Mediator Hoorn - Gratis gesprek binnen 24 uur!

50+ mediators om u te helpen
3000+ hulpaanvragen per jaar
50+ ervaringen van anderen

3 gevonden, selecteer voor een gratis gesprek een mediator werkzaam in Hoorn

Mediator Warmerdam
Mediator Warmerdam

Advocatenkantoor Warmerdam

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Zomers
Mediator Zomers

Advocatenkantoor Warmerdam

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Van der Klei
Mediator Van der Klei

Van der Klei advocatuur & mediation

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIELGratis gesprek met een mediator uit Hoorn

Selecteer een mediator uit Hoorn en binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen voor een gratis gesprek over uw conflict.

 • Uw conflict wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
 • Het verloop van een mediationtraject wordt aan u uitgelegd
 • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde mediation
 • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw conflict onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek met de mediator uit Hoorn kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.


Professionele mediator uit Hoorn en omgeving zoeken

Een mediator uit Hoorn kan u hulp bieden bij het oplossen van verschillende soorten conflicten. Het kan hierbij gaan om een conflict met uw (ex-)partner, met de buren of bijvoorbeeld met een zakenpartner. Conflicten zult u in veel gevallen eerst zelf proberen op te lossen, door gesprekken te voeren met andere betrokkenen. Helaas blijkt het voeren van gesprekken niet altijd voldoende te zijn. Een betrokkenen kan bijvoorbeeld niet bereid zijn om concessies te doen, waardoor het zoeken naar een oplossing voor een conflict bemoeilijkt wordt. Op deze pagina leest u meer over de hulp, die een mediator uit Hoorn u kan bieden bij conflicten.

Op onze website bieden we u een handige zoekmachine aan, waarbij een groot aantal mediators uit Hoorn en omgeving aangesloten zijn. Deze mediators hebben ieder hun eigen specialisatie, op basis van het type conflict dat zij in het verleden het vaakst hebben behandeld. U kunt de filters aan de bovenzijde van de zoekmachine gebruiken, om naar mediators binnen een bepaald gebied met conflicten te zoeken. Nadat u een geschikte mediator gevonden heeft, kunt u via zijn of haar profiel een gratis adviesgesprek aanvragen om aan een traject te beginnen.

Tijdens dit eerste, gratis adviesgesprek met een mediator uit Hoorn heeft u de mogelijkheid om uw conflict voor te leggen. Ook kunt u hierbij mee vertellen over de standpunten van verschillende betrokkenen bij het conflict. Het geeft de mediator uit Hoorn een goed beeld van de kansen, om tot een oplossing te komen via een traject bij de mediator. Mocht een conflict te ingewikkeld zijn, dan zou de mediator u kunnen doorverwijzen naar een advocaat in Hoorn. In veel gevallen zal dit echter niet noodzakelijk zijn en wordt kort na het gratis adviesgesprek begonnen aan het traject om tot oplossingen te komen.


Mediator uit Hoorn stelt een traject voor u samen

De aard van een conflict bepaalt in grote lijnen, hoe een traject bij de mediator in Hoorn zal worden ingericht. Vaak wordt begonnen met een aantal sessies, om tot de kern van het conflict te komen. Dit betekent dat gezocht wordt naar de oorsprong van het conflict, om vanuit daar aan constructieve oplossingen te kunnen werken in het tweede deel van het traject. Bij een burenruzie of ruzies binnen de relationele sfeer kan het vinden van de oorzaak van een conflict lastiger zijn, dan bij een zakelijk geschil. Denk aan de invloed van eerdere conflicten op een lopend conflict.


Toezicht door de Mediatorsfederatie Nederland (MfN)

Om onderdeel van onze zoekmachine te kunnen worden, moeten mediators uit Hoorn zijn aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). Deze federatie ziet toe op de kwaliteit die mediators leveren, de professionaliteit van hun dienstverlening, enzovoorts. Ook zijn alle mediators uit onze zoekmachine aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand. Dit geeft hen het recht om pro deo mediation aan te bieden. Om voor pro deo mediation in aanmerking te kunnen komen, dient u aan verschillende voorwaarden te voldoen.


Vraag en antwoord

Kan een mediator mij ook bijstaan tijdens een rechtszaak?

Als het conflict nog niet is opgelost na hulp van een mediator in Hoorn, wil ik een rechtszaak starten. Helpt de mediator mij in dat geval ook?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Een mediator in Hoorn biedt hulp bij het komen tot een oplossingsrichting voor een conflict. Mocht het niet lukken om samen met andere betrokkenen tot een oplossing te komen, dan een rechtszaak een volgende stap zijn. Het is belangrijk om te benoemen dat een mediator bij conflicten altijd optreedt als neutrale partij. De mediator zal om deze reden in geen geval belangen van een individu behartigen. Ook niet, wanneer er na een traject bij de mediator begonnen wordt aan een rechtszaak. De mediator doet op dat moment een stapje terug.

Hoe kan een mediator helpen bij het oplossen van conflicten die ik heb?

Meerdere mensen vertelden mij dat een mediator inschakelen een hele goede optie kan zijn bij lopende conflicten. Op welke manier kan een mediator mij helpen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Een mediator in Hoorn gaat samen met de bij een conflict betrokken partijen om tafel, om tezamen te zoeken naar een oplossing voor het conflict. In sommige gevallen gaat het direct om groepsgesprekken, in andere gevallen worden er eerst individuele gesprekken gevoerd. Op basis van de gesprekken wordt een oplossingsrichting vormgegeven. Dit lukt vaak al na zo’n drie tot vier gesprekken. Groot voordeel van het inschakelen van de hulp van een mediator, is het feit dat gesprekken in een informele setting plaatsvinden. Dit maakt het vaak makkelijker om vrijuit te spreken.