Mediator Alphen aan den Rijn - Gratis gesprek binnen 24 uur!

50+ mediators om u te helpen
3000+ hulpaanvragen per jaar
50+ ervaringen van anderen

4 gevonden, selecteer voor een gratis gesprek een mediator werkzaam in Alphen aan den Rijn

Mediator Kouwenhoven
Mediator Kouwenhoven

Kouwenhoven Advocatenkantoor

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Schellekens
Mediator Schellekens

Wille Donker advocaten

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Elbertse
Mediator Elbertse

Advocatenkantoor Elbertse

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIEL
Mediator Mook
Mediator Mook

Mook Advoc­atuur en Medi­ation

 • Gesprek binnen 24 uur
 • Geen kosten
 • Geheel vrijblijvend
 • Gesubsidieerde mediation
BEKIJK PROFIELGratis gesprek met een mediator uit Alphen aan den Rijn

Selecteer een mediator uit Alphen aan den Rijn en binnen 24 uur wordt er contact met u opgenomen voor een gratis gesprek over uw conflict.

 • Uw conflict wordt besproken en uw vragen worden beantwoord
 • Het verloop van een mediationtraject wordt aan u uitgelegd
 • Er wordt bekeken of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde mediation
 • Indien u verzekerd bent, wordt uitgezocht of uw conflict onder uw dekking valt
 • Als beide niet van toepassing is krijgt u een indicatie van de kosten

Na het gratis gesprek met de mediator uit Alphen aan den Rijn kunt u weloverwogen uw vervolgstappen bepalen.


Mediator uit Alphen aan den Rijn inschakelen bij conflicten

In veel gevallen kunnen conflicten met andere betrokkenen onderling worden opgelost. Er zijn helaas ook conflicten, waarbij dit niet lukt. In een dergelijke situatie kan de hulp van een mediator uit Alphen aan den Rijn wenselijk zijn. Een mediator staat als een geheel neutrale partij tussen de betrokkenen van conflicten. Door gesprekken te voeren over de oorzaak van en oplossingen voor conflicten, wordt gewerkt aan een betere toekomst voor iedere partij. Op onze website bieden we u een handige zoekmachine aan, waarmee u snel en eenvoudig naar een mediator uit Alphen aan den Rijn kunt zoeken.


Zoekmachine voor mediators

Een mediator heeft vaak een bepaald expertisegebied, waarin hij of zij het meest ervaren is. Denk bijvoorbeeld aan een expertisegebied als huren, wonen en buren, werk en ontslag, familie en scheiden, enzovoorts. In onze zoekmachine bieden we u een handig filter, waarmee u naar mediators in Alphen aan den Rijn kunt zoeken met een bepaalde specialisatie. Iedere mediator heeft een eigen profiel, waarop u meer informatie vindt. Vanuit het profiel van mediators kunt u direct een gratis gesprek aanvragen om de mediator beter te leren kennen.


Gratis gesprek met mediators in Alphen aan den Rijn

Tijdens het gratis gesprek met mediators in Alphen aan den Rijn kunt u uw conflict aan de mediator voorleggen. Ook kunt u voor het eerst kennismaken met de mediator, om te kijken of u een klik heeft. Het is erg belangrijk dat alle betrokkenen geloven in de hulp, die een mediator uit Alphen aan den Rijn u kan bieden bij conflicten. Op deze manier is de kans op een succesvolle afloop van een traject bij een mediator het grootst. Over het algemeen duren dergelijke trajecten tussen de twee en vijf gesprekken. Dit is sterk afhankelijk van de aard van een conflict.


Traject bij mediation

Zoals reeds beschreven werd, bestaan trajecten bij mediators vaak uit twee tot vijf gesprekken. Hierbij wordt in de eerste fase naar de oorzaak van een conflict gezocht. Soms is deze oorzaak heel snel aan te wijzen. In andere gevallen kan een eerder conflict de oorzaak vormen van een lopend conflict, waardoor langer gezocht moet worden. Tijdens de tweede fase van een traject bij mediators wordt naar constructieve oplossingen gezocht. Dat wil zeggen dat niet alleen voor een oplossing voor het huidige conflict gezorgd wordt. Ook moet de kans op nieuwe conflicten in de toekomst geminimaliseerd worden.


Raad voor Rechtsbijstand en Mediatorsfederatie Nederland

De mediators uit Alphen aan den Rijn in onze zoekmachine zijn allen aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN) en de Raad voor Rechtsbijstand. Deze federatie ziet toe op de kwaliteit en professionaliteit van mediators. Via de Raad voor Rechtsbijstand is het mogelijk om pro deo mediation in Alphen aan den Rijn aan te vragen. Hierbij krijgt u een financiële tegemoetkoming vanuit de overheid. Kijk op de website van de Raad voor Rechtsbijstand of u hier ook voor in aanmerking komt of vraag dit gratis aan een mediator uit Alphen aan den Rijn.


Vraag en antwoord

Kan ik via deze website een geschikte mediator vinden?

Ik kom niet uit een conflict wat ik heb met anderen. Kan ik via deze website een mediator vinden, die ons kan helpen bij het oplossen van het conflict?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Op deze website vindt u een handige zoekmachine, waarmee het heel eenvoudig is om verschillende mediators met elkaar te vergelijken. Iedere aangesloten mediator heeft een eigen profielpagina. Op deze profielpagina leest u meer over de ervaring of bijvoorbeeld werkwijze van een mediator. Tevens vindt u hier meer informatie over de specialisaties van een mediator in Alphen aan den Rijn. Het is belangrijk de mediator samen met andere betrokkenen bij een conflict te selecteren. U dient allen vertrouwen te hebben in de manier van werken van de mediator.

Biedt een mediator ook hulp bij conflicten in de familiesfeer?

Een paar mensen binnen mijn familie zitten met een conflict, welke zich maar niet oplost. Kan een mediator hen helpen het conflict alsnog te beëindigen?

Antwoord Eerste Rechtshulp

Een mediator kan hulp bieden bij het oplossen van verschillende soorten conflicten. Ook bij een conflict in de familiesfeer kan de hulp van een mediator in Alphen aan den Rijn wenselijk zijn. Een mediator spreekt met de verschillende betrokkenen, om vast te stellen waar zich de oorzaak van het conflict bevindt. Op basis van deze gesprekken wordt geprobeerd om tezamen tot een oplossing te komen. Het informele karakter van de manier van werken van een mediator is zeker bij een conflict in de familiesfeer prettig. Een formele aanpak past hier doorgaans niet bij.