Mediator Maastricht - Gratis gesprek binnen 24 uur!

50+ mediators om u te helpen
3000+ hulpaanvragen per jaar
50+ ervaringen van anderen

1 gevonden, selecteer voor een gratis gesprek een mediator

Mediator Van Enckevort
Mediator Van Enckevort

Het Wetshuys Advocaten en Mediators

  • Gratis gesprek
  • Binnen 24 uur
  • Geheel vrijblijvend
  • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIELMediator Maastricht - Gratis gesprek

Selecteer een mediator uit Maastricht en binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen voor een gratis gesprek over uw conflict.

  • Uw conflict wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
  • Het verloop van een mediationtraject wordt aan u uitgelegd
  • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde mediation
  • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw conflict onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek met de mediator uit Maastricht kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.


Professionele hulp van een mediator uit Maastricht

Wanneer het u niet meer lukt om een conflict zelf op te lossen, kan professionele hulp wenselijk zijn. U kunt voor het oplossen van een conflict een advocaat in de arm nemen, om een rechtszaak aan te spannen tegen betrokkenen. Dit is echter een relatief zware maatregel, die daarbij de nodige tijd in beslag zal nemen. Een periode die gepaard gaat met veel stress. Als alternatief voor de hulp van een advocaat, zou u de hulp van een mediator in Maastricht kunnen overwegen. Op deze pagina leest u meer over de hulp die mediators in Maastricht u bieden bij het oplossen van conflicten.


Mediators uit Maastricht helpen bij verschillende conflicten

Conflicten kunnen zich binnen verschillende gebieden afspelen. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen een conflict met uw werkgever en conflicten binnen uw familie. Vaak is een conflict met een werkgever of verhuurder vrij oppervlakkig. Daar waar er in het geval van een conflict in de relationele sfeer of familiekringen vaak sprake is van een dieper gelegen oorzaak. Het is in zo’n geval belangrijk om eerst naar deze diepere oorzaak te zoeken, voor het lopen conflict wordt opgelost. Zo wordt een stevige basis gelegd, om nieuwe conflicten in de toekomst uit de weg te gaan. Tijdens een gratis adviesgesprek met een mediator in Maastricht, kunt u uw conflict voorleggen.


Gratis adviesgesprek bij mediator in Maastricht

Een mediator uit Maastricht geeft u tijdens het gratis adviesgesprek de mogelijkheid om uw conflict voor te leggen. Op basis van uw informatie en de manier waarop betrokkenen in het conflict staan, stelt de mediator een plan op om het conflict aan te pakken. Vaak bestaat zo’n traject uit twee tot vijf gesprekken. Doel van deze gesprekken is het achterhalen van de oorzaak van een conflict, om vervolgens naar een constructieve oplossing te werken. Het is belangrijk dat alle betrokkenen geloven in de aanpak van een mediator in Maastricht.


Geschikte mediator in Maastricht zoeken

Het zoeken van een geschikte mediator in Maastricht kan makkelijker zijn, wanneer u onze zoekmachine gebruikt. Bij deze zoekmachine zijn een groot aantal mediators uit Maastricht en de omgeving hiervan aangesloten. Deze mediators bieden allen een gratis adviesgesprek aan bij een op te lossen conflict. Het vergelijken van verschillende mediators proberen we makkelijker te maken, door voor iedere mediator in Maastricht een profiel op te stellen. Leg deze profielen naast elkaar, om te zien welke mediator op uw voorkeuren aansluit.


Mediatorsfederatie Nederland en Raad voor Rechtsbijstand

De mediators uit onze zoekmachine zijn allen aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) en de Raad voor Rechtsbijstand. Het feit dat mediators uit Maastricht bij de Raad voor Rechtsbijstand aangesloten zijn, maakt dat u mogelijk in aanmerking komt voor een financiële tegemoetkoming. U betaalt in zo’n geval enkel een beperkte eigen bijdrage voor de hulp van een mediator. Op de website van de Raad voor Rechtsbijstand vindt u de exacte voorwaarden. De Mediatorsfederatie Nederland ziet toe op de kwaliteit en professionaliteit van de dienstverlening die mediators in Nederland aanbieden.


Vraag en antwoord

Mediator Maastricht - Kan een mediator mij ook helpen bij conflicten over een boom?

Omwonenden vinden een boom in mijn tuin niet mooi. Ze willen deze laten kappen. Kan een mediator hulp bieden bij het oplossen van dit conflict?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Een mediator in Maastricht biedt hulp bij het oplossen van conflicten, door deze in informele setting samen te brengen. Iedere betrokkene heeft inspraak in de uiteindelijk gekozen oplossing voor het conflict. Het maakt dat een mediator inschakelen bij een conflict met omwonenden heel verstandig is. U wilt een dergelijk conflict het liefst niet in een rechtszaal hoeven uit te vechten. De mediator voert vertrouwelijke gesprekken met de diverse betrokkenen bij een conflict. Op basis van deze gesprekken wordt vervolgens naar een oplossingsrichting gezocht.

Mediator Maastricht - Vindt een traject bij een mediator altijd in informele setting plaats?

Iemand vertelde mij dat een voordeel van een mediator is, dat het traject in informele setting plaatsvindt. Klopt dit?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Een belangrijk verschil tussen een traject bij een mediator in Maastricht en een gerechtelijke procedure is het feit, dat een traject bij de mediator in een informele setting plaatsvindt. Dit maakt het vaak makkelijker om tot een oplossing in conflicten te komen. Mede door het feit, dat men dit als prettiger ervaart dan de formele setting in de rechtszaal. Een dergelijk traject verloopt daarnaast sneller en kost vaak minder. Belangrijk is wel, dat alle betrokkenen zich prettig voelen bij de gekozen mediator in Maastricht. Zou dit niet het geval zijn, dan is de kans op een succesvol verloop veel kleiner.