Mediator Breda - Gratis gesprek binnen 24 uur!

50+ mediators om u te helpen
3000+ hulpaanvragen per jaar
50+ ervaringen van anderen

4 gevonden, selecteer voor een gratis gesprek een mediator

Mediator Van Vliet
Mediator Van Vliet

Van Vliet Advocaten

 • Gratis gesprek
 • Binnen 24 uur
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Van Enckevort
Mediator Van Enckevort

Het Wetshuys Advocaten en Mediators

 • Gratis gesprek
 • Binnen 24 uur
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Germs
Mediator Germs

Grip advocaten

 • Gratis gesprek
 • Binnen 24 uur
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Van de Velde
Mediator Van de Velde

Goedrecht Advocaten

 • Gratis gesprek
 • Binnen 24 uur
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIELMediator Breda - Gratis gesprek

Selecteer een mediator uit Breda en binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen voor een gratis gesprek over uw conflict.

 • Uw conflict wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
 • Het verloop van een mediationtraject wordt aan u uitgelegd
 • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde mediation
 • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw conflict onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek met de mediator uit Breda kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.


Hulp van een professionele mediator uit Breda

Wanneer het lastiger wordt om conflicten met betrokken partijen op te lossen, kan de hulp van een mediator uit Breda wenselijk zijn. Een mediator is een neutrale partij, die tussen de betrokkenen staat. In geen geval kiest een mediator uit Breda partij tijdens het zoeken naar een oplossing voor conflicten. Dit maakt dat het werk van een mediator sterk afwijkt van dat van een advocaat. Niet voor niets wordt de hulp van mediators vaak als minder zwaar ervaren, dan de hulp van een advocaat. Op deze pagina vindt u meer informatie over de diensten die een mediator in Breda u biedt.


Mediators in Breda bieden hulp bij verschillende conflicten

Conflicten kunnen in verschillende rechtsgebieden voorkomen. Denk aan een conflict binnen relationele- of familiesferen, een zakelijk conflict met partners of leveranciers, een conflict op het gebied van huurrecht, enzovoorts. Het oplossen van ieder van deze conflicten vergt een andere aanpak. Bij een relationele kwestie zal de oorzaak vaak dieper liggen, dan bij een conflict op het gebied van huurafspraken. Het is om deze reden verstandig, om naar de expertise van een bepaalde mediator in Breda te kijken. Zoek een mediator, waarvan de expertise aansluit bij het type conflict wat u wenst op te lossen.


Gratis gesprek bij mediator in Breda

Om er zeker van te zijn dat een mediator uit Breda aansluit bij uw persoonlijke voorkeuren, kunt u een gratis gesprek aanvragen. Tijdens het adviesgesprek kunt u het conflict aan een mediator voorleggen, die op basis hiervan een eerste schets zal maken van het te volgen traject. Zo’n traject bestaat vaak uit twee fases, namelijk: het inventariseren van de oorzaak van een conflict en het zoeken naar een passende oplossing. Door de neutrale houding van mediators, is het belangrijk dat alle betrokken partijen zich in de oplossing kunnen vinden.


Geschikte mediator uit Breda vinden in onze zoekmachine

Het vinden van een geschikte mediator uit Breda wordt makkelijker, door gebruik te maken van onze zoekmachine. Bij deze zoekmachine zijn een groot aantal mediators uit Breda en de omgeving hiervan aangesloten. Ieder van deze mediators biedt de mogelijkheid om een gratis gesprek te voeren. Dit kan het makkelijker maken om een geschikte mediator te vinden. Over het algemeen duurt een traject bij een mediator in Breda twee tot vijf gesprekken, afhankelijk van de aard van het probleem.


Mediators zijn aangesloten bij de MfN

Wellicht heeft u niet eerder van MfN, wat staat voor Mediatorsfederatie Nederland, gehoord. Deze federatie controleert mediators uit Breda en andere Nederlandse plaatsen op hun kwaliteit en professionaliteit. Alle mediators die bij onze zoekmachine aangesloten zijn, hebben een lidmaatschap bij deze federatie. Zo bent u verzekerd van een professionele aanpak bij het inschakelen van een mediator uit Breda.

Ook zijn deze mediators aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand. Dit maakt het voor mediators mogelijk om u gesubsidieerde hulp aan te bieden. Houd er rekening mee dat u voor deze gesubsidieerde hulp aan verschillende voorwaarden moet voldoen.


Vraag en antwoord

Mediator Breda - Is het slim om een mediator zoveel mogelijk te vertellen in gesprekken?

Ik vraag mij af hoeveel informatie ik met een mediator moet delen bij gesprekken. Kunnen jullie hier iets over zeggen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

De gesprekken die u met een mediator in Breda voert zijn bedoeld voor het in kaart brengen van het lopende conflict en de rollen die de verschillende betrokkenen hierin hebben. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken voor een mediator, loont het om vrijuit te spreken. In de fase voor het traject ondertekent een mediator een geheimhoudingsverklaring. Dit betekent concreet, dat informatie die u de mediator geeft in geen geval tegen u gebruikt kan worden. Daarnaast zal deze informatie niet gedeeld worden met andere betrokkenen in het conflict. Standaard heeft een mediator een geheimhoudingsplicht.

Mediator Breda - Waarop moet ik letten als ik een mediator in wil schakelen?

Voor het oplossen van een conflict ben ik op zoek naar een geschikte mediator. Waar moet ik op letten?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Allereerst zijn trajecten bij een mediator in Breda vrijwillig. Dit betekent dat alle betrokken partijen zich prettig moeten voelen bij de mediator, alvorens begonnen kan worden aan het traject. Zou een partij zich niet prettig voelen bij de mediator in Breda, dan is de kans dat een traject slaagt minimaal. Een gerechtelijke procedure zou in dat geval al snel de volgende stap zijn. Iets wat u probeert te voorkomen met het inschakelen van een mediator. Een ander aandachtspunt is de specialisatie van een mediator. Gebruik de zoekmachine op deze website om het zoeken naar een mediator makkelijker te maken.