Mediator Dordrecht - Gratis gesprek binnen 24 uur!

50+ mediators om u te helpen
3000+ hulpaanvragen per jaar
50+ ervaringen van anderen

4 gevonden, selecteer voor een gratis gesprek een mediator werkzaam in Dordrecht

Mediator Kouwenhoven
Mediator Kouwenhoven

Kouwenhoven Advocatenkantoor

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Schellekens
Mediator Schellekens

Wille Donker advocaten

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Elbertse
Mediator Elbertse

Advocatenkantoor Elbertse

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Mook
Mediator Mook

Mook Advoc­atuur en Medi­ation

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIELGratis gesprek met een mediator uit Dordrecht

Selecteer een mediator uit Dordrecht en binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen voor een gratis gesprek over uw conflict.

 • Uw conflict wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
 • Het verloop van een mediationtraject wordt aan u uitgelegd
 • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde mediation
 • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw conflict onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek met de mediator uit Dordrecht kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.


Hulp van een mediator in Dordrecht

Conflicten komen in verschillende vormen voor. Denk aan een conflict binnen uw familie, conflicten met een werkgever of zakenpartner, een burenruzie, enzovoorts. Een ding hebben deze conflicten met elkaar gemeen: het vinden van een oplossing is vaak bijzonder lastig. Daar komt bij dat conflicten vaak al een lange tijd lopen, waardoor de oorspronkelijke oorzaak van het conflict doorgaans lastig te achterhalen is. Om een conflict op te lossen, kan de hulp van een mediator in Dordrecht wenselijk zijn. Een mediator staat als geheel neutrale partij in het conflict en zoekt samen met de betrokkenen naar een oplossing. Op deze pagina leest u meer over het werk van mediators uit Dordrecht.


Traject bij een mediator

Een mediator uit Dordrecht start een traject met het zoeken naar de oorzaak van een conflict. Het is vaak van de aard van een conflict afhankelijk, hoeveel tijd het kost om tot deze oorzaak te komen. Bij een relationele kwestie ligt de oorzaak doorgaans dieper, dan bij een conflict met een werkgever. Pas wanneer de dieper gelegen oorzaak achterhaald is, kan aan het oplossen van het conflict worden begonnen. Vaak heeft een dergelijk traject een looptijd van twee tot vijf gesprekken. Tijdens een gratis adviesgesprek zal een mediator uit Dordrecht u hier meer over vertellen.


Gratis adviesgesprek bij mediator in Dordrecht

Alle bij onze zoekmachine aangesloten mediators uit Dordrecht en omgeving bieden u de mogelijkheid om een gratis adviesgesprek aan te vragen. Het is voor een mediator belangrijk om te weten, hoe partijen in een conflict staan. Op basis hiervan kan het verdere traject worden vormgegeven. Bij het inschakelen van een mediator in Dordrecht, is het belangrijk dat alle betrokken partijen vertrouwen in de professionaliteit en neutraliteit van de mediator.


Zoekmachine voor mediators

Onze website biedt u een handige zoekmachine, waarbij een groot aantal mediators uit Dordrecht aangesloten zijn. Ook in de omgeving van Dordrecht zult u mediators vinden, die een profiel in onze zoekmachine hebben. Door de profielen van verschillende mediators naast elkaar te leggen, wordt het makkelijker om een geschikte partij te vinden voor het oplossen van uw conflict. Naast het feit dat alle bij onze website aangesloten mediators een gratis adviesgesprek aanbieden, zijn zij ook aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand en de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). Deze federatie waarborgt de kwaliteit van de dienstverlening van mediators in Nederland.


Financiële tegemoetkoming voor hulp van mediators

Om de hulp van een mediator in Dordrecht voor iedere burger toegankelijk te maken, biedt de Raad voor Rechtsbijstand een financiële tegemoetkoming aan vanuit de overheid. Om in aanmerking te komen voor deze tegemoetkoming, dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen. Bij een gratis adviesgesprek kan een mediator uit Dordrecht u hier meer over vertellen. Ook kunt u deze voorwaarden op de website van de Raad voor Rechtsbijstand terugvinden. Houd er rekening dat u altijd een kleine eigen bijdrage dient te betalen voor het inschakelen van een mediator bij conflicten.


Vraag en antwoord

Heb ik recht op een vergoeding bij het inschakelen van een mediator?

Voor het oplossen van een conflict wil ik een mediator inschakelen. Heb ik recht op een vergoeding vanuit de overheid?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Het is afhankelijk van uw inkomen of u in aanmerking komt voor een vergoeding bij het inschakelen van een mediator in Dordrecht. Deze vergoeding wordt overigens niet persoonlijk aan u uitgekeerd. De overheid neemt in zo’n geval een deel van de kosten voor haar rekening, waardoor het inschakelen van een mediator goedkoper wordt voor u. Houd er rekening mee, dat u ook bij een lager inkomen een eigen bijdrage betaalt. In sommige gevallen hoeft helemaal niet betaald te worden voor de hulp van een mediator in Dordrecht. Dit is bijvoorbeeld het geval bij mediation voor een asielzoeker. In dit geval neemt de overheid alle kosten voor haar rekening. Een mediator kan voorafgaand aan een traject vaststellen wat de kosten voor u zullen zijn.

Hoeveel gesprekken voer ik met een mediator?

Ik overweeg een mediator in Dordrecht in te schakelen voor het oplossen van een conflict. Hoelang duurt zo’n traject?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Een mediator in Dordrecht zal tijdens een traject aan de hand van gesprekken met betrokkenen uitzoeken wat de exacte oorzaak is van een conflict. Op basis hiervan wordt vervolgens geprobeerd tot een oplossingsrichting te komen. Het is afhankelijk van het aantal betrokkenen en de snelheid waarmee een oplossingsrichting gevonden wordt, hoelang een dergelijk traject duurt. Uitgegaan kan worden van in ieder geval twee tot vijf gesprekken. Mogelijk blijken er meer gesprekken nodig te zijn, als men niet direct tot een oplossing komt maar er wel beweging in het conflict zit. Mocht een mediator in Dordrecht niet voor de oplossing kunnen zorgen, dan kan een rechtszaak een volgende stap zijn.