Mediator Heerlen - Gratis gesprek binnen 24 uur!

50+ mediators om u te helpen
3000+ hulpaanvragen per jaar
50+ ervaringen van anderen

1 gevonden, selecteer voor een gratis gesprek een mediator werkzaam in Heerlen

Mediator Van Enckevort
Mediator Van Enckevort

Het Wetshuys Advocaten en Mediators

  • Gesprek binnen 24 uur
  • Geen kosten
  • Geheel vrijblijvend
  • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIELGratis gesprek met een mediator uit Heerlen

Selecteer een mediator uit Heerlen en binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen voor een gratis gesprek over uw conflict.

  • Uw conflict wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
  • Het verloop van een mediationtraject wordt aan u uitgelegd
  • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde mediation
  • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw conflict onder uw dekking valt
  • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek met de mediator uit Heerlen kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.


Mediator uit Heerlen inschakelen bij conflicten

Het oplossen van conflicten kan een hele uitdaging zijn. Partijen moeten concessies willen doen, om samen tot een oplossing te komen. Vaak willen zij dit niet, omdat ieder het idee heeft in z’n recht te staan. Naarmate een conflict langer loopt, wordt het steeds lastiger om deze op te lossen. De hulp van een mediator uit Heerlen kan wenselijk zijn bij het oplossen van verschillende soorten conflicten. Denk aan een conflict in de relationele sfeer, een conflict met de buren, een zakelijk conflict, enzovoorts. Over het algemeen beschouwt men de hulp van een mediator uit Heerlen als prettiger, dan de hulp die een advocaat u kan bieden. Mede door de iets informelere aanpak van een mediator. De mediator staat als een neutrale partij tussen de verschillende betrokkenen in een conflict.


Geschikte mediator uit Heerlen vinden

Zo lastig als het oplossen van een conflict kan zijn, zo lastig kan ook het vinden van een geschikte mediator uit Heerlen zijn. Om dit makkelijker te maken, bieden we u op onze website een handige zoekmachine aan. Er zijn een groot aantal mediators uit Heerlen en de omgeving hiervan bij deze zoekmachine aangesloten. Ieder van deze mediators heeft een eigen profiel, waarop u meer informatie over de mediator kunt vinden. Overleg samen met andere betrokkenen, welke mediator uit Heerlen het beste op de wensen van uw allen aansluit. Het is erg belangrijk dat alle betrokken partijen vertrouwen op de kennis en kunde van de gekozen mediator.

Nadat u een geschikte mediator in Heerlen gevonden heeft, kunt u een gratis adviesgesprek aanvragen. Dit gratis adviesgesprek is bedoeld voor het voorleggen van uw conflicten en het bespreken van de standpunten die verschillende betrokkenen hebben. Op basis van de informatie die u hierbij met de mediator uit Heerlen deelt, zal de mediator een traject uitstippelen. Over het algemeen heeft een mediator twee tot vijf gesprekken nodig, om tot een oplossing te kunnen komen.


Mediators aangesloten bij Raad voor Rechtsbijstand

De mediators uit Heerlen, die u in onze zoekmachine vindt, zijn allen aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand. Deze organisatie voorziet mensen met een laag inkomen of een beperkt eigen vermogen van een financiële tegemoetkoming. Zo is de hulp van een mediator uit Heerlen voor iedere burger toegankelijk. Er zijn verschillende voorwaarden waaraan voldaan moet worden, om in aanmerking te komen voor deze financiële tegemoetkoming. De exacte voorwaarden vindt u op de website van de Raad voor Rechtsbijstand. Ook kan een mediator u hier tijdens een kennismakingsgesprek meer over vertellen.


Mediatorsfederatie Nederland ziet toe op deskundigheid

Niet alleen zijn de mediators uit Heerlen aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand. Ook zijn zij onderdeel van de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). Deze federatie ziet toe op de kwaliteit en deskundigheid van mediators in Nederland. Het is zodoende sterk aan te raden, om voor een mediators uit onze zoekmachine te kiezen. Zo is de kans dat een conflict wordt opgelost relatief groot.


Vraag en antwoord

Hoe vind ik snel een geschikte mediator?

Voor het oplossen van een conflict ben ik op zoek naar een geschikte mediator. Hoe vind ik deze het snelst?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Op deze website vindt u een handige zoekmachine voor mediators. De zoekmachine helpt u een mediator in Heerlen of de omgeving hiervan te vinden. Bij het zoeken naar een mediator is het belangrijk dat alle betrokken partijen vertrouwen op de gekozen mediator. Alleen dan zal het traject succesvol verlopen. Daarbij maakt dit dat betrokkenen eerder vrijuit zullen spreken tijdens de gesprekken met een mediator. Mediators hebben vaak een specialisatie. Kijk goed welke mediator in Heerlen qua specialisatie aansluit op uw wensen. Het is bepalend voor de kans op een succesvol verloop van een traject bij de mediator.

Waarom is een mediator inschakelen zo slim bij een conflict in de familie?

Iemand adviseerde mij om een mediator in te schakelen voor het oplossen van een conflict in de familie. Waarom is dit zo slim?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Een van de voordelen van het inschakelen van een mediator in Heerlen is het feit, dat in een informele setting naar oplossingen gezocht wordt. Daar waar een rechtszaak altijd een formeel karakter heeft. Zeker bij conflicten met familieleden of vrienden is een informele setting prettig. Een mediator zal aan de hand van individuele- en groepsgesprekken proberen een oplossingsrichting vast te stellen om het conflict op te lossen. Belangrijk is vooral, dat alle betrokkenen een goed gevoel hebben bij de mediator. Het maakt dat iedereen vrijuit zal spreken, wat de kans op succes vergroot.