Mediator Gouda - Gratis gesprek binnen 24 uur!

50+ mediators om u te helpen
3000+ hulpaanvragen per jaar
50+ ervaringen van anderen

4 gevonden, selecteer voor een gratis gesprek een mediator werkzaam in Gouda

Mediator Kouwenhoven
Mediator Kouwenhoven

Kouwenhoven Advocatenkantoor

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Schellekens
Mediator Schellekens

Wille Donker advocaten

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Elbertse
Mediator Elbertse

Advocatenkantoor Elbertse

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Mook
Mediator Mook

Mook Advoc­atuur en Medi­ation

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIELGratis gesprek met een mediator uit Gouda

Selecteer een mediator uit Gouda en binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen voor een gratis gesprek over uw conflict.

 • Uw conflict wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
 • Het verloop van een mediationtraject wordt aan u uitgelegd
 • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde mediation
 • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw conflict onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek met de mediator uit Gouda kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.


Mediator in Gouda inschakelen voor het oplossen van conflicten

Het oplossen van conflicten kan een hele uitdaging zijn. Dit geldt in het bijzonder voor conflicten, waarbij betrokkenen niet bereid zijn om concessies te doen. Het voeren van gesprekken met elkaar, zal in zo’n geval al snel geen effect meer hebben. Om toch tot oplossingen te komen, kan de hulp van een mediator uit Gouda wenselijk zijn. Een mediator gaat op een neutrale wijze het conflict in, om middels gesprekken tot oplossingen te komen. Vaak wordt de hulp van een mediator uit Gouda als prettiger ervaren, dan de meer formele werkwijze van een advocaat. Daar komt bij, dat een traject bij een mediator doorgaans een kortere looptijd heeft dan een gerechtelijke procedure.


Geschikte mediator in Gouda en omgeving zoeken

Om het zoeken naar een geschikte mediator uit Gouda of de omgeving hiervan makkelijker te maken, bieden we u op onze website een zoekmachine aan. Bij deze zoekmachine zijn een groot aantal mediators aangesloten, die ieder een ruime ervaring hebben in het oplossen van verschillende soorten conflicten. U kunt de filters aan de bovenzijde van de zoekmachine gebruiken, om naar mediators met veel ervaring met specifieke conflicten te zoeken. Het oplossen van bijvoorbeeld een relationeel conflict vergt immers een andere aanpak, dan het oplossen van zakelijke conflicten. Ieder van deze mediators heeft een eigen profiel.

Via het profiel van een mediator uit Gouda kunt u een eerste adviesgesprek aanvragen. Dit adviesgesprek is geheel gratis en bedoeld om de mediator een beter beeld te geven van het lopende conflict. Denk aan de aard van het conflict, de standpunten die verschillende partijen hebben ingenomen in het conflict, enzovoorts. Op basis van deze informatie kan een mediator uit Gouda een traject voor u uitstippelen, waarin gewerkt wordt naar oplossingen. Mocht de hulp van een mediator niet voldoende blijken te zijn, dan kan de mediator u doorverwijzen naar een pro deo advocaat in Gouda.


Invulling van een mediation traject 

Wanneer u een traject aangaat bij een mediator in Gouda, bestaat dit traject vaak uit twee delen. In het eerste deel wordt gezocht naar de oorzaak van het conflict. Vaak neemt dit deel van het traject twee gesprekken in beslag. Vervolgens wordt in het tweede deel gezocht naar oplossingen, waarin alle partijen zich kunnen vinden. Een oplossing moet niet alleen een bestaand conflict oplossen, maar ook een nieuw conflict voorkomen. Het is van de aard van het conflict afhankelijk, hoe snel de oorzaak van een conflict gevonden wordt.


Mediators zijn aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland

De mediators uit Gouda binnen onze zoekmachine zijn allen aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). Deze federatie ziet toe op de kwaliteit en professionaliteit van mediators in Nederland. Ook zijn deze mediators aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand. Dit is een vereiste om pro deo mediation aan te kunnen bieden. Om voor pro deo mediation in aanmerking te kunnen komen, dient u aan verschillende voorwaarden te voldoen. Deze voorwaarden vindt u op de website van de Raad voor Rechtsbijstand.


Vraag en antwoord

Kan een mediator mij helpen als er een rechtszaak volgt?

Mocht er een rechtszaak volgen op een traject bij de mediator. Helpt een mediator in Gouda mij dan ook?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Een mediator in Gouda zal over het algemeen door alle betrokken partijen tezamen worden ingeschakeld bij conflictsituaties. Daar komt bij dat een mediator de belangen van alle partijen tezamen behartigt; er moet tot een oplossing gekomen worden waarin alle betrokkenen inspraak hebben. Mocht er geen oplossing gevonden worden door een mediator, dan zal een mediator in Gouda besluiten het traject stop te zetten. U kunt besluiten vervolgens over te gaan tot een rechtszaak. Houd er rekening mee, dat een mediator geen hulp biedt bij een rechtszaak. De mediator zou in dat geval de neutrale positie opgeven en de belangen van een individu behartigen.

Hoe kan een mediator een conflict voor mij oplossen?

Ik twijfel sterk of een mediator een lopend conflict op kan lossen. Hoe gaat de mediator bij conflicten te werk?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Het doel van een mediator in Gouda is het samenbrengen van de verschillende betrokkenen bij een conflict. De mediator treedt hierbij op als een volledig neutrale partij. Op dit punt verschilt een mediator van een (pro deo) advocaat, welke de belangen van een individuele partij behartigt. Aan de hand van gesprekken probeert de mediator in Gouda de betrokkenen naar een bepaalde oplossing te begeleiden. Mocht het een mediator toch niet lukken om het conflict op te lossen, dan kan een gang naar de rechter een logische vervolgstap zijn. Belangrijk is dat alle partijen bereid zijn om mee te werken aan het traject bij een mediator.