Mediator Spijkenisse - Gratis gesprek binnen 24 uur!

50+ mediators om u te helpen
3000+ hulpaanvragen per jaar
50+ ervaringen van anderen

4 gevonden, selecteer voor een gratis gesprek een mediator

Mediator Kouwenhoven
Mediator Kouwenhoven

Kouwenhoven Advocatenkantoor

 • Gratis gesprek
 • Binnen 24 uur
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Schellekens
Mediator Schellekens

Wille Donker advocaten

 • Gratis gesprek
 • Binnen 24 uur
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Elbertse
Mediator Elbertse

Advocatenkantoor Elbertse

 • Gratis gesprek
 • Binnen 24 uur
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Mook
Mediator Mook

Mook Advoc­atuur en Medi­ation

 • Gratis gesprek
 • Binnen 24 uur
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIELMediator Spijkenisse - Gratis gesprek

Selecteer een mediator uit Spijkenisse en binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen voor een gratis gesprek over uw conflict.

 • Uw conflict wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
 • Het verloop van een mediationtraject wordt aan u uitgelegd
 • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde mediation
 • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw conflict onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek met de mediator uit Spijkenisse kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.


Mediator uit Spijkenisse inschakelen bij conflicten

Wanneer blijkt dat het oplossen van een conflict niet langer mogelijk is zonder externe hulp, kan het inschakelen van een mediator uit Spijkenisse de overweging waard zijn. Een mediator staat als een geheel neutrale partij tussen de andere betrokkenen in een conflict. Door gesprekken te voeren wordt getracht een constructieve oplossing te vinden voor het probleem. Dergelijke conflicten kunnen sterk variëren van aard. Denk aan het verschil tussen een burenruzie, een zakelijk geschil, een ruzie met een (ex-)partner, enzovoorts. Op deze pagina leest u meer over de hulp, die een mediator uit Spijkenisse u kan bieden bij het oplossen van conflicten.


Geschikte mediator uit Spijkenisse vinden

Vaak ervaren cliënten de hulp van een mediator uit Spijkenisse als zeer prettig. De gesprekken zijn vaak informeler, dan de gesprekken die bijvoorbeeld met een advocaat gevoerd worden. Daarbij verloopt een traject bij een mediator doorgaans sneller, dan bij een advocaat. Om een geschikte mediator uit Spijkenisse te kunnen vinden, bieden we u op onze website een handige zoekmachine aan. Middels verschillende filters kunt u naar een mediator bij u in de buurt zoeken. Ook kunt u mediators filteren op basis van het type conflict waarmee zij de meeste ervaring hebben.


Gratis adviesgesprek bij een mediator in Spijkenisse

Nadat u de profielen van verschillende mediators uit Spijkenisse met elkaar heeft vergeleken, kunt u een gratis adviesgesprek aanvragen. Een gratis adviesgesprek bij een mediator in Spijkenisse is de eerste opstap naar een constructieve oplossing. Op het profiel van een mediator vindt u de mogelijkheid om direct contact op te nemen. Tijdens dit eerste gesprek heeft u de mogelijkheid om uw conflict voor te leggen, kunt u een mediator meer vertellen over de manier waarop andere betrokkenen in het conflict staan, enzovoorts. Op basis van deze informatie stippelt de mediator een passend traject voor u uit.


Traject bij een mediator in Spijkenisse

Het traject wat gevolgd wordt bij een mediator uit Spijkenisse bestaat uit verschillende fases. In de eerste fase wordt naar de oplossing van het probleem gezocht. Het kan per type conflict verschillen, hoeveel gesprekken nodig zijn om tot de oorzaak te komen. Bij een ruzie met de buren kunnen ook eerdere, onopgeloste conflicten een rol spelen in het lopende conflict. Het is in zo’n geval noodzakelijk om eerst deze oudere conflicten op te lossen. Nadat de oorzaak van het conflict achterhaald is, kan begonnen worden aan het zoeken naar een constructieve oplossing. Iedere partij moet zich in deze oplossing kunnen vinden.


Mediatorsfederatie Nederland en Raad voor Rechtsbijstand

Alle bij onze zoekmachine aangesloten mediators uit Spijkenisse en de omgeving hiervan, zijn aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) en de Raad voor Rechtsbijstand. Deze federatie ziet toe op de kwaliteit en professionaliteit van de dienstverlening, die door mediators aan cliënten geboden wordt. De Raad voor Rechtsbijstand biedt mediators de mogelijkheid om pro deo mediation aan te bieden in Spijkenisse. Wanneer u aan verschillende voorwaarden voldoet, komt u bij pro deo mediation in aanmerking voor een financiële tegemoetkoming vanuit de overheid.


Vraag en antwoord

Mediator Spijkenisse - Helpt een mediator mij ook als er geen oplossing gevonden wordt?

Mocht er geen oplossing gevonden worden, dan wil ik een rechtszaak starten. Helpt een mediator uit Spijkenisse mij ook in dat geval?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Het is belangrijk om te benadrukken dat een mediator uit Spijkenisse altijd optreedt als een neutrale partij bij conflicten. De mediator staat tussen de verschillende betrokkenen en probeert hen tezamen richting een oplossing te bewegen. Mocht er na een traject bij de mediator nog geen oplossing gevonden zijn, dan kan besloten worden om het traject te stoppen. Een rechtszaak is een logische vervolgstap, als men het conflict opgelost wil hebben. Belangrijk hierbij is dat een mediator in geen geval de belangen van een van de betrokkenen zal behartigen bij zo’n rechtszaak.

Mediator Spijkenisse - Hoe gaat een mediator te werk bij een conflictsituatie?

Momenteel twijfel ik nog over het inschakelen van een mediator bij een lopend conflict. Hoe gaat een mediator te werk?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Een mediator in Spijkenisse probeert in een informele setting met de betrokken partijen tot een oplossing te komen. In veel gevallen ligt de oplossingsrichting na drie à vier gesprekken op tafel. Het is vervolgens aan de betrokkenen om de oplossingsrichting verder uit te voeren. De informele setting maakt dat het vaak makkelijker is om tot oplossingen te komen. Daarbij heeft iedere betrokkene inspraak bij het ontwerpen van de oplossing. Daar waar de oplossing bij een rechtszaak door een externe partij, de rechter, bepaald wordt. Hulp van een mediator in Spijkenisse heeft pas zin, als alle betrokkenen hier vertrouwen in hebben.