Mediator Venlo - Gratis gesprek binnen 24 uur!

50+ mediators om u te helpen
3000+ hulpaanvragen per jaar
50+ ervaringen van anderen

1 gevonden, selecteer voor een gratis gesprek een mediator

Mediator Van Enckevort
Mediator Van Enckevort

Het Wetshuys Advocaten en Mediators

  • Gratis gesprek
  • Binnen 24 uur
  • Geheel vrijblijvend
  • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIELMediator Venlo - Gratis gesprek

Selecteer een mediator uit Venlo en binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen voor een gratis gesprek over uw conflict.

  • Uw conflict wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
  • Het verloop van een mediationtraject wordt aan u uitgelegd
  • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde mediation
  • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw conflict onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek met de mediator uit Venlo kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.


Mediator in Venlo inschakelen bij conflicten

Conflicten zijn niet altijd op te lossen door gesprekken met elkaar te voeren. Niet iedere betrokkene zal immers bereid zijn om concessies te doen in een conflict. Om toch tot een oplossing voor het conflict te kunnen komen, kan de hulp van een mediator in Venlo wenselijk zijn. Een mediator uit Venlo staat als een neutrale partij tussen de verschillende betrokkenen en probeert middels gesprekken tot een oplossing te komen. De constructieve manier van werken van een mediator wordt vaak als prettiger ervaren, dan de hulp die een advocaat kan bieden bij conflicten. Niemand zit immers te wachten op een rechtszaak.


Geschikte mediator in Venlo vinden

U kunt de zoekmachine op onze website gebruiken, om het vinden van een mediator in Venlo makkelijker te maken. Bij deze zoekmachine zijn een groot aantal mediators uit Venlo en de omgeving hiervan aangesloten. Deze mediators hebben ieder een eigen profiel, waarop u meer informatie vindt over de diensten die zij aanbieden. Door de profielen van verschillende mediators uit Venlo naast elkaar te leggen, vindt u heel eenvoudig een mediator die bij u past. Het is erg belangrijk, dat alle betrokkenen vertrouwen in de kennis en kunde van de ingeschakelde mediator.


Gratis gesprek met mediators in Venlo

Standaard bieden alle bij onze zoekmachine aangesloten mediators een gratis adviesgesprek aan. Tijdens die gratis adviesgesprek kunt u voor het eerst kennismaken met een mediator en uw conflict voorleggen. De mediator beoordeelt vervolgens of deze u kan helpen bij het oplossen van het conflict. In sommige gevallen zijn conflicten dermate complex, dat de hulp van een mediator niet voldoende is. In zo’n geval kan een advocaat alsnog de uitkomst voor u zijn. U kunt een kennismakingsgesprek bij een mediator in Venlo rechtstreeks vanuit onze zoekmachine aanvragen.


Traject bij een mediator in Venlo

Wanneer u voor de hulp van een mediator in Venlo kiest, wordt er een traject opgesteld voor het oplossen van het conflict. Hierbij wordt eerst naar de oorzaak van het conflict gezocht, om vervolgens aan een constructieve oplossing te werken. Het achterhalen van de oorzaak van conflicten duurt bij sommige conflicten langer, dan bij andere. Vergelijk bijvoorbeeld een conflict in de relationele sfeer met een zakelijk conflict. Vaak is een relationeel conflict voortgekomen uit oudere conflicten. Het is belangrijk om eerst het oude conflict op te lossen, voordat u uw huidige conflict probeert uit te praten.


Mediators van de Mediatorsfederatie Nederland

Alle bij onze zoekmachine aangesloten mediators zijn ook aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) en de Raad voor Rechtsbijstand. Deze federatie ziet toe op de kwaliteit en professionaliteit van mediators. Doordat mediators uit Venlo bij de Raad voor Rechtsbijstand aangesloten zijn, mogen zij u pro deo rechtshulp aanbieden. Dit betekent dat u mogelijk in aanmerking komt voor een financiële tegemoetkoming. Op de website van de Raad voor Rechtsbijstand vindt u de exacte voorwaarden, waaraan u moet voldoen voor deze tegemoetkoming. Ook kan een mediator uit Venlo u hier tijdens een eerste kennismakingsgesprek meer over vertellen.


Vraag en antwoord

Mediator Venlo - Kan ik ook met een laag inkomen een mediator inschakelen?

Hetgeen je voor de hulp van een mediator betaalt is best veel. Hoe kan ik dit betalen met een laag inkomen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Wanneer u een laag inkomen heeft, komt in aanmerking voor een vergoeding vanuit de overheid. De overheid neemt een groot deel van de kosten voor het inschakelen van een mediator in Venlo voor haar rekening. Gratis is de hulp van een mediator echter niet. U betaalt altijd een beperkte eigen bijdrage. In uitzonderlijke gevallen, bijvoorbeeld die van een asielzoeker, is de hulp van een mediator gratis. In dit geval betaalt de overheid alles. Laat u vooraf adviseren door een mediator, om vast te stellen wat diens hulp u zal kosten bij het oplossen van conflicten.

Mediator Venlo - Kan een mediator mijn conflict in drie of vier gesprekken oplossen?

Ergens las ik dat een mediator een conflict vaak al in een paar gesprekken kan oplossen. Klopt dit wel?

Antwoord Eerste Rechtshulp

In de meeste gevallen neemt een traject bij een mediator in Venlo zo’n twee tot vijf gesprekken in beslag. Onder meer het aantal mensen wat bij het conflict betrokken is, zal bepalend zijn voor het aantal gesprekken wat gevoerd wordt. Mocht er na vijf gesprekken nog geen duidelijke oplossingsrichting gevonden zijn, dan kan een mediator in Venlo adviseren om hulp te zoeken van een rechter. In de informele setting van een mediator kan in zo’n geval niet tot een oplossing gekomen worden. Het oordeel van een externe is nodig om het conflict op te lossen.