Mediator Hengelo - Gratis gesprek binnen 24 uur!

50+ mediators om u te helpen
3000+ hulpaanvragen per jaar
50+ ervaringen van anderen

5 gevonden, selecteer voor een gratis gesprek een mediator werkzaam in Hengelo

Mediator Van Vliet
Mediator Van Vliet

Van Vliet Advocaten

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Cassese
Mediator Cassese

Briedé Cassese advocaten & mediators

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Germs
Mediator Germs

Grip advocaten

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Van de Velde
Mediator Van de Velde

Goedrecht Advocaten

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Zijderveld
Mediator Zijderveld

Steenhoff & Zijderveld Advocaten

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIELGratis gesprek met een mediator uit Hengelo

Selecteer een mediator uit Hengelo en binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen voor een gratis gesprek over uw conflict.

 • Uw conflict wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
 • Het verloop van een mediationtraject wordt aan u uitgelegd
 • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde mediation
 • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw conflict onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek met de mediator uit Hengelo kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.


Ervaren mediator uit Hengelo inschakelen

Mogelijk kan de hulp van een mediator uit Hengelo u helpen bij het oplossen van conflicten. Conflicten komen binnen verschillende gebieden voor. Denk aan een zakelijk conflict, een conflict in de relationele sfeer, een conflict met uw buren, enzovoorts. Helaas blijkt het oplossen van conflicten vaak behoorlijk lastig te zijn. Partijen zullen concessies moeten doen, ondanks dat zij dit wellicht liever niet willen. Door een mediator uit Hengelo in te schakelen, wordt dit makkelijker. De mediator staat als een neutrale partij tussen alle betrokkenen en probeert middels constructieve gesprekken naar een oplossing toe te werken. Het is belangrijk dat alle betrokkenen vertrouwen op de kunde en neutraliteit van een mediator. Op deze pagina leest u meer over de hulp die een mediator uit Hengelo u kan bieden.


Zoekmachine met mediators in Hengelo

Op onze website bieden we u een complete zoekmachine met mediators uit Hengelo en de omgeving hiervan. Deze mediators hebben ieder hun eigen profiel. Leg de profielen van verschillende mediators eens naast elkaar neer, om mediators met elkaar te kunnen vergelijken. Ook vindt u in onze zoekmachine handige filters, waarmee u bijvoorbeeld naar mediators binnen een specifiek adviesgebied kunt zoeken. Denk hierbij aan adviesgebieden als familie en scheiden, politie en justitie, werk en ontslag, enzovoorts. Het is verstandig om voor een mediator te kiezen, welke een specialisatie heeft in het adviesgebied waarbinnen uw conflict valt.

Nadat u een geschikte mediator in Hengelo gevonden heeft, kunt u een gratis adviesgesprek aanvragen. Een gratis adviesgesprek biedt u de mogelijkheid om kennis te maken met de mediator, om uw conflict voor te leggen en een traject op te stellen om tot oplossingen te komen. Een dergelijk traject duurt vaak twee tot vijf gesprekken. Mocht het na vijf gesprekken niet gelukt zijn om tot een oplossing te komen, dan kan de mediator u doorverwijzen naar een pro deo advocaat in Hengelo. De hulp van een mediator wordt vaak echter als prettiger ervaren.


Werkwijze van mediators

Tijdens de gesprekken die met een mediator uit Hengelo gevoerd worden, zoekt men eerst naar de oorzaak. Hierbij is het belangrijk om ook eerdere conflicten mee te nemen. Zeker een burenruzie of een ruzie in de relationele sfeer komt vaak voort uit een bestaand conflict uit het verleden. Nadat de oplossing gevonden is, zoekt men naar een constructieve oplossing. Een constructieve oplossing wil zeggen, dat het een lopend conflict oplost en nieuwe conflicten probeert te voorkomen.


Mediatorsfederatie Nederland en Raad voor Rechtsbijstand

Alle bij onze zoekmachine aangesloten mediators uit Hengelo zijn ook aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland en de Raad voor Rechtsbijstand. De Mediatorsfederatie Nederland ziet toe op de professionaliteit van mediators in Nederland. Het feit dat mediators zijn aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand maakt, dat zij pro deo mediation aan mogen bieden. Dit noemt men ook wel gefinancierde mediation, omdat u mogelijk in aanmerking komt voor een financiële tegemoetkoming. Op de website van de Raad voor Rechtsbijstand leest u hier meer over.


Vraag en antwoord

Kan ik de zoekmachine op deze website gebruiken als ik een mediator nodig heb?

Ik zag op deze website een zoekmachine staan. Kan ik deze gebruiken als ik op zoek ben naar een mediator?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Wanneer u op zoek bent naar een mediator in Hengelo of de omgeving hiervan, kunt u de zoekmachine op deze website gebruiken. De zoekmachine toont u welke mediators in uw omgeving actief zijn. Iedere mediator heeft een eigen profielpagina, waarop u meer informatie vindt over de individuele mediator. Kijk hierbij goed naar de specialisatie van een mediator. De een richt zich voornamelijk op het oplossen van conflicten in de zakelijke sfeer, terwijl een andere mediator gespecialiseerd is in conflicten binnen de familiesfeer. Zorg dat u de mediator samen met andere betrokkenen kiest.

Moet ik een mediator inschakelen bij ruzies in de familie?

Ik twijfel nog tussen een rechtszaak en het inschakelen van een mediator voor het oplossen van een ruzie in de familie. Wat is de beste keuze?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Afhankelijk van het conflict, kan het inschakelen van de hulp van een mediator in Hengelo een hele verstandige keuze zijn. Belangrijk verschil tussen een mediator en een rechtszaak, is het feit dat een mediator in een informele setting op zoek gaat naar oplossingen. Daarnaast hebben alle bij het conflict betrokken partijen inspraak in de uiteindelijke oplossing van het conflict. Daar waar de oplossing in een rechtszaak door een externe, neutrale partij gekozen wordt: de rechter. Om het traject bij een mediator succesvol te laten zijn, is het belangrijk dat alle betrokkenen vertrouwen hebben in de gekozen mediator.