Mediator Zaandam - Gratis gesprek binnen 24 uur!

50+ mediators om u te helpen
3000+ hulpaanvragen per jaar
50+ ervaringen van anderen

3 gevonden, selecteer voor een gratis gesprek een mediator werkzaam in Zaandam

Mediator Warmerdam
Mediator Warmerdam

Advocatenkantoor Warmerdam

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Zomers
Mediator Zomers

Advocatenkantoor Warmerdam

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Van der Klei
Mediator Van der Klei

Van der Klei advocatuur & mediation

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIELGratis gesprek met een mediator uit Zaandam

Selecteer een mediator uit Zaandam en binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen voor een gratis gesprek over uw conflict.

 • Uw conflict wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
 • Het verloop van een mediationtraject wordt aan u uitgelegd
 • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde mediation
 • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw conflict onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek met de mediator uit Zaandam kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.


Mediator uit Zaandam biedt hulp bij conflicten

Conflicten kunnen op verschillende vlakken voorkomen. Denk aan een conflict met uw buren, een conflict met uw werkgever, een conflict in familiekringen, enzovoorts. Vaak blijkt het lastig om na een lange tijd nog tot een oplossing te komen met betrokken partijen. Doordat verschillende conflicten elkaar hebben opgevolgd, wordt de initiële oorzaak van het conflict vaak over het hoofd gezien. Een mediator uit Zaandam kan u helpen bij het oplossen van een conflict. In tegenstelling tot een advocaat, behartigt een mediator de belangen van alle betrokken partijen. Daarbij wordt een zaak niet in een rechtszaal uitgevochten, maar juist door het gesprek aan te gaan met elkaar. Om deze redenen wordt de hulp van een mediator uit Zaandam vaak als zeer prettig ervaren bij het oplossen van conflicten.


Geschikte mediator in Zaandam vinden

Om het vinden van een professionele mediator in Zaandam makkelijker te maken, bieden we u op onze website een zoekmachine. Bij deze zoekmachine zijn een groot aantal mediators uit Zaandam en de omgeving hiervan aangesloten. Door de profielen van verschillende mediators met elkaar te vergelijken, zult u al snel een geschikte partij vinden. Iedere bij ons aangesloten mediator is ook aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). Deze federatie controleert mediators op hun professionele en vakkundige aanpak bij het oplossen van conflicten. Ook zijn deze mediators aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Standaard bieden de bij onze zoekmachine aangesloten mediators uit Zaandam een gratis adviesgesprek aan. Tijdens dit eerste gesprek kunt u het conflict aan een mediator voorleggen. De mediator zoekt vervolgens samen met de betrokken partijen naar een geschikte aanpak voor het probleem. Vaak worden er eerst een aantal gesprekken gevoerd om tot de kern van het conflict te geraken. Wanneer de oorzaak gevonden is, zoekt men in nieuwe gesprekken naar een passende oplossing. Mocht het onverhoopt toch niet lukken om tot een oplossing te komen met de hulp van een mediator, dan zou u voor de hulp van een pro deo advocaat kunnen kiezen.

Over het algemeen bestaat een traject bij een mediator uit drie tot vijf gesprekken. Het is afhankelijk van de aard van een conflict, hoelang het traject exact zal duren. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen een oppervlakkig zakelijk conflict en een dieper gelegen conflict in uw relationele sfeer. Tijdens het gratis adviesgesprek kan een mediator uit Zaandam u een goede inschatting geven van de duur van het traject.


Financiële tegemoetkoming bij hulp van mediators

Wanneer u voor de hulp van een mediator uit Zaandam kiest, komt u mogelijk in aanmerking voor een financiële tegemoetkoming. Voor deze financiële tegemoetkoming dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo mogen uw inkomen en eigen vermogen niet te hoog zijn. Op de website van de Raad voor Rechtsbijstand vindt u de exacte voorwaarden, om voor een vergoeding in aanmerking te komen. In zo’n geval betaalt u enkel een beperkte eigen bijdrage, voor de hulp van een mediator uit Zaandam.


Vraag en antwoord

Kan een mediator iets doen aan het zeuren van mijn buren?

Ik word zeer geïrriteerd door het constante zeuren van mijn buren over geluidsoverlast, de tuin, enzovoorts. Kan een mediator helpen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Een mediator in Zaandam kan hulp bieden bij het oplossen van conflicten tussen verschillende partijen. Belangrijk is om uit te zoeken wat de grondslag van een conflict is en hoe de verschillende partijen inmiddels over het conflict zijn gaan denken. Op basis hiervan kan gezocht worden naar een oplossing, waar alle betrokkenen zich in kunnen vinden. Een mediator voert hiervoor verschillende gesprekken. Deze gesprekken worden altijd vertrouwelijk gevoerd. Ook bij een conflict met de buren kan een mediator hulp bieden. Kijk alvast eens samen met uw buren, welke mediator in Zaandam bij u in de buurt actief is.

Wat levert het inschakelen van een mediator mij op in conflictsituaties?

Momenteel twijfel ik nog tussen het inschakelen van een mediator in Zaandam en het starten van een rechtszaak. Wat is wijsheid?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Verschillende factoren bepalen wat in uw situatie de beste keuze is. Het inschakelen van een mediator in Zaandam is een goede optie, wanneer u een conflict in een ietwat informele setting op wilt lossen. De mediator behartigt nooit de belangen van een individu, maar probeert de verschillende betrokkenen samen naar een oplossing te begeleiden. Vaak verloopt een traject bij een mediator in Zaandam sneller, dan wanneer er een gerechtelijke procedure wordt opgestart. Daarbij hebben alle partijen invloed op de oplossing. Bij een gerechtelijke procedure is het de rechter die uiteindelijk bepaalt.