Mediator Amsterdam - Gratis gesprek binnen 24 uur!

50+ mediators om u te helpen
3000+ hulpaanvragen per jaar
50+ ervaringen van anderen

3 gevonden, selecteer voor een gratis gesprek een mediator

Mediator Warmerdam
Mediator Warmerdam

Advocatenkantoor Warmerdam

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Zomers
Mediator Zomers

Advocatenkantoor Warmerdam

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Van der Klei
Mediator Van der Klei

Van der Klei advocatuur & mediation

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIELGratis gesprek met een mediator uit Amsterdam

Selecteer een mediator uit Amsterdam en binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen voor een gratis gesprek over uw conflict.

 • Uw conflict wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
 • Het verloop van een mediationtraject wordt aan u uitgelegd
 • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde mediation
 • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw conflict onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek met de mediator uit Amsterdam kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.


Gratis advies van een mediator in Amsterdam

Een mediator in Amsterdam inschakelen kan in verschillende situaties noodzakelijk zijn. Zo staat u mogelijk op het punt om van uw partner te scheiden, maar lukt het u allebei niet om tot overeenstemming te komen over uw bezittingen. Ook bij zakelijke ruzies kan een mediator in Amsterdam noodzakelijk zijn om tot een oplossing te komen. Bij een mediator kiest u bewust niet voor een rechtszaak, maar probeert u er middels goede gesprekken op een neutrale locatie uit te komen. Waar een advocaat duidelijk partij kiest in een zaak, is dat bij een mediator juist niet zo. De mediator uit Amsterdam treedt als een neutrale partij op tussen u beiden. Neem vrijblijvend contact op voor een gratis gesprek met een mediator in Amsterdam?


Een geschikte mediator vinden

Onze website biedt een zoekmachine voor het vinden van een geschikte mediator in Amsterdam. U kunt aan de hand van onze zoekmachine verschillende mediators met elkaar vergelijken, door hun profielen te bekijken. Zo komt u ook meer te weten over hun diensten en service. Alle mediator uit Amsterdam die bij ons aangesloten zijn bieden een gratis gesprek aan.


Gratis gesprek bij mediator in Amsterdam

Tijdens het gratis gesprek van een mediator in Amsterdam kunt u voor het eerst kennis met elkaar maken. De mediator legt zijn of haar manier van werken uit, geeft u advies over vervolgstappen om tot een oplossing te komen en biedt u hierbij hulp aan. Het is belangrijk om allebei een klik met de mediator te hebben, om te kunnen vertrouwen op de neutraliteit van een mediator in Amsterdam. Twijfelt u toch? Vraag dan een gratis gesprek aan bij een andere mediator in Amsterdam uit onze zoekmachine.


Mediators van de Mediatorsfederatie Nederland

Mediators uit Amsterdam in onze zoekmachine zijn aangesloten bij de Mediatorsfederatie in Nederland. Deze federatie stelt hoge kwaliteitseisen aan haar leden, om er zeker van te zijn dat de mediators u passend en professioneel kunnen helpen. Ook als u buiten onze website om een mediator in Amsterdam zou vinden, is het raadzaam om te informeren naar het lidmaatschap bij de Mediatorsfederatie Nederland.


Kosten voor mediation in Amsterdam

Over het algemeen rekent een mediator in Amsterdam een instaptarief van 75 euro per uur. Logischerwijs kan iedere mediator zelf bepalen, voor welk tarief hij of zij u wil helpen. Tijdens het eerste, vrijblijvende gratis gesprek met een mediator zal deze u hier meer over vertellen. Ook komt tijdens dit gesprek de looptijd van het traject ter sprake. Doorgaans duren trajecten bij mediators niet veel langer dan vijf losse gesprekken van een uur. Heeft u nog geen oplossing gevonden? In dat geval kunt u alsnog besluiten om een rechtszaak aan te spannen tegen een zakenpartner, uw ex-partner of bijvoorbeeld familieleden. Een dure rechtszaak is echter iets wat beter kan worden voorkomen.


Vraag en antwoord

Zijn gesprekken bij een mediator vertrouwelijk?

Morgen spreek ik met onze mediator. Zijn deze gesprekken altijd vertrouwelijk, of komt de uitkomst ook bij anderen terecht?

Antwoord Eerste Rechtshulp

De gesprekken die met een mediator gevoerd worden zijn altijd vertrouwelijk. De mediator treedt op als neutrale partij in een conflictsituatie, om de verschillende betrokkenen richting een oplossing te begeleiden. Op dit punt verschilt de mediator in Amsterdam van een (pro deo) advocaat, welke de belangen van een individuele partij behartigt. Een mediator heeft een geheimhoudingsplicht, waardoor informatie niet gedeeld zal worden met anderen. Ook het noemen van strafbare feiten zal geen consequentie hebben. Deze informatie zal tijdens een rechtszaak niet tegen u gebruikt worden. Het maakt dat u vrijuit kunt spreken tijdens de gesprekken met een mediator in Amsterdam.

Kan ik iemand dwingen om mee te werken aan een traject?

Ik wil graag tot een oplossing komen in een ruzie met een zakenpartner. Kan ik deze persoon dwingen mee te doen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Nee, het is in de basis niet mogelijk om iemand te dwingen mee te werken aan een traject met een mediator in Amsterdam. Op dit punt wijkt mediation af van bijvoorbeeld een gerechtelijke procedure, waar dit wel mogelijk is. Naast het feit dat het niet mogelijk is, heeft mediation vaak geen zin wanneer partijen niet bereid zijn mee te werken aan een dergelijk traject. Een mediator in Amsterdam kan wel hulp bieden beide partijen samen te brengen. Dit vergroot de kans dat een partij alsnog mee wil werken aan een traject om tot oplossingen te komen in conflicten.