Mediator Bergen op Zoom - Gratis gesprek binnen 24 uur!

50+ mediators om u te helpen
3000+ hulpaanvragen per jaar
50+ ervaringen van anderen

4 gevonden, selecteer voor een gratis gesprek een mediator

Mediator Van Vliet
Mediator Van Vliet

Van Vliet Advocaten

 • Gratis gesprek
 • Binnen 24 uur
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Van Enckevort
Mediator Van Enckevort

Het Wetshuys Advocaten en Mediators

 • Gratis gesprek
 • Binnen 24 uur
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Germs
Mediator Germs

Grip advocaten

 • Gratis gesprek
 • Binnen 24 uur
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Van de Velde
Mediator Van de Velde

Goedrecht Advocaten

 • Gratis gesprek
 • Binnen 24 uur
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIELMediator Bergen op Zoom - Gratis gesprek

Selecteer een mediator uit Bergen op Zoom en binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen voor een gratis gesprek over uw conflict.

 • Uw conflict wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
 • Het verloop van een mediationtraject wordt aan u uitgelegd
 • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde mediation
 • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw conflict onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek met de mediator uit Bergen op Zoom kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.


Mediator uit Bergen op Zoom zoeken bij conflicten

Het oplossen van een conflict kan steeds lastiger worden, naarmate de tijd vordert. Mocht het u niet lukken om conflicten zelf op te lossen, dan kan de hulp van een externe partij wenselijk zijn. Een voorbeeld van zo’n externe partij is een mediator in Bergen op Zoom, of bijvoorbeeld een advocaat uit deze stad. Vaak wordt de hulp van een mediator als prettiger ervaren, door de informele aanpak bij het oplossen van conflicten. Daarbij lopen de trajecten bij een mediator vaak minder lang, dan bij een advocaat. Er zijn verschillende soorten conflicten, waarbij de hulp van een mediator uit Bergen op Zoom wenselijk kan zijn. Op deze pagina leest u meer over de hulp, die mediators kunnen bieden.


Geschikte mediator uit Bergen op Zoom vinden

U kunt de zoekmachine op onze website gebruiken, om het zoeken naar een mediator uit Bergen op Zoom makkelijker te maken. Maak bijvoorbeeld gebruik van de filters bij deze zoekmachine, om naar mediators met een specifieke expertise te zoeken. Kies bijvoorbeeld voor de hulp van een mediator die gespecialiseerd is in het oplossen van burenruzies, het oplossen van conflicten in de relationele sfeer, enzovoorts. Iedere mediator heeft een persoonlijk profiel, waarop u meer informatie kunt vinden. Ook kunt u een mediator via zijn of haar profiel benaderen voor een gratis gesprek.


Gratis gesprek bij mediators in Bergen op Zoom

Tijdens een gratis gesprek met een mediator uit Bergen op Zoom heeft u de mogelijkheid om nader kennis te maken. Daarbij is deze sessie bedoeld om uw conflict aan de mediator voor te leggen, de verschillende standpunten van betrokkenen bij een conflict te bespreken, enzovoorts. Op basis van de informatie die u hierbij met een mediator uit Bergen op Zoom deelt, kan de mediator een passend traject voor u uitstippelen. In uitzonderlijke gevallen kan een mediator u niet de gewenste hulp bieden, doordat een conflict bijvoorbeeld te ingewikkeld is. In zo’n geval zal een mediator u doorverwijzen naar een advocaat.


Een traject bij een mediator in Bergen op Zoom volgen

De trajecten die door mediators uit Bergen op Zoom worden uitgestippeld bestaan doorgaans uit twee fases. In de eerste fase wordt gezocht naar de oplossing van een conflict. Nadat de oplossing gevonden is, kan in de tweede fase aan een constructieve oplossing worden gewerkt. Het opsporen van de oorzaak van een conflict kan soms een aantal gesprekken duren. Denk bijvoorbeeld aan een burenruzie, waarbij een lopend conflict mogelijk is voortgekomen uit een ouder conflict. Bij dergelijke ruzie is het belangrijk om eerst het oud zeer op te lossen.


Mediatorsfederatie Nederland en Raad voor Rechtsbijstand

De mediators die u binnen onze zoekmachine vindt, zijn allen aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand en de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). Op het moment dat u aan bepaalde voorwaarden voldoet, komt u mogelijk in aanmerking voor pro deo mediation. Dit betekent dat u een financiële vergoeding kunt krijgen vanuit de overheid. Het maakt dat de hulp van een mediator uit Bergen op Zoom voor iedere burger toegankelijk blijft.


Vraag en antwoord

Mediator Bergen op Zoom - Welke hulp biedt een mediator bij een rechtszaak?

Mocht het niet lukken om samen met een mediator tot een oplossing te komen voor een conflict, kan de mediator mij dan helpen bij een rechtszaak?

Antwoord Eerste Rechtshulp

In de basis wordt een mediator in Bergen op Zoom door alle betrokkenen bij een conflict tezamen ingeschakeld. Dit betekent ook dat een mediator altijd een neutrale positie inneemt bij het zoeken naar een oplossing voor het conflict. Mocht blijken dat er geen oplossing te vinden is, dan zal een mediator het traject in samenspraak met de betrokkenen stoppen. Een logische volgende stap is een rechtszaak. De mediator in Bergen op Zoom zal u in dit geval niet meer ondersteunen. Het zou de neutrale positie van de mediator schaden, daar deze ook belastende informatie van andere betrokkenen kan hebben gekregen tijdens het traject.

Mediator Bergen op Zoom - Hoe pakt een mediator het oplossen van conflicten aan?

Ik ben benieuwd hoe een mediator te werk gaat bij het oplossen van een conflictsituatie, waar meerdere mensen bij betrokken zijn.

Antwoord Eerste Rechtshulp

Over het algemeen start een mediator in Bergen op Zoom met het voeren van groeps- en individuele gesprekken met betrokken partijen. Op basis van deze gesprekken probeert de mediator een beeld te vormen van de onderliggende oorzaak van een conflict. Tevens vormt dit de basis van een oplossingsrichting. Het is aan de betrokkenen om samen met de mediator in Bergen op Zoom verder invulling te geven aan deze oplossing. Belangrijk bij het inschakelen van een mediator is de bereidheid van de betrokkenen om vrijuit te spreken. Alleen dan kan een mediator tot een oplossingsrichting komen.