Mediator Rotterdam - Gratis gesprek binnen 24 uur!

50+ mediators om u te helpen
3000+ hulpaanvragen per jaar
50+ ervaringen van anderen

4 gevonden, selecteer voor een gratis gesprek een mediator werkzaam in Rotterdam

Mediator Kouwenhoven
Mediator Kouwenhoven

Kouwenhoven Advocatenkantoor

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Schellekens
Mediator Schellekens

Wille Donker advocaten

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Elbertse
Mediator Elbertse

Advocatenkantoor Elbertse

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Mook
Mediator Mook

Mook Advoc­atuur en Medi­ation

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIELGratis gesprek met een mediator uit Rotterdam

Selecteer een mediator uit Rotterdam en binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen voor een gratis gesprek over uw conflict.

 • Uw conflict wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
 • Het verloop van een mediationtraject wordt aan u uitgelegd
 • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde mediation
 • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw conflict onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek met de mediator uit Rotterdam kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.


Neutraal en gratis advies van een mediator uit Rotterdam

Hoewel u hoopt dat het u bespaard blijft, kunt u onverhoopt te maken krijgen met een conflict. Dit kan om een zakelijk conflict gaan, maar bijvoorbeeld ook om conflicten met buren, familieleden of uw partner. Bij conflicten is het, mede door de emoties die hierbij een rol spelen, niet altijd mogelijk om samen tot een oplossing te komen. De hulp van een mediator in Rotterdam kan de uitkomst voor u beiden zijn. Op deze pagina leest u meer over de hulp die een mediator in Rotterdam u kan bieden. Vaak is een mediator een prettigere oplossing, dan het aanspannen van een rechtszaak tegen een andere partij. De aanpak van mediators uit Rotterdam is doorgaans persoonlijker en minder “hard” dan een rechtszaak.


Mediation traject en geschikte mediator in Rotterdam vinden

Op onze website vindt u een hele handige zoekmachine, waarmee u een geschikte mediator in Rotterdam kunt vinden. Gebruik de zoekmachine om verschillende kundige mediators met elkaar te vergelijken. Kijk naar de exacte diensten die een mediator aanbiedt en de persoonlijk tekst. Heeft u een geschikte mediator in Rotterdam gevonden? Vul dan het contactformulier van deze mediator in Rotterdam in en er wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Tijdens een gratis adviesgesprek met een mediator in Rotterdam krijgt u de gelegenheid om het conflict aan de mediator voor te leggen. Op basis van uw verhaal en dat van de andere partij, probeert de mediator een passend plan op te stellen om het conflict op te lossen. Nu is het aan u, om te bepalen of u met deze mediator in Rotterdam in zee wenst te gaan of dat u verder zoekt naar een andere mediator. Het is belangrijk dat u een goed gevoel heeft bij een mediator en deze volledig vertrouwt.

De exacte duur van een traject bij een mediator in Rotterdam kan per situatie verschillen. Gemiddeld genomen probeert een mediator het conflict tussen u en een (zakelijke) partner binnen vijf gesprekken van een uur op te lossen. Mocht er na deze gesprekken nog geen verbetering zichtbaar zijn, kan het alsnog noodzakelijk zijn om een rechtszaak aan te spannen. De gemiddelde prijs voor een uur praten met een mediator in Rotterdam ligt rond de 180 euro, inclusief BTW. Het tarief wordt door een mediator zelf bepaald, dus kan ook lager uitvallen.


Mediator treedt op als neutrale partij

Wanneer u voor de hulp van een mediator in Rotterdam kiest, wilt u ervan verzekerd zijn dat deze partij altijd volledig neutraal zal blijven in het traject. Om u die garantie zo goed mogelijk te kunnen geven, werken wij enkel samen met mediators die bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) zijn aangesloten. Deze federatie stelt bijzonder hoge eisen aan de kwaliteit die mediators aan hun cliënten bieden. Onder meer integriteit en betrouwbaarheid spelen hierin een belangrijke rol.


Vraag en antwoord

Zitten er risico’s aan praten met een mediator bij conflicten?

De wederpartij in een conflict heeft gevraagd of ik met een mediator wil praten om het conflict op te kunnen lossen. Wat zijn de risico’s?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Er zitten geen risico’s aan praten met een mediator uit Rotterdam, wanneer u samen met andere betrokkenen een conflict op wilt lossen. Een mediator tekent vooraf een geheimhoudingsverklaring. Dit doen de andere betrokkenen ook. Het maakt dat u vrijuit met een mediator kunt spreken, zonder bang te hoeven zijn dat de mediator deze informatie deelt met andere betrokken. De mediator staat als neutrale partij in het conflict en behartigt in geen geval belangen van een betrokkene in het conflict. Ook het noemen van eventuele strafbare feiten zal niet tegen u gebruikt worden in een mogelijke rechtszaak.

Is iemand verplicht mee te doen aan een traject?

De wederpartij heeft aangegeven niet te zitten wachten op een traject met een mediator. Kan ik deze persoon verplichten tot deelname aan het traject?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Beide partijen doen op vrijwillige basis mee aan een traject, onder begeleiding van een mediator in Rotterdam. Dit betekent dat beide partijen niet gedwongen kunnen worden deel te nemen. Het maakt dat een traject bij een mediator in Rotterdam afwijkt van een gerechtelijke procedure. Bij zo’n procedure is iemand namelijk wel verplicht om deel te nemen. Raadpleeg een mediator om alvast samen te beoordelen hoe u een wederpartij aan kunt zetten tot deelname aan een dergelijk traject. Het is vaak de snelste weg om tot een oplossing te komen in conflictsituaties.