Mediator Zoetermeer - Gratis gesprek binnen 24 uur!

50+ mediators om u te helpen
3000+ hulpaanvragen per jaar
50+ ervaringen van anderen

4 gevonden, selecteer voor een gratis gesprek een mediator werkzaam in Zoetermeer

Mediator Kouwenhoven
Mediator Kouwenhoven

Kouwenhoven Advocatenkantoor

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Schellekens
Mediator Schellekens

Wille Donker advocaten

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Elbertse
Mediator Elbertse

Advocatenkantoor Elbertse

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Mook
Mediator Mook

Mook Advoc­atuur en Medi­ation

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIELGratis gesprek met een mediator uit Zoetermeer

Selecteer een mediator uit Zoetermeer en binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen voor een gratis gesprek over uw conflict.

 • Uw conflict wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
 • Het verloop van een mediationtraject wordt aan u uitgelegd
 • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde mediation
 • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw conflict onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek met de mediator uit Zoetermeer kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.


Conflicten oplossen met mediator uit Zoetermeer

Conflicten zijn niet altijd op te lossen door zelf met betrokkenen te praten. In het bijzonder wanneer iedere betrokkene vindt, dat hij of zij geen schuld heeft in een conflict. De hulp van een externe partij kan het begin van een oplossing vormen. Het inschakelen van een advocaat wordt vaak als bijzonder onprettig ervaren. Niet alleen is het zwaar om een rechtszaak aan te spannen tegen buren, een familielid of bijvoorbeeld een werkgever. Ook neemt het gehele gerechtelijke proces vaak ontzettend veel tijd in beslag. Het zorgt voor veel stress en spanning bij mensen. Een goed alternatief voor de hulp van een advocaat, kan het inschakelen van een mediator in Zoetermeer zijn. Op deze pagina leest u meer over de hulp van mediators in Zoetermeer.


Geschikte mediator in Zoetermeer zoeken

Een mediator uit Zoetermeer dient als een neutrale partij tussen de betrokkenen. Bij conflicten zoekt een mediator eerst naar de oorzaak hiervan. In het geval van een oppervlakkig conflict gaat dit sneller, dan bij een conflict wat al veel langer loopt. Denk aan een burenruzie of een conflict in de relationele sfeer. Dergelijke conflicten bouwen vaak voort op conflicten die in het verleden hebben gespeeld. Om tot een goede oplossing te komen, is het vaak eerst belangrijk om de oorzaak van conflicten uit het verleden te bespreken. Wanneer de oorzaak van het conflict gevonden is, wordt begonnen aan het oplossen hiervan.

Om kennis te maken met een mediator in Zoetermeer en uw conflict voor het eerst voor te leggen, bieden mediators een gratis adviesgesprek aan. Tijdens dit adviesgesprek kan gekeken worden, wat de rol van een mediator uit Zoetermeer in uw conflict kan zijn. Mocht het conflict te ingewikkeld zijn, dan zou een mediator u alsnog aan kunnen raden om een gerechtelijke procedure te starten. Dit geldt ook, wanneer een conflict niet binnen twee tot vijf gesprekken op te lossen is.

Maak het uzelf makkelijker bij het zoeken naar een geschikte mediator uit Zoetermeer, door onze zoekmachine te gebruiken. Bij deze zoekmachine zijn een groot aantal mediators uit Zoetermeer en de omgeving hiervan aangesloten. Deze mediators bieden ieder de mogelijkheid om een gratis adviesgesprek aan te vragen. Kijk eens naar de profielen van verschillende mediators, om te zien welke mediator goed bij u past. Het spreekt voor zich, dat alle betrokkenen vertrouwen moeten hebben in de kunde en professionaliteit van een mediator.


Mediators zijn aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland

Alle mediators uit onze zoekmachine, zijn aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) en de Raad voor Rechtsbijstand. De MfN ziet toe op de professionaliteit van mediators in Nederland. Het feit dat de mediators uit Zoetermeer in onze zoekmachine ook zijn aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand, maakt dat u in aanmerking kunt komen voor een financiële tegemoetkoming. Voor deze vergoeding dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen. De exacte voorwaarden vindt u op de website van de Raad voor Rechtsbijstand.


Vraag en antwoord

Helpt een mediator mij als ik problemen heb met omwonenden?

Omwonenden klagen over een te hoge boom in mijn tuin. Ik wil deze niet verwijderen. Kan een mediator hulp bieden?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Conflicten met omwonenden lost u het liefst op in een informele setting. Het maakt dat het inschakelen van een mediator in Zoetermeer een hele verstandige keuze kan zijn. De mediator voert gesprekken met de omwonenden, om uit te zoeken waar de bron van het conflict ligt. Tevens helpen deze gesprekken om richting te geven aan de uiteindelijke oplossing van het conflict. De kans op een succesvol verloop van dergelijke trajecten is het grootst, wanneer alle betrokken partijen vertrouwen hebben in de mediator die is ingeschakeld voor het oplossen hiervan. Gebruik de zoekmachine op deze website om een mediator in Zoetermeer te vinden met een specialisatie in deze richting.

Welke voordelen levert het inschakelen van een mediator op?

Ik twijfel nog of het inschakelen van een mediator in Zoetermeer nut heeft voor mij. Wat zijn de voordelen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Het inschakelen van een mediator in Zoetermeer betekent dat u samen met andere betrokkenen in een conflict tot een oplossing probeert te komen. Doel is dit in een informele setting te doen. Mocht het niet lukken om tot een oplossing te komen, dan kan alsnog besloten worden om een gerechtelijke procedure op te starten. Nadeel hiervan is dat het hogere kosten met zich meebrengt en vaak langer duurt dan een traject bij een mediator in Zoetermeer. Belangrijk is voornamelijk dat alle betrokkenen bij het conflict zich prettig voelen bij de mediator.