Mediator Schiedam - Gratis gesprek binnen 24 uur!

50+ mediators om u te helpen
3000+ hulpaanvragen per jaar
50+ ervaringen van anderen

4 gevonden, selecteer voor een gratis gesprek een mediator werkzaam in Schiedam

Mediator Kouwenhoven
Mediator Kouwenhoven

Kouwenhoven Advocatenkantoor

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Schellekens
Mediator Schellekens

Wille Donker advocaten

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Elbertse
Mediator Elbertse

Advocatenkantoor Elbertse

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Mook
Mediator Mook

Mook Advoc­atuur en Medi­ation

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIELGratis gesprek met een mediator uit Schiedam

Selecteer een mediator uit Schiedam en binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen voor een gratis gesprek over uw conflict.

 • Uw conflict wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
 • Het verloop van een mediationtraject wordt aan u uitgelegd
 • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde mediation
 • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw conflict onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek met de mediator uit Schiedam kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.


Mediator in Schiedam vinden voor hulp

Met de hulp van een mediator uit Schiedam kan het oplossen van conflicten makkelijker worden. Een mediator treedt op als een neutrale partij tussen de verschillende betrokkenen, waarbij het voeren van gesprekken moet leiden tot constructieve oplossingen. Op dit punt wijkt de werkwijze van een mediator sterk af, van die van een pro deo advocaat uit Schiedam. Een pro deo advocaat behartigt enkel uw eigen belangrijk, in plaats van die van alle betrokkenen. Op deze pagina leest u meer over het traject wat u bij een mediator in Schiedam volgt om tot oplossingen te komen bij conflicten.


Traject bij een mediator in Schiedam

Een mediator in Schiedam zal eerst samen met u op zoek gaan naar de oorzaak van conflicten. Het verschilt per type conflict, hoe lang dit proces zal duren. Bij een conflict in de relationele sfeer kunnen ook oudere conflicten een rol in het huidige conflict spelen. Iets wat bij zakelijke conflicten veel minder vaak voorkomt. Nadat de oorzaak van het lopende conflict gevonden is, wordt naar een oplossing gezocht. Een oplossing lost niet alleen een lopend conflict op, maar maakt de kans op nieuwe conflicten in de toekomst daarbij kleiner.

Het traject bij een mediator in Schiedam begint met een gratis adviesgesprek. U kunt een gratis adviesgesprek direct via onze website aanvragen. Bij het adviesgesprek maakt u kennis met de mediator die u zal begeleiden bij het zoeken naar een oplossing voor uw conflict. Daarbij heeft u de mogelijkheid om uw conflict alvast voor te leggen. Zo kan de mediator een indicatie geven van het traject waaraan u begint. Over het algemeen neemt een traject tussen de twee en vijf gesprekken in beslag. Zoals reeds beschreven werd, hangt dit af van het type conflict waarmee u te maken heeft.


Mediatorsfederatie Nederland en Raad voor Rechtsbijstand

Alle bij onze zoekmachine aangesloten mediators uit Schiedam zijn tevens aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) en de Raad voor Rechtsbijstand. Dit betekent dat het deze mediators is toegestaan om pro deo mediation aan te bieden. Pro deo mediation wordt ook wel gefinancierde mediation genoemd, door de financiële tegemoetkoming die u hiervoor kunt krijgen. Op de website van de Raad voor Rechtsbijstand vindt u de exacte voorwaarden voor deze vorm van hulp. Ook kunt u hiernaar informeren tijdens een gratis adviesgesprek bij een mediator in Schiedam. Het maakt dat de hulp van een ervaren mediator uit Schiedam niet duur hoeft te zijn.


Vraag en antwoord

Waar vind ik snel een goede mediator bij een conflict?

Om te voorkomen dat een conflict verder uit de hand loopt, ben ik op zoek naar een mediator. Waar vind ik deze op korte termijn?

Antwoord Eerste Rechtshulp

U kunt de zoekmachine op deze website gebruiken, wanneer u op korte termijn hulp wenst van een mediator in Schiedam. Houd er rekening mee, dat een mediator vaak gespecialiseerd is in bepaalde soorten conflicten. De ene mediator biedt hulp bij conflicten met vrienden of in de familiesfeer. Daar waar een andere mediator voornamelijk hulp biedt bij conflicten in een zakelijke sfeer. Om het traject met een mediator succesvol te laten verlopen, is het belangrijk dat alle betrokkenen vertrouwen hebben in de gekozen mediator. Zij moeten vrijuit kunnen spreken.

Wat maakt een mediator geschikt voor conflicten in de familie?

Mensen hebben mij verteld dat het inschakelen van een mediator voor conflicten in de familie heel verstandig is. Wat maakt dit zo’n slimme keuze?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Een mediator in Schiedam werkt in een informele setting naar een oplossing voor een conflict toe. Deze informele setting maakt het vaak makkelijker om conflicten tezamen op te lossen. Belangrijk voordeel van het inschakelen van een mediator is het feit, dat alle betrokkenen invloed hebben op de gekozen oplossing. De mediator dient enkel als neutrale partij, die een oplossing richting moet geven. Uiteindelijk zijn het de betrokkenen die de oplossing kiezen en uitvoeren. Ook verloopt het traject bij een mediator doorgaans sneller, dan wanneer voor een rechtszaak gekozen wordt.