Mediator Vlaardingen - Gratis gesprek binnen 24 uur!

50+ mediators om u te helpen
3000+ hulpaanvragen per jaar
50+ ervaringen van anderen

4 gevonden, selecteer voor een gratis gesprek een mediator werkzaam in Vlaardingen

Mediator Kouwenhoven
Mediator Kouwenhoven

Kouwenhoven Advocatenkantoor

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Schellekens
Mediator Schellekens

Wille Donker advocaten

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Elbertse
Mediator Elbertse

Advocatenkantoor Elbertse

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Mook
Mediator Mook

Mook Advoc­atuur en Medi­ation

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIELGratis gesprek met een mediator uit Vlaardingen

Selecteer een mediator uit Vlaardingen en binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen voor een gratis gesprek over uw conflict.

 • Uw conflict wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
 • Het verloop van een mediationtraject wordt aan u uitgelegd
 • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde mediation
 • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw conflict onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek met de mediator uit Vlaardingen kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.


Conflicten oplossen met hulp van een mediator uit Vlaardingen

Een mediator uit Vlaardingen kan hulp bieden bij het oplossen van conflicten. Dergelijke conflicten kunnen zich binnen verschillende kringen afspelen. Denk aan een conflict in de relationele sfeer, een conflict binnen uw familie, een conflict met de buren, enzovoorts. Op het moment dat het voeren van gesprekken niet helpt om tot een oplossing te komen, kunt u externe hulp zoeken. Hierbij heeft u de keuze tussen een advocaat en een mediator in Vlaardingen. Veel mensen ervaren de hulp van een mediator als prettiger, dan die van advocaten. Mede door de informele aanpak bij een mediator. Op deze pagina vertellen we u meer over de hulp, die een mediator in Vlaardingen u kan bieden.


Professionele mediator uit Vlaardingen vinden

Het zoeken naar een professionele mediator uit Vlaardingen wordt makkelijker met de zoekmachine op onze website. Er zijn een groot aantal mediators uit Vlaardingen en omgeving bij onze zoekmachine aangesloten, die ieder een eigen specialisatie hebben. Het oplossen van een relationeel conflict vergt een andere aanpak dan het oplossen van conflicten in een zakelijke sfeer. Om deze reden wordt het aangeraden om naar een mediator te zoeken, van wie zijn of haar specialisatie aansluit bij het conflict wat moet worden opgelost.

Wanneer het u gelukt is om een geschikte mediator in Vlaardingen te vinden, kunt u via het profiel van de mediator een gratis adviesgesprek aanvragen. Het adviesgesprek is bedoeld om nader kennis te maken en uw conflict toe te lichten. Op basis van de informatie die u hierbij met een mediator deelt, kan de mediator een traject voor u uitstippelen. Bij het inschakelen van de hulp van mediators is het belangrijk, dat iedere betrokkene vertrouwt in de kunde en professionaliteit van de mediator. Mocht een conflict te ingewikkeld blijken te zijn, dan kan een mediator u doorverwijzen naar een advocaat in Vlaardingen.

Het traject wat u bij een mediator in Vlaardingen doorloopt, bestaat doorgaans uit twee delen. In het eerste deel van dit traject wordt gezocht naar de oorzaak van het conflict. Dit kan in een gesprek lukken, maar soms ook pas na meerdere gesprekken. Bij een relationeel conflict kan de oorzaak bijvoorbeeld bij oudere conflicten liggen. Om het lopende conflict te verhelpen, zullen eerst oudere conflicten moeten worden opgelost. Het tweede deel van het traject bij mediators is bedoeld om tot oplossingen te komen voor conflicten.


Mediatorsfederatie Nederland en Raad voor Rechtsbijstand

De mediators uit Vlaardingen binnen onze zoekmachine, zijn allen aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) en de Raad voor Rechtsbijstand. De MfN ziet toe op de kwaliteit en professionaliteit van de dienstverlening, die door Nederlandse mediators aan cliënten aangeboden wordt. Het feit dat mediators aangesloten zijn bij de Raad voor Rechtsbijstand maakt dat zij u pro deo mediation mogen aanbieden. Let wel, dit is alleen mogelijk wanneer u aan verschillende voorwaarden voldoet. Tijdens het eerste adviesgesprek kan een mediator uit Vlaardingen u hier meer over vertellen.


Vraag en antwoord

Kan het gebeuren dat een mediator na een traject een individu helpt bij een rechtszaak?

Betrokkenen bij een conflict hebben gevraagd of ik instem met het inschakelen van een mediator. Kan deze mediator na het traject een van de betrokkenen helpen bij een rechtszaak?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Een mediator in Vlaardingen treedt altijd op als neutrale partij. Dit geldt zowel gedurende de looptijd van het traject, als ook daarna. Betrokkenen moeten vrijuit met de mediator kunnen spreken, zonder bang te hoeven zijn dat gedeelde informatie bij een eventuele rechtszaak tegen hen gebruikt kan worden. Mocht er na een traject met de mediator in Vlaardingen een rechtszaak volgen, dan zal de mediator de individuen niet begeleiden. De mediator trekt zich terug en het is aan de betrokkenen om zelf juridische hulp in te schakelen.

Op welke manier probeert een mediator conflicten op te lossen?

Iemand wees mij erop dat een mediator een conflictsituatie op kan lossen. Op welke manier gaat een mediator hierbij te werk?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Een mediator in Vlaardingen wordt vaak ingeschakeld om een conflict in een informele setting op te lossen. Belangrijk is dat alle betrokkenen bij dit conflict bereid zijn om mee te werken aan het traject. Individuele- en groepsgesprekken helpen de mediator in kaart te brengen wat de onderliggende oorzaak is van een conflict. Op basis hiervan zal de mediator vervolgens zoeken naar een oplossingsrichting. Alle betrokkenen kunnen hun invloed uitoefenen op de uiteindelijk gekozen oplossing. Het is verstandig om een mediator te kiezen, die gespecialiseerd is in het rechtsgebied waarbinnen uw lopende conflict valt.