Mediator Lelystad - Gratis gesprek binnen 24 uur!

50+ mediators om u te helpen
3000+ hulpaanvragen per jaar
50+ ervaringen van anderen

3 gevonden, selecteer voor een gratis gesprek een mediator

Mediator Warmerdam
Mediator Warmerdam

Advocatenkantoor Warmerdam

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Schellekens
Mediator Schellekens

Wille Donker advocaten

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Zijderveld
Mediator Zijderveld

Steenhoff & Zijderveld Advocaten

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIELGratis gesprek met een mediator uit Lelystad

Selecteer een mediator uit Lelystad en binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen voor een gratis gesprek over uw conflict.

 • Uw conflict wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
 • Het verloop van een mediationtraject wordt aan u uitgelegd
 • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde mediation
 • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw conflict onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek met de mediator uit Lelystad kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.


Conflicten oplossen met een mediator in Lelystad

Een mediator in Lelystad kan u helpen bij het oplossen van verschillende soorten conflicten. Het maakt hierbij niet uit, of het om conflicten in de relationele sfeer, conflicten met een werkgever of conflicten met buren gaat. Doel van een mediator uit Lelystad, is het zoeken naar constructieve oplossingen. U wilt immers niet alleen zorgen voor een oplossing voor uw huidige conflict, maar ook nieuwe conflicten zo goed mogelijk voorkomen. Het werk van een mediator wijkt af van dat van een pro deo advocaat uit Lelystad. Enerzijds doordat een mediator geen kant kiest in een conflict. Anderzijds doordat het traject bij een mediator in Lelystad doorgaans sneller verloopt dan een juridische procedure en daarbij veel informeler is. Op deze pagina leest u meer over de hulp die een mediator u kan bieden.


Verschillende adviesgebieden van mediators in Lelystad

Mediators uit Lelystad zijn vaak gespecialiseerd in het oplossen van conflicten binnen specifieke adviesgebieden. Denk bijvoorbeeld aan een adviesgebied als familie en scheiden, verkeer en rijbewijs, of huren, buren en wonen. Het is verstandig om voor een mediator te kiezen, met een ruime ervaring in het adviesgebied waarbinnen uw conflict valt. Dit kan het makkelijker maken om tot oplossingen te komen. Een conflict met een werkgever oplossen vergt vaak een andere aanpak, dan het oplossen van conflicten in de relationele sfeer.

Standaard bieden de mediators die u op onze website vindt een gratis adviesgesprek aan. U kunt het adviesgesprek gebruiken om kennis te maken met een mediator uit Lelystad, om uw zaak voor te leggen en te beschrijven hoe verschillende betrokkenen in een zaak staan. Dit geeft een mediator een goede indicatie van de moeilijkheidsgraad van het oplossen van het conflict en het aantal gesprekken waaruit het traject zal bestaan. Vaak duurt een traject bij een mediator uit Lelystad niet langer dan twee tot vijf gesprekken. Mocht een mediator het conflict niet kunnen oplossen, dan kan de mediator u doorverwijzen naar een pro deo advocaat in Lelystad.


Pro deo mediation aanvragen

Alle bij onze zoekmachine aangesloten mediators zijn ook aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand en de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). Dit betekent dat zij u pro deo mediation aan mogen bieden. Pro deo mediation wordt ook wel gefinancierde mediation genoemd, omdat u mogelijk in aanmerking komt voor een financiële tegemoetkoming. Of dit ook voor u geldt, vindt u op de website van de Raad voor Rechtsbijstand. Ook kan een mediator uit Lelystad u hier tijdens een eerste gratis adviesgesprek meer over vertellen.


Vraag en antwoord

Hoe selecteer ik een geschikte mediator voor mijn conflict?

Ik ben op zoek naar een mediator, die hulp kan bieden bij het oplossen van mijn conflict. Hoe weet ik of een mediator geschikt is?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Mediators in Lelystad hebben vaak een specialisatie. Zo is de ene mediator ervaren in het oplossen van conflicten tussen zakelijker partijen, terwijl een andere mediator voornamelijk hulp biedt aan families bij conflicten. U kunt de zoekmachine op deze website gebruiken om verschillende mediators in uw omgeving met elkaar te vergelijken. Op de profielpagina van individuele mediators vindt u meer informatie over hun specialisatie. Het maakt het makkelijker om een geschikte mediator te vinden voor het oplossen van uw conflicten. Aangeraden wordt om een mediator altijd samen met andere betrokkenen te selecteren. De mediator behartigt immers niet alleen uw belangen, maar die van alle betrokkenen.

Kan ik met een conflict in de familie terecht bij een mediator?

Er loopt al een tijdje een conflict binnen onze familie. Kan ik een mediator benaderen om zo’n conflict op te lossen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Voor een conflict met mensen die dichtbij u staan, zoals familieleden of bijvoorbeeld vrienden, kan de hulp van een mediator in Lelystad heel wenselijk zijn. Een mediator probeert dergelijke conflicten in een informele setting op te lossen. Op dit punt verschilt de werkwijze van een mediator sterk van die bij een rechtszaak. Een ander relevant verschil, is het feit dat u en andere betrokkenen bepalen wat de oplossing voor het conflict wordt. De mediator helpt u de oplossing vorm te geven. Bij een rechtszaak is het een externe partij die de oplossing vaststelt, namelijk: de rechter.