Mediator Arnhem - Gratis gesprek binnen 24 uur!

50+ mediators om u te helpen
3000+ hulpaanvragen per jaar
50+ ervaringen van anderen

4 gevonden, selecteer voor een gratis gesprek een mediator

Mediator Van Vliet
Mediator Van Vliet

Van Vliet Advocaten

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Germs
Mediator Germs

Grip advocaten

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Van de Velde
Mediator Van de Velde

Goedrecht Advocaten

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Zijderveld
Mediator Zijderveld

Steenhoff & Zijderveld Advocaten

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIELGratis gesprek met een mediator uit Arnhem

Selecteer een mediator uit Arnhem en binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen voor een gratis gesprek over uw conflict.

 • Uw conflict wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
 • Het verloop van een mediationtraject wordt aan u uitgelegd
 • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde mediation
 • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw conflict onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek met de mediator uit Arnhem kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.


Advies van een mediator in Arnhem

In situaties waarin het oplossen van conflicten niet mogelijk lijkt te zijn zonder externe hulp, kan het inschakelen van een mediator uit Arnhem het overwegen waard zijn. Een mediator helpt bij het oplossen van conflicten in relationele sfeer, binnen familiekringen, bij burenruzies, enzovoorts. Vaak wordt de hulp van een mediator als lichter ervaren, dan het inschakelen van een advocaat. Een advocaat helpt u bij een gerechtelijke procedure, terwijl een mediator tot een oplossing probeert te komen door gesprekken te voeren. Mediators worden gezamenlijk door alle betrokkenen ingeschakeld en staat als neutrale partij in het conflict. De handige zoekmachine op onze website, maakt het makkelijker om een geschikte mediator in Arnhem te vinden.


Mediation helpt bij verschillende conflicten

Eerder werd al beschreven, dat conflicten in verschillende vormen voor kunnen komen. Het is van het type conflict afhankelijk, hoeveel gesprekken er moeten worden gevoerd om tot een oplossing te komen. Bij een conflict in relationele sfeer ligt de oorzaak van een conflict vaak dieper, dan bij een conflict met een werkgever. Ook bij burenruzies is er vaak veel meer aan een conflict voorafgegaan, wat het lastiger maakt om tot een oplossing te komen. Mediators uit Arnhem hebben doorgaans ervaring met het oplossen van verschillende soorten conflicten. Dit vergroot de kans dat een conflict zonder hulp van een advocaat kan worden opgelost.


Geschikte mediator uit Arnhem vinden

Om een geschikte mediator in Arnhem te vinden, kan het gebruik van de zoekmachine op onze website een slimme keuze zijn. Bij onze zoekmachine zijn een groot aantal mediators uit Arnhem en de omgeving hiervan aangesloten. Verschillende mediators kunnen met elkaar worden vergeleken, op basis van hun profiel. Wanneer u een geschikte mediator in Arnhem gevonden heeft, kunt u een gratis gesprek aanvragen.


Gratis gesprek met een mediator

Tijdens dit gratis gesprek bij een mediator in Arnhem, heeft u de mogelijkheid om uw zaak aan de mediator voor te leggen. De mediator kan op basis van de door u verschafte informatie bepalen, hoe het traject bij de mediator vormgegeven moet worden. Vaak duurt een dergelijk traject niet langer dan 2-5 gesprekken. Eerder werd al beschreven, dat de duur van een traject afhankelijk is van het type conflict wat moet worden opgelost. Bij het inschakelen van een mediator uit Arnhem, is het belangrijk dat alle betrokken partijen in deze manier van oplossen geloven.


Aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland

Alle bij onze zoekmachine aangesloten mediators uit Arnhem en de omgeving hiervan, zijn aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). Deze federatie ziet toe op de kwaliteit en professionaliteit van mediators in Nederland. Ook zijn mediators uit onze zoekmachine aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand. Dit betekent dat u mogelijk in aanmerking komt voor een financiële tegemoetkoming. Met deze tegemoetkoming wordt (juridische) hulp voor iedere burger toegankelijk. Houd er rekening mee, dat in veel gevallen een kleine eigen bijdrage moet worden betaald bij het inschakelen van mediators. Op de website van de Raad voor Rechtsbijstand vindt u de exacte voorwaarden voor deze tegemoetkoming.


Vraag en antwoord

Kan een mediator hulp bieden bij een conflict over geluidsoverlast?

Mijn buren vinden dat we te veel lawaai maken thuis. Ik ben het er niet mee eens. Kan een mediator hulp bieden?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Het is heel verstandig om een mediator uit Arnhem in te schakelen bij een conflict met de buren. Bij dergelijke conflicten is het prettig deze op te lossen in een informele setting. Daar waar een rechtszaak een hele formele setting kent. Dit bevordert het snel oplossen van conflicten doorgaans niet. Een mediator uit Arnhem zal gesprekken voeren met de verschillende partijen, om op basis daarvan tot een oplossingsrichting te komen. Om zo’n traject een succes te laten zijn, is het belangrijk dat alle betrokkenen vertrouwen hebben in het inschakelen van een mediator.

Wat kunnen voor mij redenen zijn om een mediator in te schakelen?

Mij is niet helemaal duidelijk welke voordelen het inschakelen van een mediator mij oplevert. Waar vind ik meer informatie?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Een van de belangrijkste redenen om voor het inschakelen van een mediator in Arnhem te kiezen, is het feit dat de mediator conflicten in een informele setting probeert op te lossen. Veel mensen vinden dit prettiger, dan een rechtszaak. Daarbij zijn conflicten vaak sneller opgelost met de hulp van een mediator. Mocht er geen oplossing gevonden worden, dan kan alsnog voor een juridische procedure gekozen worden. Belangrijk is vooral, dat alle betrokkenen vertrouwen hebben in de mediator in Arnhem. Iedere betrokkene heeft immers evenveel invloed op de uiteindelijke oplossing na een traject.