Mediator Ede - Gratis gesprek binnen 24 uur!

50+ mediators om u te helpen
3000+ hulpaanvragen per jaar
50+ ervaringen van anderen

4 gevonden, selecteer voor een gratis gesprek een mediator

Mediator Van Vliet
Mediator Van Vliet

Van Vliet Advocaten

 • Gratis gesprek
 • Binnen 24 uur
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Germs
Mediator Germs

Grip advocaten

 • Gratis gesprek
 • Binnen 24 uur
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Van de Velde
Mediator Van de Velde

Goedrecht Advocaten

 • Gratis gesprek
 • Binnen 24 uur
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Zijderveld
Mediator Zijderveld

Steenhoff & Zijderveld Advocaten

 • Gratis gesprek
 • Binnen 24 uur
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIELMediator Ede - Gratis gesprek

Selecteer een mediator uit Ede en binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen voor een gratis gesprek over uw conflict.

 • Uw conflict wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
 • Het verloop van een mediationtraject wordt aan u uitgelegd
 • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde mediation
 • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw conflict onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek met de mediator uit Ede kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.


Conflicten oplossen met een mediator uit Ede

Er kunnen verschillende redenen zijn om voor de hulp van een mediator uit Ede te kiezen. De voornaamste reden hiervan, is het feit dat dat conflicten na verloop van tijd steeds lastiger zelf op te lossen zijn. Een mediator staat als een geheel neutrale partij in het conflict en zoekt samen met alle betrokkenen naar constructieve oplossingen. Vaak wordt de hulp van een mediator uit Ede als prettiger ervaren, dan de hulp die een advocaat u kan bieden. Dit valt te verklaren door het feit dat een gerechtelijke procedure vaak behoorlijk zwaar valt en veel tijd in beslag kan nemen. Deze periode van wachten en procederen gaat gepaard met de nodige stress. Op deze pagina leest u meer over de manier waarop een mediator uit Ede u kan helpen.


Hulp inschakelen van mediators in Ede

Een mediator in Ede zal bij een conflict op zoek gaan naar de oorzaak hiervan, om op basis daarvan naar een oplossing toe te werken. Het achterhalen van de oorzaak van conflicten lijkt vaak makkelijker, dan dat dit in de praktijk is. Vergelijk bijvoorbeeld een conflict in de relationele sfeer, met een conflict op de werkvloer. Vaak is er bij een conflict in de relationele sfeer sprake van een dieper gelegen oorzaak, terwijl deze oorzaak bij zakelijke conflicten veel oppervlakkiger is. Over het algemeen duurt een traject bij een mediator niet meer dan twee tot vijf gesprekken. Wanneer het een mediator onverhoopt niet lukt om tot een oplossing te komen, kan deze u alsnog doorverwijzen naar een advocaat.


Traject uitstippelen tijdens een gratis adviesgesprek

Mediators in Ede, die bij onze zoekmachine aangesloten zijn, bieden standaard een gratis adviesgesprek aan. Bij dit adviesgesprek maakt u voor het eerst kennis met de mediator en kunt u beschrijven, hoe u in een conflict staat. Door de posities van verschillende betrokkenen te bepalen, zal een mediator een traject uitstippelen om tot een oplossing te komen. Wanneer u een goed gevoel heeft bij een mediator, kunt u aan dit traject beginnen.


Mediators uit Ede in onze zoekmachine vinden

Deze website biedt u een handige zoekmachine, waarmee u heel eenvoudig een geschikte mediator uit Ede kunt vinden. Met verschillende filters selecteert u een mediator bij u in de buurt, om vervolgens zijn of haar profiel te bekijken. Door de profielen van meerdere mediators naast elkaar te leggen, wordt het vergelijken hiervan relatief makkelijk. Zoals eerder beschreven werd, is het belangrijk dat alle betrokken partijen een goed gevoel hebben bij de mediator uit Ede. Om een hoge kwaliteit te garanderen, vindt u in onze zoekmachine enkel mediators die bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) aangesloten zijn.


Mediators in Ede zijn aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand

Niet alleen zijn de mediators in onze zoekmachine aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland, ook zijn zij aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand. Wanneer u een beperkt salaris of eigen vermogen heeft, komt u mogelijk in aanmerking voor een vergoeding. Zo blijft de hulp van mediators uit Ede voor iedere burger toegankelijk. Om in aanmerking te komen voor deze tegemoetkoming, dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen.


Vraag en antwoord

Mediator Ede - Krijg ik korting op hulp van een mediator bij een laag inkomen?

Ik heb een vrij laag inkomen, maar wil toch een mediator inschakelen. Krijg ik korting of een vergoeding via de overheid?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Mensen met een laag inkomen hebben recht op de hulp van een mediator in Ede. Concreet betekent dit dat de overheid een groot deel van de kosten voor het inschakelen van een mediator voor haar rekening neemt. Gratis is het inschakelen van de hulp van een mediator niet. U betaalt altijd een eigen bijdrage. Er is een uitzondering op deze regel: asielzoekers kunnen in aanmerking komen voor gratis hulp van een mediator. Laat u voorafgaand aan een traject adviseren over hetgeen de hulp van een mediator in Ede u zal kosten.

Mediator Ede - Hoelang duurt een traject bij een mediator normaliter?

Er loopt momenteel een conflict, wat ik zo snel mogelijk op wil lossen. Hoelang duurt een traject met een mediator?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Verschillende factoren bepalen hoelang een traject bij een mediator in Ede duurt. Denk bijvoorbeeld aan het aantal betrokkenen bij een conflict, de snelheid waarmee men tezamen tot een oplossingsrichting komt, enzovoorts. U kunt in ieder geval uitgaan van minimaal twee tot vijf gesprekken. Als na vijf gesprekken blijkt dat er nog geen oplossing gevonden is, kan een rechtszaak een volgende stap zijn. Mocht blijken dat er al wel beweging zit in het conflict, dan kan hier nog een aantal gesprekken aan toe worden gevoegd. Een mediator in Ede kan u hier gedurende het proces over adviseren.