Mediator Roosendaal - Gratis gesprek binnen 24 uur!

50+ mediators om u te helpen
3000+ hulpaanvragen per jaar
50+ ervaringen van anderen

4 gevonden, selecteer voor een gratis gesprek een mediator werkzaam in Roosendaal

Mediator Van Vliet
Mediator Van Vliet

Van Vliet Advocaten

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Van Enckevort
Mediator Van Enckevort

Het Wetshuys Advocaten en Mediators

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Germs
Mediator Germs

Grip advocaten

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Van de Velde
Mediator Van de Velde

Goedrecht Advocaten

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIELGratis gesprek met een mediator uit Roosendaal

Selecteer een mediator uit Roosendaal en binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen voor een gratis gesprek over uw conflict.

 • Uw conflict wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
 • Het verloop van een mediationtraject wordt aan u uitgelegd
 • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde mediation
 • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw conflict onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek met de mediator uit Roosendaal kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.


Oplossen van conflicten met mediation

Het oplossen van conflicten kan makkelijker worden, wanneer u de hulp van een mediator uit Roosendaal inschakelt. Een mediator stelt zich als een neutrale partij op tussen andere betrokkenen. Door gesprekken te voeren zoekt een mediator naar een passende oplossing voor het conflict. Niet alleen om een lopend conflict te beëindigen, maar ook om nieuwe conflicten tegen te gaan. Op onze website bieden we u een handige zoekmachine aan, waarbij een groot aantal mediators uit Roosendaal en de omgeving hiervan aangesloten zijn. Dit maakt het makkelijker om een ervaren mediator te vinden, die u kan helpen bij het oplossen van uw conflict(en).


Traject en gratis adviesgesprek bij mediators in Roosendaal

Wanneer u voor de hulp van een mediator uit Roosendaal kiest, wordt vaak eerst gezocht naar de oorzaak van het conflict. Het is afhankelijk van de aard van het conflict, hoe makkelijk dit gaat. Bij een conflict in de relationele sfeer of bijvoorbeeld bij een burenruzie, kan een conflict voortgekomen zijn uit een oudere ruzie. In zo’n situatie is het belangrijk om eerst de oude ruzie uit te praten, voor men naar een oplossing zoekt voor het lopende conflict. Over het algemeen duurt een traject bij een mediator uit Roosendaal niet langer dan twee tot vijf gesprekken. Doel van zo’n traject is om tot constructieve oplossingen te komen.

Voorafgaand aan de start van een traject bij een mediator, kunt u een gratis adviesgesprek aanvragen. Alle mediators die u binnen onze zoekmachine vindt, bieden deze mogelijkheid aan. Een adviesgesprek geeft u de gelegenheid om kennis te maken met een mediator, om uw conflict voor te leggen en om samen met de mediator naar een passend traject te zoeken om tot oplossingen te komen. Het is erg belangrijk, dat alle betrokkenen zich kunnen vinden in de hulp die een mediator uit Roosendaal hen biedt. Enkel wanneer partijen bereid zijn om mee te werken, kan aan oplossingen gewerkt worden.


Mediatorsfederatie Nederland en Raad voor Rechtsbijstand

Alle mediators uit Roosendaal, die bij onze zoekmachine aangesloten zijn, hebben zich aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) en de Raad voor Rechtsbijstand. Dit betekent dat zij pro deo mediation, ook wel gefinancierde mediation genoemd, mogen aanbieden. Kijk eens op de website van de Raad voor Rechtsbijstand, om te achterhalen of u in aanmerking komt voor een financiële tegemoetkoming. Ook tijdens het gratis adviesgesprek bij een mediator in Roosendaal, kunt u naar deze voorwaarden informeren. De Mediatorsfederatie Nederland ziet toe op de kwaliteit en professionaliteit van mediators in Nederland.


Vraag en antwoord

Waar vind ik een geschikte mediator voor het oplossen van mijn conflict?

Ik ben op zoek naar een mediator, die hulp kan bieden bij het oplossen van mijn conflict. Waar vind ik deze?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Een van de manieren om een geschikte mediator in Roosendaal te vinden, is het gebruik van de zoekmachine op deze website. De zoekmachine toont u de mediators in uw directe omgeving. Het is verstandig om bij het vergelijken van mediators te letten op het rechtsgebied waarin zij gespecialiseerd zijn. De ene mediator heeft veel ervaring met het oplossen van conflicten in de familiesfeer. Daar waar een andere mediator hulp biedt bij conflicten in een zakelijke sfeer. U kunt vanuit de zoekmachine direct contact opnemen met de gevonden mediator. Deze kan u vervolgens meer vertellen over het traject wat volgt.

Is een conflict in de familiesfeer op te lossen door een mediator?

Al een tijd zit ik met een conflict in de familiesfeer. Kan een mediator mij helpen dit conflict op te lossen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

In de basis kan een mediator in Roosendaal hulp bieden bij het oplossen van ieder conflict. Specifiek voor conflicten in de familiesfeer geldt dat de informele sfeer waarin een mediator werkt voordelen biedt. Het maakt het oplossen van conflicten doorgaans eenvoudiger, dan wanneer voor het formele karakter van een rechtszaak wordt gekozen. Bij het inschakelen van een mediator voor het oplossen van een conflict met mensen dichtbij u, is het belangrijk dat zij allen in deze methodiek geloven. Ook zou iedereen vrijuit met de mediator moeten spreken, om het conflict op te kunnen lossen.