Mediator Nijmegen - Gratis gesprek binnen 24 uur!

50+ mediators om u te helpen
3000+ hulpaanvragen per jaar
50+ ervaringen van anderen

4 gevonden, selecteer voor een gratis gesprek een mediator werkzaam in Nijmegen

Mediator Van Vliet
Mediator Van Vliet

Van Vliet Advocaten

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Germs
Mediator Germs

Grip advocaten

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Van de Velde
Mediator Van de Velde

Goedrecht Advocaten

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Zijderveld
Mediator Zijderveld

Steenhoff & Zijderveld Advocaten

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIELGratis gesprek met een mediator uit Nijmegen

Selecteer een mediator uit Nijmegen en binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen voor een gratis gesprek over uw conflict.

 • Uw conflict wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
 • Het verloop van een mediationtraject wordt aan u uitgelegd
 • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde mediation
 • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw conflict onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek met de mediator uit Nijmegen kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.


Gratis adviesgesprek bij een mediator uit Nijmegen

Mocht een conflict nauwelijks nog op te lossen zijn, dan heeft u normaliter twee mogelijkheden: een rechtszaak aanspannen tegen andere betrokkenen, of een mediator uit Nijmegen inschakelen. Een mediator in Nijmegen dient als een neutrale partij binnen een conflict. Door gesprekken te voeren met alle betrokkenen wordt geprobeerd om een conflict op te lossen. Hierbij is het belangrijk dat alle betrokken partijen zich in een voorgestelde oplossing kunnen vinden. Op het moment dat ook de hulp van een mediator niet voldoende blijkt te zijn, zou u alsnog voor een rechtszaak kunnen kiezen. De hulp van mediators wordt vaak als minder zwaar ervaren, dan een rechtszaak.


Conflictgebieden waarin mediators uit Nijmegen actief zijn

Een mediator uit Nijmegen kan u doorgaans bij het oplossen van verschillende soorten problemen van dienst zijn. Het kan gaan om conflicten binnen een relationele sfeer, conflicten op het gebied van arbeidsovereenkomsten, een zakelijk conflict met een leverancier, enzovoorts. Veel mediators hebben hun eigen specialiteit. Het oplossen van een relationeel conflict vergt immers een andere aanpak, dan het oplossen van zakelijke conflicten. Vaak ligt de oorzaak van een relationeel conflict veel dieper, dan betrokken partijen denken. Het is de taak van een mediator om deze dieper gelegen oorzaak naar boven te halen.


Hulp bij het vinden van een mediator

Het vinden van een professionele mediator uit Nijmegen wordt makkelijker, wanneer u voor de zoekmachine op onze website kiest. Er zijn een groot aantal mediators bij deze zoekmachine aangesloten, die ieder hun eigen profiel hebben. Op basis van het profiel van mediators, kunt u deze met elkaar vergelijken. Alle bij ons aangesloten mediators bieden de mogelijkheid om een gratis adviesgesprek aan te vragen. Tijdens dit adviesgesprek kunt u een conflict nader toelichten. Op basis van deze toelichting zal een mediator een plan van aanpak opstellen, om zo snel mogelijk tot een passende oplossing te kunnen komen. Over het algemeen kost het mediators twee tot vijf gesprekken om conflicten op te lossen. Hierbij wordt eerst ingegaan op de oorzaak van een conflict en vervolgens op het vinden van een geschikte oplossing.


Mediators zijn aangesloten bij Mediatorsfederatie Nederland

Alle mediators uit Nijmegen in onze zoekmachine zijn aangesloten bij de MfN, Mediatorsfederatie Nederland. Deze federatie ziet toe op de kwaliteit en professionaliteit van de dienstverlening die door mediators in Nijmegen en andere Nederlandse plaatsen aangeboden wordt. Ook zijn de mediators in onze zoekmachine aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand. Dit betekent dat u onder bepaalde voorwaarden in aanmerking kunt komen voor gesubsidieerde mediaton. Tijdens een eerste adviesgesprek kan een mediator u hier meer over vertellen.


Vraag en antwoord

Word ik beschermd als ik gevoelige informatie deel met een mediator?

Ik zou graag wat gevoelige informatie willen delen met een mediator. Tot op welke hoogte word ik hierbij beschermd?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Tijdens gesprekken met een mediator in Nijmegen kunt u standaard vrijuit spreken. Een mediator heeft een geheimhoudingsplicht en tekent vaak een geheimhoudingsverklaring, voordat aan het traject begonnen wordt met betrokkenen. U wordt dus in die mate beschermd, dat een mediator geen informatie zal delen met andere betrokkenen bij het conflict. Evenals dat belastende informatie die u tijdens het gesprek deelt, nooit tegen u gebruikt zal worden bij een eventuele rechtszaak. Een rechtszaak is vaak het vervolg op een traject bij een mediator, in het geval dat een conflict nog niet voldoende is opgelost.

Kan ik zelf bepalen wie de mediator wordt in ons conflict?

Ik heb al een tijdje een conflict met een aantal mensen. Het conflict lijkt zich niet op te lossen en ik wil een mediator inschakelen. Kan ik deze zelf kiezen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Bij het inschakelen van een mediator zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. Zo is het belangrijk om te beseffen dat een traject bij een mediator altijd op vrijwillige basis verloopt. Zou een van de betrokken partijen zich niet prettig voelen bij een mediator in Nijmegen, dan is de kans van slagen klein. Het is in zo’n geval raadzaam om voor een andere mediator te kiezen. Daarbij hebben mediators vaak een specialisatie. Gebruik de zoekmachine op deze website om het zoeken naar een geschikte mediator makkelijker te maken.