Mediator Capelle aan den Ijssel - Gratis gesprek binnen 24 uur!

50+ mediators om u te helpen
3000+ hulpaanvragen per jaar
50+ ervaringen van anderen

4 gevonden, selecteer voor een gratis gesprek een mediator werkzaam in Capelle aan den IJssel

Mediator Kouwenhoven
Mediator Kouwenhoven

Kouwenhoven Advocatenkantoor

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Schellekens
Mediator Schellekens

Wille Donker advocaten

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Elbertse
Mediator Elbertse

Advocatenkantoor Elbertse

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Mook
Mediator Mook

Mook Advoc­atuur en Medi­ation

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIELGratis gesprek met een mediator uit Capelle aan den IJssel

Selecteer een mediator uit Capelle aan den IJssel en binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen voor een gratis gesprek over uw conflict.

 • Uw conflict wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
 • Het verloop van een mediationtraject wordt aan u uitgelegd
 • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde mediation
 • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw conflict onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek met de mediator uit Capelle aan den Ijssel kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.


Mediator inschakelen bij ruzies

Een mediator uit Capelle aan den IJssel kan u helpen bij het oplossen van verschillende soorten conflicten en ruzies. Voorbeelden van conflicten waarbij men vertrouwt op de hulp van een mediator zijn bijvoorbeeld een burenruzie, een conflict in de relationele sfeer, een zakelijk geschil, enzovoorts. Wanneer betrokkenen niet bereid zijn om concessies te doen bij dergelijke conflicten, zal het lastig zijn om de conflicten zelf op te lossen. Een mediator staat als een neutrale partij in een conflict en probeert middels constructieve gesprekken tot een passende oplossing te komen. Op deze pagina leest u meer over de hulp die mediators uit Capelle aan den IJssel u kunnen bieden.


Zoekmachine voor mediators uit Capelle aan den IJssel

Op onze website bieden we u een uitgebreide zoekmachine aan met mediators uit Capelle aan den IJssel en de omgeving hiervan. Aan de bovenzijde van de zoekmachine vindt u verschillende filters, waarmee u naar mediators met een specifieke specialisatie kunt zoeken. Denk bijvoorbeeld aan mediators met een ruime ervaring in het oplossen van familieruzies, mediators die vaak conflicten op zakelijk gebied oplossen, enzovoorts. Iedere mediator heeft een eigen profiel, waarop u een gratis gesprek aan kunt vragen.


Gratis gesprek met mediator uit uw regio

Het gratis gesprek is de start van een traject, wat u bij de mediator uit Capelle aan den IJssel kunt volgen. Tijdens dit kennismakingsgesprek kunt u het conflict aan de mediator voorleggen. Ook krijgen de verschillende partijen de mogelijkheid om hun standpunt over een conflict toe te lichten. Bij het inschakelen van de hulp van een mediator uit Capelle aan den IJssel is het erg belangrijk, dat alle betrokkenen vertrouwen op de hulp en kunde die een mediator hen kan bieden. Mocht een conflict niet kunnen worden opgelost door een mediator, dan kan deze u doorverwijzen naar een advocaat.


Te volgen traject bij mediators in Capelle aan den IJssel

Een traject bij mediators in Capelle aan den IJssel bestaat doorgaans uit twee fases. In de eerste fase wordt gezocht naar de oorzaak van het conflict, om in de tweede fase naar een constructieve oplossing te kunnen werken. Het achterhalen van de oorzaak van conflicten is niet altijd even gemakkelijk. Bij een burenruzie of een conflict in de relationele sfeer kan een lopend conflict voortgekomen zijn uit eerdere ruzies. In zo’n geval is het belangrijk om eerst de oudere conflicten op te lossen.


Pro deo mediation

Alle bij onze zoekmachine aangesloten mediators uit Capelle aan den IJssel zijn ook aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand en de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). Het biedt de mediators de mogelijkheid om pro deo mediation aan te bieden. Dit is een vorm van mediation, waarbij een cliënt in aanmerking kan komen voor een financiële tegemoetkoming vanuit de overheid. Of u ook in aanmerking komt voor een vergoeding is van verschillende aspecten afhankelijk. Denk aan uw eigen vermogen, de hoogte van uw inkomen, enzovoorts. Meer informatie over deze voorwaarden vindt u op de website van de Raad voor Rechtsbijstand.


Vraag en antwoord

Begeleidt een mediator betrokkenen ook bij een rechtszaak?

Ik ben bang dat een mediator straks een betrokkene begeleidt bij een rechtszaak. Klopt dit, of doet een mediator dat niet?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Een mediator in Capelle aan den IJssel zal nooit betrokken zijn bij rechtszaken. Een rechtszaak kan wel een logisch vervolg zijn op een traject bij de mediator, mocht er niet tot een oplossing gekomen worden. De neutrale positie die een mediator bij conflicten heeft zou geschaad worden, als deze besluit een individuele partij te begeleiden bij een rechtszaak. De mediator kan immers belastende informatie hebben gekregen via een van de andere betrokkenen bij het conflict. Na een traject bij de mediator dienen betrokkenen zodoende zelf juridische hulp in te schakelen voor het vervolg.

Welke aanpak gebruikt een mediator bij het oplossen van conflicten?

Wij twijfelen nog over het inschakelen van een mediator voor het oplossen van een conflictsituatie. Hoe gaat de mediator normaliter te werk?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Afhankelijk van de aard van het conflict zal een mediator in Capelle aan den IJssel starten met individuele gesprekken, of direct met groepsgesprekken. Deze gesprekken helpen de mediator om een eerste aanzet te geven tot een oplossingsrichting. Samen met de betrokkenen wordt vervolgens verder invulling gegeven aan deze oplossing. Het is belangrijk dat alle betrokkenen bereid zijn om mee te werken. Daarbij is het verstandig om goed te kijken naar de specialisatie van een mediator in Capelle aan den IJssel. Deze moet aansluiten op het type conflict wat u heeft. Denk aan het verschil tussen conflicten in de familiesfeer en een conflict op zakelijk vlak.