik op Pro deo
  4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
  5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Waarom is ouderlijk gezag vader belangrijk? 

Bent u niet getrouwd of heeft u geen geregistreerd partnerschap maar heeft u wel kinderen en wenst u uit elkaar te gaan? Dan is van belang dat u vaststelt of beide ouders ouderlijk gezag hebben. Een vader krijgt zonder huwelijk of geregistreerd partnerschap niet automatisch gezag over het kind. Ook niet als die het kind erkend heeft. De vader krijgt alleen ouderlijk gezag indien hij de rechter verzoekt hiervan een aantekening te maken in het gezagsregister. Indien u als vader geen ouderlijk gezag heeft over uw kind, dan bent u geen wettelijk vertegenwoordiger. U mag geen beslissingen nemen over de verzorging en opvoeding van uw kind. Indien u wel beiden ouderlijk gezag heeft, dient u een aantal dingen te regelen als u uit elkaar gaat. Zo moet u een ouderschapsplan opstellen, de hoogte van de kinderalimentatie berekenen en een omgangsregeling of co-ouderschap regelen.

Waarom een (pro deo) advocaat bij verkrijgen ouderlijk gezag vader?

Een (pro deo) advocaat kan u met een de gerechtelijke procedure helpen om als vader ouderlijk gezag over uw kind te verkrijgen. Ook kan deze u helpen indien er een ouderschapsplan moet worden opgesteld en de omgang- en alimentatieregeling dient te worden geregeld. Dit zijn belangrijke beslissingen die vaak moeilijk te maken zijn voor mensen die daar niet in gespecialiseerd zijn. (Pro deo) advocaten zijn hier wel in gespecialiseerd, zij kennen de wet en hebben een ruime ervaring.

Vergoeding advocaatkosten door overheid of verzekering bij verkrijgen ouderlijk gezag vader 

Als u als vader ouderlijk gezag over uw kind wilt verkrijgen heeft u recht op rechtsbijstand. Wie minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient, krijgt financiële hulp van de Nederlandse overheid. Dit wordt gesubsidieerde rechtsbijstand genoemd. Een advocaat die cliënten ook pro deo bijstaat, heet een pro deo advocaat. Bij gesubsidieerde rechtsbijstand worden niet alle kosten vergoed. Afhankelijk van uw inkomen en vermogen betaalt u bij gesubsidieerde rechtsbijstand in de meeste gevallen een eigen bijdrage. Een pro deo advocaat kan dit gratis voor u uitzoeken.

Als u een rechtsbijstandverzekering heeft afgesloten, valt uw kwestie mogelijk onder uw dekking. Een advocaat kan dit voor u uitzoeken. Na het gratis gesprek met de advocaat is het belangrijk om contact op te nemen met uw verzekering en hen op de hoogte te stellen van uw situatie. Een rechtsbijstandverzekering vergoedt namelijk alleen de advocaatkosten als zij op de hoogte zijn gebracht voordat de advocaat voor u aan het werk gaat. 

Wat houdt een gratis gesprek over ouderlijk gezag vader in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied 'familie en scheiden' hebben veel ervaring met het verkrijgen van ouderlijk gezag voor de vader. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de (pro deo) advocaat:

  • Uw wensen met u doornemen en vragen beantwoorden
  • Het verloop van de procedure met u doornemen
  • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
  • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of een echtscheiding onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat als u als vader ouderlijk gezag over uw kind wilt verkrijgen. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.