Mediator Purmerend - Gratis gesprek binnen 24 uur!

50+ mediators om u te helpen
3000+ hulpaanvragen per jaar
50+ ervaringen van anderen

3 gevonden, selecteer voor een gratis gesprek een mediator

Mediator Warmerdam
Mediator Warmerdam

Advocatenkantoor Warmerdam

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Zomers
Mediator Zomers

Advocatenkantoor Warmerdam

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Van der Klei
Mediator Van der Klei

Van der Klei advocatuur & mediation

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIELGratis gesprek met een mediator uit Purmerend

Selecteer een mediator uit Purmerend en binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen voor een gratis gesprek over uw conflict.

 • Uw conflict wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
 • Het verloop van een mediationtraject wordt aan u uitgelegd
 • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde mediation
 • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw conflict onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek met de mediator uit Purmerend kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.


Een mediator inschakelen bij conflicten

Conflicten zorgen vaak voor onnodig veel stress bij betrokkenen. Het oplossen van een conflict lijkt vaak echter makkelijker, dan dat dit in de praktijk is. Om die reden kan de hulp van een mediator uit Purmerend wenselijk zijn. Een mediator staat als een neutrale partij tussen de betrokkenen en probeert conflicten op te lossen door gesprekken te voeren. Op dit punt wijkt de werkwijze van een mediator af, van die van pro deo advocaten in Purmerend. Een advocaat behartigt slechts de belangen van een van de betrokkenen en probeert een zaak via een juridische procedure op te lossen. Een bijkomend voordeel van de hulp van een mediator uit Purmerend, is het feit dat een traject bij een mediator vaak niet langer dan twee tot vijf gesprekken duurt.


Geschikte mediator uit Purmerend zoeken

Om het vinden van een geschikte mediator uit Purmerend makkelijker te maken, kunt u de zoekmachine op onze website gebruiken. Bij deze zoekmachine zijn een groot aantal mediators uit Purmerend en de omgeving hiervan aangesloten. Deze mediators hebben ieder een eigen profiel, waarop u meer informatie kunt vinden. Leg de profielen van verschillende mediators eens naast elkaar, om te zien welke mediator het beste bij u past. Ook kunt u de verschillende filters in onze zoekmachine gebruiken. Met deze filters zoekt u naar een mediator binnen een specifiek conflictgebied.

Nadat u een geschikte mediator uit Purmerend gevonden heeft, kunt u een gratis adviesgesprek aanvragen. Alle mediators die u in onze zoekmachine vindt, bieden deze mogelijkheid aan. Bij dit adviesgesprek kunt u kennismaken met de mediator en uw zaak aan hem of haar voorleggen. Het is belangrijk dat alle betrokkenen een goed gevoel bij de mediator uit Purmerend hebben, voordat u een traject opstart. Mocht een conflict niet op te lossen zijn bij een mediator, dan kan deze u doorverwijzen naar een pro deo advocaat.


Traject bij een mediator

Over het algemeen bestaat een traject bij een mediator uit Purmerend uit twee tot vijf gesprekken. Hierbij zijn de eerste gesprekken gericht op het achterhalen van de oorzaak van het conflict. Het kan per conflict verschillen, hoeveel gesprekken dit proces in beslag zal nemen. Bij een burenruzie of een conflict in de relationele sfeer kan een lopend conflict immers zijn voortgekomen uit een ouder conflict. In zo’n geval moet worden teruggegaan naar dit oudere conflict om tot oplossingen te komen. Nadat de oorzaak van conflicten gevonden is, kan aan een oplossing gewerkt worden.


Pro deo mediation in Purmerend

Alle bij onze zoekmachine aangesloten mediators uit Purmerend zijn aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) en de Raad voor Rechtsbijstand. Dit maakt dat zij pro deo mediation, ook wel gefinancierde mediation, aan mogen bieden. Mogelijk komt u in aanmerking voor een financiële tegemoetkoming, waardoor mediation helemaal niet duur hoeft te zijn. Op de website van de Raad voor Rechtsbijstand leest u meer over de voorwaarden waaraan moet worden voldaan, om gefinancierde mediation te kunnen gebruiken.


Vraag en antwoord

Wat is de makkelijkste manier om een mediator te vinden?

Om tot een oplossing te komen in een conflict ben ik op zoek naar een mediator. Hoe kan ik deze snel vinden?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Op deze website vindt u een handige zoekmachine, waarmee u snel en eenvoudig een mediator in Purmerend vindt. Het is sterk aan te raden om samen met andere betrokkenen naar een mediator te zoeken. U dient allen vertrouwen te hebben in de gekozen specialist. Op deze manier vergroot u de kans op een succesvol verloop van een traject bij de mediator. Let bij het vergelijken van verschillende mediators op hun specialisatie. Deze vindt u op de profielpagina van individuele mediators. Waar de ene mediator gespecialiseerd is in het oplossen van zakelijke conflicten, biedt een andere mediator hulp aan bij het oplossen van conflicten in de familiesfeer.

Lost een mediator ook conflicten in de familiesfeer op?

Ik zit met een naar conflict in de familie. Een oplossing lijkt voorlopig ver weg te zijn. Kan het inschakelen van een mediator een goede optie zijn?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Het is om verschillende redenen interessant om de hulp van een mediator in Purmerend te overwegen bij een conflict in de familiesfeer. Een mediator probeert in een informele setting te zoeken naar een passende oplossingsrichting voor het lopende conflict. Aan de hand van gesprekken met de betrokkenen wordt uiteindelijk een definitieve oplossing gekozen. Het is een belangrijk verschil met bijvoorbeeld een rechtszaak, wat een heel formeel karakter kent. Iets wat het oplossen van conflicten met mensen dichtbij u vaak niet makkelijker maakt. Raadpleeg eens een mediator in Purmerend om te kijken wat deze voor u kan betekenen.