Mediator Leiden - Gratis gesprek binnen 24 uur!

50+ mediators om u te helpen
3000+ hulpaanvragen per jaar
50+ ervaringen van anderen

4 gevonden, selecteer voor een gratis gesprek een mediator

Mediator Kouwenhoven
Mediator Kouwenhoven

Kouwenhoven Advocatenkantoor

 • Gratis gesprek
 • Binnen 24 uur
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Schellekens
Mediator Schellekens

Wille Donker advocaten

 • Gratis gesprek
 • Binnen 24 uur
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Elbertse
Mediator Elbertse

Advocatenkantoor Elbertse

 • Gratis gesprek
 • Binnen 24 uur
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Mook
Mediator Mook

Mook Advoc­atuur en Medi­ation

 • Gratis gesprek
 • Binnen 24 uur
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIELMediator Leiden - Gratis gesprek

Selecteer een mediator uit Leiden en binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen voor een gratis gesprek over uw conflict.

 • Uw conflict wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
 • Het verloop van een mediationtraject wordt aan u uitgelegd
 • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde mediation
 • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw conflict onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek met de mediator uit Leiden kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.


Mediator uit Leiden inschakelen bij conflicten

Het oplossen van conflicten blijkt vaak een hele uitdaging te zijn. Mensen vinden het lastig om concessies te doen, als zij menen in hun recht te staan. Wanneer het niet meer mogelijk lijkt om samen met betrokkenen tot een oplossing te komen, kan externe hulp wenselijk zijn. Een van de partijen waar u in zo’n geval aan kan denken, is een mediator uit Leiden. De hulp van een mediator wordt vaak als prettiger ervaren, dan de hulp van een advocaat. Ook kost het oplossen van conflicten met de hulp van een mediator uit Leiden vaak minder tijd, dan een gerechtelijke procedure. Op deze pagina leest u meer over de diensten die een mediator uit Leiden u kan bieden bij het oplossen van conflicten.


Conflicten oplossen met mediators uit Leiden

Mediators in Leiden bieden hulp bij het oplossen van verschillende soorten conflicten. U kunt denken aan conflicten in de relationele sfeer, conflicten binnen uw familie, een conflict met buren, enzovoorts. Ook voor zakelijke conflicten of conflicten met uw werkgever, kan de hulp van een mediator uit Leiden wenselijk zijn. Het is afhankelijk van de aard van een conflict, hoeveel tijd het zal kosten om deze op te lossen. Vaak heeft een traject bij mediators in Leiden een looptijd van twee tot vijf weken. Een conflict binnen de relationele sfeer heeft vaak een dieper gelegen oorzaak. Het is belangrijk om eerst deze oorzaak te achterhalen, voordat naar een oplossing voor een lopend conflict gezocht wordt.


Gratis adviesgesprek met mediator in Leiden

Een traject bij een mediator in Leiden begint doorgaans met een gratis adviesgesprek. U heeft tijdens dit gesprek de mogelijkheid om uw conflict aan de mediator voor te leggen. Het is van de manier waarop partijen in het conflict staan afhankelijk, hoe de mediator het traject aan zal vliegen. U wordt hier tijdens het gratis adviesgesprek over geadviseerd. Mocht het niet realistisch lijken te zijn om binnen vijf gesprekken tot een oplossing te komen, dan kan een mediator u doorverwijzen naar een advocaat in Leiden. In veel gevallen zal dit echter niet noodzakelijk zijn.


Professionele mediator in Leiden vinden

Op onze website vindt u een overzichtelijke zoekmachine, om een professionele mediator in Leiden te vinden. Bij deze zoekmachine zijn een groot aantal mediators aangesloten, die ieder hun eigen profiel hebben. Leg deze profielen naast elkaar, om mediators uit Leiden met elkaar te kunnen vergelijken. Alle bij onze zoekmachine aangesloten mediators bieden een gratis adviesgesprek aan. Daarbij zijn deze mediators aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) en de Raad voor Rechtsbijstand.


Financiële tegemoetkoming voor hulp van mediators

Het feit dat mediators bij de Raad voor Rechtsbijstand aangesloten zijn, biedt u de mogelijkheid om een financiële tegemoetkoming aan te vragen. Houd er rekening mee, dat u aan een aantal voorwaarden moet voldoen om voor deze vergoeding in aanmerking te komen. Bij het gratis adviesgesprek kan een mediator uit Leiden u hier meer over vertellen. Ook vindt u deze voorwaarden op de website van de Raad voor Rechtsbijstand.


Vraag en antwoord

Mediator Leiden - Kan een probleem met de schutting worden opgelost door een mediator?

Mijn buren vinden dat de schutting niet mooi recht staat. Kan een dergelijk conflict worden opgelost door een mediator?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Het voordeel van de hulp van een mediator in Leiden is het feit, dat deze conflicten in een informele setting oplost. Bij een conflict met directe buren of andere omwonenden is zo’n informele setting veel fijner dan het formele karakter van een rechtszaak. Een mediator voert gesprekken met de verschillende betrokkenen bij een conflict. Op basis hiervan probeert deze een oplossingsrichting te zoeken. Alle betrokkenen hebben invloed op de uiteindelijke oplossing. Mocht het niet lukken om tot een oplossing te komen, dan kan men overwegen alsnog voor een rechtszaak te kiezen.

Mediator Leiden - Is het een slimme keuze om een mediator in de arm te nemen bij conflicten?

Ik zit momenteel met een conflict welke muurvast zit. Kan het een slimme keuze zijn om een mediator in de arm te nemen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Het inschakelen van een mediator in Leiden levert verschillende voordelen op. Belangrijk voorbeeld hiervan is het feit, dat een traject in informele setting wordt uitgevoerd. Daar waar een rechtszaak altijd plaatsvindt in een zeer formele setting. Mensen vinden het doorgaans makkelijker om conflicten op te lossen op een informele manier. Ook hebben alle betrokkenen inspraak in de uiteindelijke oplossing. Daar waar dit bij een rechtszaak door de rechter bepaald wordt. Om een traject bij een mediator in Leiden succesvol te laten verlopen, is het belangrijk dat alle betrokkenen vertrouwen hebben in de mediator.