Mediator Leidschendam - Gratis gesprek binnen 24 uur!

50+ mediators om u te helpen
3000+ hulpaanvragen per jaar
50+ ervaringen van anderen

4 gevonden, selecteer voor een gratis gesprek een mediator werkzaam in Leidschendam

Mediator Kouwenhoven
Mediator Kouwenhoven

Kouwenhoven Advocatenkantoor

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Schellekens
Mediator Schellekens

Wille Donker advocaten

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Elbertse
Mediator Elbertse

Advocatenkantoor Elbertse

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Mook
Mediator Mook

Mook Advoc­atuur en Medi­ation

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIELGratis gesprek met een mediator uit Leidschendam

Selecteer een mediator uit Leidschendam en binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen voor een gratis gesprek over uw conflict.

 • Uw conflict wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
 • Het verloop van een mediationtraject wordt aan u uitgelegd
 • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde mediation
 • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw conflict onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek met de mediator uit Leidschendam kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.


Hulp van een mediator uit Leidschendam inschakelen

Mocht het oplossen van conflicten u niet lukken zonder externe hulp, dan zou u de hulp van een mediator uit Leidschendam kunnen overwegen. Vaak wordt de hulp van mediators als veel prettiger ervaren, dan de hulp van een pro deo advocaat. Helaas is het niet altijd mogelijk om een mediator in te schakelen, op basis van de aard van uw conflict. Een mediator uit Leidschendam treedt op als een neutrale partij in conflicten. Door gesprekken te voeren met betrokkenen wordt de oorzaak van een conflict achterhaald, om vervolgens aan een constructieve oplossing te werken. Een mediator werkt vaak op informele wijze, in vergelijking met de werkwijze van een pro deo advocaat uit Leidschendam. Op deze pagina leest u meer over het werk van mediators.


Mediators in Leidschendam vinden met onze zoekmachine

Om het zoeken naar een geschikte mediator uit Leidschendam makkelijker te maken, bieden we u op onze website een handige zoekmachine aan. Bij deze zoekmachine zijn een groot aantal mediators uit Leidschendam en de omgeving hiervan aangesloten. Zij hebben ieder een eigen profiel, waarop u meer informatie vindt. Door profielen van verschillende mediators met elkaar te vergelijken, vindt u een mediator die bij uw conflict past. Let hierbij goed op de verschillende adviesgebieden waarin mediators gespecialiseerd kunnen zijn

Standaard bieden de mediators in onze zoekmachine u de mogelijkheid, om een gratis adviesgesprek aan te vragen. Tijdens het gratis adviesgesprek met een mediator in Leidschendam, heeft u de mogelijkheid om uw conflict voor te leggen en kennis te maken. Des te meer informatie u hierbij deelt, des te makkelijker is het voor een mediator om een inschatting te maken van de duur van het traject dat u dient te volgen. Over het algemeen duurt een dergelijk traject niet langer dan twee tot vijf gesprekken.


Traject bij een mediator

Een traject bij een mediator uit Leidschendam bestaat vaak uit twee fases. In de eerste fase wordt gezocht naar de oorzaak van een lopend conflict. Hierbij kan ook gekeken worden naar eerdere conflicten. Wellicht spelen deze oudere conflicten een rol in uw huidige conflict. Zeker bij ruzies met buren of binnen de relationele sfeer komt dit regelmatig voor. In de tweede fase van een traject bij een mediator uit Leidschendam wordt naar constructieve oplossingen gezocht. Enerzijds om een conflict op te lossen. Anderzijds om nieuwe conflicten tegen te gaan.


Pro deo mediation via Raad voor Rechtsbijstand

De mediators in onze zoekmachine zijn aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand en de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). Dit betekent dat de mediators uit Leidschendam pro deo mediation aan mogen bieden aan cliënten. We noemen dit ook wel gefinancierde mediation, omdat u hierbij in aanmerking kunt komen voor een financiële tegemoetkoming. Of u zelf ook recht heeft op een financiële tegemoetkoming kunt u achterhalen aan de hand van de voorwaarden op de website van de Raad voor Rechtsbijstand. Vanzelfsprekend kan een mediator u hier tijdens een gratis adviesgesprek ook meer over vertellen.


Vraag en antwoord

Op welke punten kan ik mediators met elkaar vergelijken?

Voor het oplossen van een conflict wat ik heb met een aantal anderen, ben ik op zoek naar een mediator die hulp kan bieden. Hoe vind ik een geschikte mediator?

Antwoord Eerste Rechtshulp

In uw zoektocht naar een geschikte mediator in Leidschendam kunt u de zoekmachine op deze website gebruiken. De zoekmachine toont u op basis van uw invoer een aantal mediators in uw omgeving. Het is verstandig om een mediator dichtbij uw woonplaats te benaderen, daar er vaak meerdere gesprekken gevoerd moeten worden. Op de profielpagina’s van individuele mediators vindt u meer informatie over hun specialisatie. De ene mediator heeft veel ervaring in het oplossen van conflicten in de familiesfeer. Een andere mediator in Leidschendam helpt u bij conflicten rond erfenissen.

Lost een mediator problemen op die ik heb met familieleden?

Onlangs zijn er ruzies ontstaan over een lening bij familie die ik nog moet aflossen, maar nu niet kan afbetalen. Kan een mediator hulp bieden om tot een oplossing te komen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Bij een conflict in de familiesfeer wilt u niet direct een rechtszaak beginnen. Het formele karakter van een rechtszaak past niet bij het conflict in de familiesfeer. Verstandiger is het om eerst de hulp van een mediator uit Leidschendam in te schakelen. Een mediator gaat namelijk in een informele sfeer te werk. Door gesprekken te voeren met de diverse betrokkenen, probeert de mediator richting te geven aan een oplossing voor het conflict. Belangrijk hierbij is dat de verschillende betrokkenen bereid zijn om vrijuit te praten met de mediator.