Mediator Enschede - Gratis gesprek binnen 24 uur!

50+ mediators om u te helpen
3000+ hulpaanvragen per jaar
50+ ervaringen van anderen

4 gevonden, selecteer voor een gratis gesprek een mediator werkzaam in Enschede

Mediator Van Vliet
Mediator Van Vliet

Van Vliet Advocaten

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Cassese
Mediator Cassese

Briedé Cassese advocaten & mediators

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Van de Velde
Mediator Van de Velde

Goedrecht Advocaten

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Zijderveld
Mediator Zijderveld

Steenhoff & Zijderveld Advocaten

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIELGratis gesprek met een mediator uit Enschede

Selecteer een mediator uit Enschede en binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen voor een gratis gesprek over uw conflict.

 • Uw conflict wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
 • Het verloop van een mediationtraject wordt aan u uitgelegd
 • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde mediation
 • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw conflict onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek met de mediator uit Enschede kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.


Mediation in Enschede

Bij conflicten met familieleden, een werkgever of bijvoorbeeld een verhuurder, kan de hulp van een mediator in Enschede wenselijk zijn. Een mediator wordt vaak als een prettigere vorm van hulp ervaren bij conflicten, dan de hulp die een advocaat u biedt. Dit valt te verklaren door het feit dat mediators tot een oplossing proberen te komen door te praten, in plaats van door een rechtszaak op te starten. Niet voor niets is een mediator een volledig neutrale partij bij het oplossen van conflicten. Daar waar een advocaat een van de betrokken partijen helpt. Op deze pagina leest u meer over de hulp die mediators in Enschede u kunnen bieden.


Mediation lost verschillende soorten conflicten op

Een mediator in Enschede biedt hulp bij het oplossen van verschillende soorten conflicten. Hierbij vergt ieder conflict een andere aanpak. Denk aan het verschil tussen een conflict in een relationele sfeer en een zakelijk conflict. Vaak ligt de oorzaak van een relationeel conflict dieper, dan die van zakelijke conflicten. Bij een relationeel conflict zullen er vooraf meer gesprekken gevoerd worden, om tot de diepere oorzaak van het conflict te komen. In het geval van een zakelijk conflict kan sneller worden overgegaan op het zoeken naar een oplossing.


Geschikte mediator in Enschede vinden

Voor het vinden van een mediator in Enschede zou u onze zoekmachine kunnen gebruiken. Binnen onze zoekmachine vindt u een groot aantal mediators in Enschede en de omgeving hiervan. Iedere mediator heeft een eigen profiel, wat het makkelijker maakt om mediators met elkaar te vergelijken. Op het moment dat u een geschikte mediator gevonden denkt te hebben, kunt u hem of haar direct een bericht sturen. Alle mediators binnen onze zoekmachine bieden een gratis adviesgesprek als eerste kennismaking.

Tijdens dit adviesgesprek bij een mediator in Enschede krijgt u de mogelijkheid, om uw conflict voor te leggen. Op basis van deze informatie zal de mediator u een eerste overzicht geven van het te volgen traject om tot een oplossing te komen. Vaak duurt zo’n traject drie tot vijf gesprekken. Bij deze gesprekken zijn alle betrokken partijen aanwezig. Het is daarom belangrijk, dat alle betrokkenen vertrouwen op de kennis en kunde van de gekozen mediator uit Enschede.


Vakkundige mediators aangesloten bij de Mediatorsfederatie

De bij onze zoekmachine aangesloten mediators uit Enschede, zijn allen aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). Deze federatie ziet toe op de kwaliteit en kennis van mediators in Nederland. Door voor een bij deze federatie aangesloten mediator uit Enschede te kiezen, is de kans op een succesvolle afloop van het traject het grootst. Ook zijn de mediators binnen onze zoekmachine aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand. Dit betekent dat u mogelijk in aanmerking komt voor een financiële tegemoetkoming, wanneer u aan bepaalde voorwaarden voldoet. In zo’n geval betaalt u enkel een beperkte eigen bijdrage voor de hulp van een mediator.


Vraag en antwoord

In welke mate deelt een mediator informatie die ik geef met anderen?

Kan ik vrijuit met een mediator spreken in gesprekken die we voeren? Of loop ik het risico dat een mediator informatie deelt met anderen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Een mediator in Enschede handelt volledig vertrouwelijk. Dit betekent dat informatie die u de mediator verschaft in geen geval gedeeld zal worden met andere betrokkenen bij een conflict. Daar komt nog bij, dat informatie nooit tegen u gebruikt kan worden bij een eventuele rechtszaak na een traject bij de mediator. Een mediator heeft een geheimhoudingsplicht. Daarbij is het gebruikelijk om een mediator voorafgaand aan een traject een geheimhoudingsverklaring te laten ondertekenen. Zo bent u ervan verzekerd dat gevoelige informatie in geen geval gedeeld wordt met anderen. Het maakt dat u vrijuit met de mediator kunt spreken.

Wie van de betrokkenen bij een conflict kiest een mediator uit?

Om tot een oplossing te kunnen komen in een lopend conflict, willen we een mediator inschakelen. Wie van de betrokkenen doet dit?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Het is verstandig om een mediator in Enschede samen uit te zoeken om tot een oplossing te komen in conflicten. Belangrijk bij het inschakelen van hulp is dat iedere betrokkene zich prettig voelt bij de gekozen mediator, welke als neutrale partij optreedt in het conflict. Zou een van de betrokkenen geen vertrouwen hebben in de mediator, dan kan deze besluiten het traject stop te zetten. Deelname aan zo’n traject is namelijk altijd geheel op vrijwillige basis. Een volgende stap zou vervolgens een gerechtelijke procedure zijn. Gebruik de zoekmachine op deze website om het selecteren van een mediator in Enschede makkelijker te maken.