Mediator Amstelveen - Gratis gesprek binnen 24 uur!

50+ mediators om u te helpen
3000+ hulpaanvragen per jaar
50+ ervaringen van anderen

3 gevonden, selecteer voor een gratis gesprek een mediator werkzaam in Amstelveen

Mediator Warmerdam
Mediator Warmerdam

Advocatenkantoor Warmerdam

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Zomers
Mediator Zomers

Advocatenkantoor Warmerdam

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Van der Klei
Mediator Van der Klei

Van der Klei advocatuur & mediation

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIELGratis gesprek met een mediator uit Amstelveen

Selecteer een mediator uit Amstelveen en binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen voor een gratis gesprek over uw conflict.

 • Uw conflict wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
 • Het verloop van een mediationtraject wordt aan u uitgelegd
 • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde mediation
 • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw conflict onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek met de mediator uit Amstelveen kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.


Geschikte mediator uit Amstelveen vinden

Een mediator uit Amstelveen kan u hulp bieden bij het oplossen van uiteenlopende conflicten. Denk bijvoorbeeld aan een burenruzie, een ruzie in de relationele sfeer, een geschil met uw werkgever, enzovoorts. In veel gevallen zult u eerst zelf tot een oplossing proberen te komen met andere betrokkenen. Helaas blijkt dit in de praktijk niet altijd even gemakkelijk te zijn. Partijen zijn bijvoorbeeld niet altijd bereid om concessies te doen, conflicten zijn voortgekomen uit conflicten uit het verleden, enzovoorts. In deze laatste situatie is het belangrijk om eerst conflicten van vroeger op te lossen, voordat begonnen wordt aan het oplossen van uw lopende conflict.


Hulp van een mediator inschakelen

De hulp van een mediator in Amstelveen wordt vaak als een alternatief voor de hulp van een advocaat gezien. Mediators staan als een neutrale partij tussen de verschillende betrokkenen. Het voordeel van de hulp van een mediator uit Amstelveen, is het feit dat dit vaak laagdrempeliger is. Daarbij verloopt een traject bij een mediator vaak veel sneller, dan een gerechtelijke procedure. Over het algemeen is een conflict met de hulp van een mediator uit Amstelveen binnen twee tot vijf gesprekken opgelost.


Mediation traject

Het traject bij een mediator in Amstelveen begint met een gratis gesprek. Bij dit gesprek maakt u kennis met de mediator en kunt u uw conflict voorleggen. De mediator geeft u vervolgens een indicatie van de manier, waarop het conflict zal worden opgelost. Dit betekent dat er eerst gekeken wordt naar de oorzaak van het conflict, om vervolgens te werken aan een constructieve oplossing. Het is erg belangrijk, dat alle betrokkenen vertrouwen op de kunde en neutraliteit van een ingeschakelde mediator uit Amstelveen. Pas wanneer betrokkenen bereid zijn om naar oplossingen te zoeken en concessies te doen, kan een conflict worden opgelost.


Zoekmachine voor mediators uit Amstelveen

Om het zoeken naar een geschikte mediator in Amstelveen makkelijker te maken, kunt u de zoekmachine op onze website gebruiken. Bij deze zoekmachine zijn een groot aantal mediators aangesloten, die ieder hun eigen profiel hebben. Door de verschillende profielen naast elkaar te leggen, wordt het relatief eenvoudig om een geschikte mediator te vinden. Standaard bieden alle bij onze zoekmachine aangesloten mediators een gratis adviesgesprek aan. Maak gebruik van de filters in de zoekmachine om naar een mediator binnen een bepaald expertisegebied te zoeken.


Mediatorsfederatie Nederland en Raad voor Rechtsbijstand

Niet alleen bieden alle bij onze zoekmachine aangesloten mediators uit Amstelveen een gratis gesprek aan. Ook zijn zij allen aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN). Deze federatie ziet toe op de professionaliteit van mediators in Nederland. Het is sterk aan te raden om altijd voor een bij deze federatie aangesloten mediator te kiezen. Doordat mediators uit Amstelveen bij de Raad voor Rechtsbijstand aangesloten zijn, mogen zij u pro deo mediation aanbieden. Voor pro deo mediation dient u aan verschillende voorwaarden te voldoen. Meer informatie over deze voorwaarden kan een mediator uit Amstelveen uw vertellen of kijk zelf op de website van de Raad voor Rechtsbijstand.


Vraag en antwoord

Kan ik online naar een mediator zoeken voor hulp bij conflicten?

Voor het oplossen van een langlopend conflict zoek ik hulp van een mediator. Waar vind ik een geschikte mediator?

Antwoord Eerste Rechtshulp

U kunt voor het vinden van een geschikte mediator in Amstelveen gebruik maken van de zoekmachine op deze website. De zoekmachine maakt het heel eenvoudig om naar een mediator te zoeken, welke een specialisatie heeft in de richting waarbinnen uw conflict zich bevindt. Ook vindt u op de profielpagina van een mediator meer informatie over diens ervaring, of bijvoorbeeld werkwijze. Het is verstandig om een mediator altijd samen met andere betrokkenen bij een conflict uit te zoeken. Enkel wanneer alle betrokkenen vertrouwen hebben in een mediator, zal het conflict opgelost worden.

Kan een mediator een conflict met een neef oplossen?

Ik zit met een conflict met mijn neef, wat maar niet op te lossen lijkt te zijn. Kan ik een mediator inschakelen voor hulp?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Het kan een verstandige keuze zijn om een mediator in Amstelveen in te schakelen, wanneer u een lopend conflict heeft met een familielid. Een mediator voert met de verschillende betrokkenen gesprekken om tezamen tot een oplossing te komen. Soms is die oplossing niet direct duidelijk, maar valt wel een oplossingsrichting vast te stellen. Het is een belangrijke eerste stap in het oplossen van het conflict. Een mediator in Amstelveen inschakelen heeft als voordeel, dat het traject in informele setting wordt uitgevoerd. Daarbij hebben alle betrokkenen inspraak in de uiteindelijke oplossing.