Misleiding - Gratis gesprek advocaat binnen 24 uur!

Gratis gesprek met een advocaat over misleiding 

Vraag een gratis gesprek aan met een advocaat uit uw regio bij misleiding en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen

 1. Klik op Gratis gesprek advocaat
 2. Selecteer uw plaats 
 3. Als u minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient klik op Pro deo
 4. Selecteer uit verschillende profielen een advocaat voor een gratis gesprek
 5. Vul het contactformulier in en binnen 24 uur neemt de advocaat contact met u op!

Wat is misleiding? 

Er is sprake van misleiding als de verkopende partij oneerlijk is bij een verkoop. Misleiding kan ook plaatsvinden via een website of via reclame. Voorbeelden van misleiding zijn:  een hoger totaalbedrag dan verwacht door bijkomende kosten die niet vooraf gecommuniceerde zijn, keurmerken die onterecht op een website staan of het aanbieden van gratis producten waar u na een periode vervolgens voor moet betalen.

Waarom een (pro deo) advocaat bij misleiding

Een (pro deo) advocaat kan uw belangen behartigen bij misleiding. Als u bent misleid zijn er verschillende mogelijkheden om uw geld terug te krijgen. Het is afhankelijk van de koopovereenkomst en situatie of u de overeenkomst kunt ontbinden of vernietigen en een (schade)vergoeding kunt eisen op grond van dwaling of wanprestatie. Wij raden u aan een (pro deo) advocaat te raadplegen en u goed te laten informeren over uw rechten.

Vergoeding advocaatkosten door overheid of verzekering 

Bij misleiding heeft u recht op rechtsbijstand. Wie minder dan € 29.400 bruto per jaar verdient, krijgt financiële hulp van de Nederlandse overheid. Dit wordt gesubsidieerde rechtsbijstand genoemd. Een advocaat die cliënten ook pro deo bijstaat, heet een pro deo advocaat. Bij gesubsidieerde rechtsbijstand worden niet alle kosten vergoed. Afhankelijk van uw inkomen en vermogen betaalt u bij gesubsidieerde rechtsbijstand in de meeste gevallen een eigen bijdrage. Een pro deo advocaat kan dit gratis voor u uitzoeken.

Als u een rechtsbijstandverzekering heeft afgesloten, valt uw kwestie mogelijk onder uw dekking. Een advocaat kan dit voor u uitzoeken. Na het gratis gesprek met de advocaat is het belangrijk om contact op te nemen met uw verzekering en hen op de hoogte te stellen van uw situatie. Een rechtsbijstandverzekering vergoedt namelijk alleen de advocaatkosten als zij op de hoogte zijn gebracht voordat de advocaat voor u aan het werk gaat. 

Wat houdt een gratis gesprek over misleiding in? 

Alle (pro deo) advocaten met het expertisegebied Consument, aankopen en garantie hebben veel ervaring met zaken die over misleiding gaan. Selecteer een (pro deo) advocaat voor een gratis gesprek en binnen 24 uur wordt er door deze advocaat contact met u opgenomen. In een gratis en vrijblijvend gesprek zal de (pro deo) advocaat:

 • Uw zaak met u doornemen en uw vragen beantwoorden
 • Aangeven wat uw juridische kansen en mogelijkheden zijn
 • Het verloop van de procedure met u doornemen
 • Kijken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand
 • Indien u verzekerd bent, uitzoeken of uw kwestie onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is u een indicatie van de kosten geven

Kortom: vraag een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een (pro deo) advocaat bij misleiding. Daarna kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.

Vraag en antwoord

Misleiding - Meer betalen dan afgesproken

Ik ben een overeenkomst aangegaan maar betaal veel meer dan is afgesproken. Voor mijn gevoel ben ik misleid. Wat kan ik hier tegen doen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

U bent misleid als u meer moet betalen dan waar u akkoord mee bent gegaan. Wij raden u aan om eerst goed de algemene voorwaarden te bekijken. Als de extra kosten wel in de algemene voorwaarden worden vermeld kunt u de verkopende partij hiermee confronteren en een vergoeding voorstellen op basis van onvolledige communicatie. Hier hoeft de verkopende partij echter niet mee akkoord te gaan. Als de extra kosten niet in de algemene voorwaarden staan kunt u de verkoper vragen het afgesproken bedrag als uitgangspunt te nemen en in rekening te brengen. Mocht u er niet met de verkopende partij uitkomen dan raden wij u aan om een advocaat te raadplegen. Het is van belang dat u zich goed laat informeren over uw rechten.